Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Anniskelu- ja ravintolatoiminta vastuullista Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun ravitsemisliikkeissä

Jaa

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston tehostetun ravintolavalvonnan havaintoja anniskelupaikoista ajalta 20.8.–3.10.2021. Aluehallintoviraston alkoholitarkastajat tarkastivat yhteensä 76 ravintolaa. Tartuntatautilain edellyttämiä suunnitelmia ja niiden tiivistelmiä puuttuu yhä useista alueen ravintoloista.

Tartuntatautilain mukainen suunnitelma sekä sen tiivistelmä asiakkaille puuttui kaikkiaan 36 ravintolasta. Myös jo laadittujen suunnitelmien päivittämisestä annettiin ohjausta yksittäisissä ravintoloissa. Lisäksi useissa paikoissa oli esitettävissä suunnitelma, mutta sen tiivistelmä ei ollut asiakkaiden nähtävillä tartuntatautilain 58 a §:ssä edellytetyllä tavalla.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston toiminta-alueen ravintoloissa koronaviruspandemian vaatimat toimintatapojen muutokset on tiedostettu ja toimenpiteitä on tehty asiakasturvallisuuden parantamiseksi. Käsien desinfiointimahdollisuus oli tarjolla kaikissa Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun ravintoloissa. Ravintoloiden siivousta oli tehostettu useimmissa paikoissa. Muutamassa ravintolassa oli kuitenkin selviä puutteita yleisten tartuntapintojen siisteyden osalta. Yksi ravintola sai määräyksen korjata siisteyteen liittyvät epäkohdat.

Suunnitelmiin ja niiden tiivistelmiin liittyvien puutteiden osalta aluehallintoviraston tarkastajat antoivat ohjausta suunnitelmien tekemiseen ja päivittämiseen sekä tiivistelmien asiakkaiden nähtävillä pitämiseen. Aluehallintovirasto seuraa puutteiden korjaamista jälkitarkastuksilla.

Vastuullisella toiminnalla hidastamme yhdessä koronaviruksen leviämistä
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto muistuttaa yhä alueensa toimijoita vastuullisuudesta sekä ohjeiden ja rajoitusten noudattamisesta koronaviruksen leviämisen estämiseksi, vaikka alueellisia rajoitustoimenpiteitä on purettu. Vastuullisella toiminnalla ja asiakasturvallisuuden varmistamisella hidastamme yhdessä koronaviruksen leviämistä.

Lisätietoa

Lue vastauksia yleisiin kysymyksiin koronasta aluehallintoviraston verkkosivuilta, UKK - Koronavirus COVID-19

Sähköposti: kirjaamo.pohjois@avi.fi


Yhteyshenkilöt
Lisätietoja medialle


alkoholiylitarkastaja Ari Kilponen, puh. 0295 501 571, ari.kilponen@avi.fi

alkoholiylitarkastaja Sari Koski, puh. 0295 501 7219, sari.koski@avi.fi

alkoholiylitarkastaja Toni Latvamäki, puh. 0295 017 569, toni.latvamaki@avi.fi


Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Alueellinen maanpuolustuksen jatkokurssi Joensuussa ajantasaistaa kurssilaisten tiedot maanpuolustusvalmiudesta, kehitysnäkymistä ja kokonaisturvallisuudesta19.10.2021 12:12:58 EEST | Tiedote

Itä-Suomen alueellinen maanpuolustuksen jatkokurssi nro 31/21 alkaa keskiviikkona 27.10.2021 Valtion virastotalolla Joensuussa. Alueellisen maanpuolustuksen jatkokurssin tavoitteena on antaa ajantasaiset tiedot osallistujille maanpuolustuksen eri alojen valmiudesta, kehitysnäkymistä ja kokonaisturvallisuudesta.

Tuulivoimalan huoltohissit, betonipumppuautot ja hyllystöhissit on määräaikaistarkastettava vuoden 2021 aikana19.10.2021 08:42:34 EEST | Tiedote

Työsuojeluviranomaisilla on käynnissä työpaikkojen nostolaitteisiin keskittyvä valvontahanke. Hankkeessa työsuojelutarkastuksia tehdään työpaikoilla, joissa käytetään määräaikaistarkastettavia työvälineitä. Työsuojelutarkastuksilla varmistetaan, että työntekijöiden käyttöön annetuille työvälineille on tehty asianmukaiset määräaikaistarkastukset. Tuoreiden valvontahavaintojen mukaan työvälineistä 20 prosenttia on ollut tarkastamatta. Työnantaja vastaa työvälineiden turvallisuudesta.

Janakkalan kolmannen lintuinfluenssalöydöksen vuoksi siipikarjan siirtoja on rajoitettu jälleen laajemmalla alueella - kaikkien siipikarjanpitäjien on rekisteröidyttävä eläintenpitäjärekisteriin15.10.2021 17:40:07 EEST | Tiedote

Linnuille korkeaa kuolleisuutta aiheuttavaa H5N1-tyypin lintuinfluenssaa todettiin Janakkalassa jälleen uudella tilalla luontoon istutetusta fasaanista 15.10.2021. Ruokavirasto on uuden löydöksen vuoksi laajentanut edelleen tartuntavyöhykettä, jolla rajoitetaan siipikarjan ja luonnonvaraisista linnuista saatavien tuotteiden siirtoja.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo ravintoloita myös koronapassilainsäädännön noudattamisessa - jo ensi yönä asiakkailta tarkastettava koronapassi15.10.2021 17:29:29 EEST | Tiedote

Jos ravintoloitsija ottaa käyttöön koronapassin eli velvoittaa asiakkailta todistusta koronarokotuksesta, negatiivisesta koronatestituloksesta tai sairastetusta koronataudista, ravintolan ei tarvitse noudattaa alueella voimassa olevia aukiolo- ja anniskeluaikojen ja asiakasmäärien rajoituksia. Ravintolan henkilökunnan on ohjattava ilman passia ravintolassa oleskelevat asiakkaat poistumaan tiloista ensi yönä klo 24, jos ravintolassa otetaan käyttöön koronapassi välittömästi lain tullessa voimaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme