Messukeskus

Annika Takasen suunnittelema Routa on Vuoden 2020 Kaunein Sormus

Jaa

Hämeenlinnalaisen kultaseppä-muotoilija Annika Takasen suunnittelema timanttisormus Routa on voittanut tämänvuotisen Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun. Routa keräsi reilun neljänneksen kilpailussa annetuista yli 9 000 äänestä. Takanen saa voitostaan palkinnoksi Suomen Messusäätiön rahoittaman 3 000 euron stipendin. 13. kertaa järjestettävän kilpailun tarkoituksena on kannustaa suomalaisia käyttämään rohkeasti koruja ja tuoda samalla esiin korujen käytön helppoutta ja monimuotoisuutta. Samalla kilpailu esittelee suurelle yleisölle kotimaista korusuunnittelua ja -valmistusta.

Vuoden Kaunein Sormus 2020 on Annika Takasen suunnittelema Routa.
Vuoden Kaunein Sormus 2020 on Annika Takasen suunnittelema Routa.

Kilpailun esiraadin mukaan voittajasormus on taidokkaasti tehty, ja siinä on kiinnostava pintastruktuuri. Se on moniulotteinen, mielenkiintoinen ja osittain ristiriitainenkin, ja sisältää ripauksen nostalgiaa. Routa on valmistettu 14 karaatin punakullasta ja siihen upotettu yhdeksän timanttia (0,01 ct, W/SI).Sormuksen suositushinta on 1 360 €.

”Routa-sormus on suunniteltu jokapäiväiseen käyttöön, niin kihla- kuin vihkisormukseksi. Muotoilultaan se on hyvin ”unisex”, ja sopii siten hyvin myös ystävä- ja perhesormukseksi”, sormuksen suunnitellut, Annika Takanen Festive Timanttikoruista toteaa.

Takanen aloitti Routa-sormuksen suunnittelun jo vuoden 2020 alussa. Luonto ja sen ainutlaatuiset, uniikit muodot ovat aina inspiroineet häntä, ja niin tälläkin kertaa.

”Roudan aiheuttamat halkeamat maaperässä ja jäätynyt maa antoivat muodon sormuksen pintastruktuurille. Ajatus sydämen jään ja roudan sulattamisesta oli kaunis ja teemat yhteen solmiva tekijä. Halusin mallistoomme tuotteen, joka sopisi niin morsiamelle kuin sulhasellekin. Kevään erityisolot koronan myötä antoivat pienen hengähdystauon kiireiseen arkeen ja tilaa luomistyölle. Routa-mallisto kasvoi siten, että loin samaan teemaan sekä miehekkäämpiä että naisellisempia versioita. Lopulta yksi näistä keväällä luoduista Routa-tuoteperheen sormuksista valittiin Vuoden Kauneimmaksi Sormukseksi 2020”, Takanen kertoo.

Unelma-ammatissa saa haastaa ja kehittää osaamistaan

Annika Takanen on jo lapsesta asti ollut luova ja harrastanut kuvataidetta aikuisikään saakka. Muotoiluopintojen myötä intohimo suunnitteluun on kasvanut ja koskee nyt myös korumuotoilua.

”Olen innokas haastamaan ja kehittämään osaamistani. Olen unelma-ammatissani ja onnellinen siitä, että saan tuoda esille omaa taidettani korujen kautta. Tavoitteenani on vahvistua ja kehittyä suunnittelijana ja tekijänä, olla rohkea ja seurata omia muotoilullisia polkuja”, Takanen toteaa.

Routa sai kilpailussa annetuista äänistä hieman yli neljänneksen, yhteensä ääniä annettiin yli 9 000.

Vuoden kaunein sormus -kilpailun järjestävät vuosittain yhteistyössä I love me -messut ja Häät-media. Kilpailuun ilmoitettiin tänä vuonna yhteensä 48 sormusta, joista esiraati valitsi 10 finalistia. Raatiin kuuluivat radiojuontaja Hanna Kinnunen, Suomen Kultaseppien Liiton toimitusjohtaja Henrik Kihlman, Design District Helsingin hallituksen puheenjohtaja ja Designmuseon yhteistyöpäällikkö Piia Lehtinen, Huutokauppa Helanderin johtava intendentti Hanne Siekkinen, Häät-lehden ja Häät.fin päätoimittaja Sari Yli-Salomäki ja I love me -messujen edustajana tiedottaja Riikka Luomanpää.

Kilpailun aiemmat voittajat:

2019: Pretty in Pink, Laura Darth (By Laura Darth)
2018: Satumetsä, Kristian Saarikorpi (Saarikorpi Design Oy)
2017: Keto, Jussi Louesalmi (Au3 Kultasepät)
2016: Kide, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2015: Pitsi, Lauri Eno (Hieno Jewel)
2014: Fanny Rose, Annette Tillander (Annette Tillander Oy Ab)
2013: Eden, Carina Blomqvist (Carina Blomqvist Design)
2012: Lumi, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2011: Tulppaani Passionale, Reijo Andreasen (Kultasepät Andreasen)
2010: Praha, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2009: Tunteiden vuori, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2008: Ornamentti, Tero Hannonen (Au3 Kultasepät)

Yhteystiedot:

Annika Takanen, Festive Timanttikorut, puh. 050 511 6005, kultasepat@narsakka.com

Lisätiedot kilpailusta:

Taira Sjöblom-Tallus, tiedottaja, Messukeskus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com

Sari Yli-Salomäki, päätoimittaja, puh. 040 505 7345, sari.yli-salomaki@editus.fi

Kilpailukuvat kaikista finalistisormuksista median käyttöön: https://bit.ly/3n7xmNe

Vuoden 2020 kaikki finalistit:
https://bit.ly/3l0KulS

Instagram @iloveme_official

Kuvat

Vuoden Kaunein Sormus 2020 on Annika Takasen suunnittelema Routa.
Vuoden Kaunein Sormus 2020 on Annika Takasen suunnittelema Routa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme