Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Annukka Laineen Kirkas pimeys tuo valoa adventin ajan odotukseen

Jaa
Kirkas pimeys – sydämen valon odotus on kuvataiteilija Annukka Laineen adventin ajan kuvakertomus, joka on esillä Kangasala-talon galleriassa 9.11.-3.12.2017.
Annukka Laine, Mikael, yksityiskohta triptyykistä Immanuel.
Annukka Laine, Mikael, yksityiskohta triptyykistä Immanuel.

Maalaaminen ja visuaalisuus on Annukka Laineelle keino hahmottaa itseä, maailmaa ja elämää. Osa teoksista syntyy oman elämän vaihtelevista tunnelmista ja ne ovat olleet kanavana erityisesti sisäisten kipujen, mutta myös ylistyksen ja kiitoksen ilmaisemisessa. Yhdeksänvuotiaana Laine löysi turvan Tampereen tuomiokirkosta ja sen maalauksista. Teoksista Hugo Simbergin Haavoittunut enkeli toi lohdutusta ja puhutteli Lainetta voimakkaasti.

”Viimeiset vuosikymmenet olen keskittynyt pääasiallisesti kutsumukselleni kirkkotaiteen parissa. Olen saanut maalata mm. kirkkojen alttarimaalauksia. Lisäksi teen seurakuntavierailuja valottaen myös kirkkotaiteen historian kuvien kautta kirkkovuotta ja pelastushistoriaa – länsimaisen kuvataiteen taustaa- meidän ajallemme näkyväksi." Annukka Laine

Annukka Laineen tuotanto käsittää niin värikylläisiä, impressionistis-pointillistisia maisemia kuin myös sinisävyisiä maisemia naisfiguureineen. Laineen töiden vahva innoittaja on kirkon kuvaperinne, joka on tehty ennen idän ja lännen kirkkojen eroamista vuonna 1054, ja jota Laine on tutkinut vuosikymmenien ajan.

Kirkas pimeys - sydämen valon odotus -näyttely on esillä Kangasala-talon galleriassa 9.11.-3.12.2017. Näyttelyn maalaukset liittyvät sisällöltään adventin odotukseen. Maalaukset kertovat luomisen ja taivaallisen rakkauden, Jumalan Pojan syntyhistoriaa sen eri näkökulmista ennen ja jälkeen kirkkojen eroamisen jälkeen. Maalaukset ovat osa Laineen julkaisua Pyhät kuvat - Ikkunoita kirkkovuoteen (2012) sekä hänen tekemiään alttarimaalauksia.

Laineen mielestä on tärkeää, että nykyajan ihminen oppisi tuntemaan Raamatun kertomuksia, jotta länsimaisen kulttuurin ja taiteen eri osa-alueet avautuisivat rikastuttamaan ja antamaan merkityksiä elämään. Laine siteeraa Mika Waltaria sanomalla: ”Kristinusko on Euroopan äidinkieli”.

Annukka Laine (s. 1955) on ylöjärveläinen taiteilija, jonka debyyttinäyttely nähtiin Tampereella 1983. Laineen teoksia on nähty 2000-luvulla mm. Hollannissa, Lontoossa ja New Yorkissa. Hänen taiteelliseen toimintaan kuuluu mm. liturgisten tekstiilien suunnittelu ja kuvitustyöt. Laine on sekä Suomen että Tampereen taiteilijaseuran jäsen ja hän kuuluu Suomen taideterapia yhdistykseen. Hänen teoksiaan on lukuisissa kuntien ja seurakuntien kokoelmissa.

Mediatilaisuus
Taiteilija on tavattavissa median edustajille ke 8.11 klo 14.30 alkaen.

Avajaiset to 9.11. klo 17.30
Näyttely on osa Kangasalan seurakunnan ja Reformaation juhlavuotta ja se avataan galleriassa to 9.11. klo 17.30. Avajaiset ovat kaikille avoimet ja sinne on vapaa pääsy.

Freilah mit Kneidlach -orkesterin klezmer -konsertti to 9.11. klo 19
Klezmer - musiikkia elämän keskeltä -konsertti alkaa Kangasala-talossa to 9.11. klo 19.00, liput 10/12 €.

Freilah mit Kneidlach -orkesterin klezmer-konsertissa kuullaan juutalaista kansanmusiikkia ja juutalaisen kevyen musiikin klassikoita. Orkesterissa soittavat Benjamin Hirschovits (viulu), Daniel Shaul (oboe, cimbalom ja laulu), Ilkka Heinonen (kontrabasso), Laura Airola (viulu ja mandoliini) ja Eva Jacob (piano ja accordion). Konsertin kesto on noin 60 minuuttia.

Taiteilijatapaaminen ja luento ke 15.11. klo 17
Näyttelyyn liittyy taiteilijatapaaminen, jonka yhteydessä kuullaan Laineen kuvaluento aiheesta Marian sydän. Luento järjestetään Kangasala-talon valtuustosalissa (2.krs) ke 15.11. klo 17 alkaen. Ennen luentoa Annukka Laine esittelee näyttelyn. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa näyttelystä ja haastattelupyynnöt
Annukka Laine
050 345 1904

Kuvat

Annukka Laine, Mikael, yksityiskohta triptyykistä Immanuel.
Annukka Laine, Mikael, yksityiskohta triptyykistä Immanuel.
Lataa
Kuvataiteilija Annukka Laine.
Kuvataiteilija Annukka Laine.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kuohunharjuntie 6
36200 KANGASALA

040 773 0148http://www.kimmopyykkotaidemuseo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseon vaihtuvat näyttelyt esittelevät korkeatasoista kotimaista kuvataidetta kahdessa kerroksessa. Pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee taidemuseon kolmannessa kerroksessa avaa kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämän ja uran vaiheita. Taidemuseon yleisötyöhön kuuluvat yleisö- ja teemaopastukset, opastukset, luennot ja työpajat eri kohderyhmille. Kimmo Pyykkö -taidemuseo sijaitsee Kangasala-talossa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Riitta Nelimarkan näyttely tuo väri-ilottelua Kimmo Pyykkö -taidemuseoon -näyttely avautuu 21.9.30.8.2019 08:54:53 EEST | Tiedote

Syksyllä 2019 Kimmo Pyykkö -taidemuseossa nähdään omaleimaisen ja monipuolisen taiteilijan, professori Riitta Nelimarkan näyttely Bardo Bardo - teoksia alitajunnan labyrinteistä. Nelimarkan alter ego Elise seuralaisineen ja muut tarinalliset hahmot valloittavat taidemuseon näyttelytilat. Riitta Nelimarkan näyttely on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 21.9.2019 – 5.1.2020.

Museoiden iltana 15.8. Einar Ilmonin näyttelyn voi kokea musiikin siivittämänä12.8.2019 13:41:39 EEST | Tiedote

Museoiden iltana Kimmo Pyykkö -taidemuseo tarjoaa musiikillisen äänimaiseman Einar Ilmonin näyttelyssä kävijöille. Kontrabasisti Ahti Lassila improvisoi näyttelyn teosten teemoista ja tilasta musiikillisen esityksen klo 19 alkaen. Einar Ilmonin elämään johdattelee Einarin kävelykierroksella opas Jussi Lehtonen klo 17. Lähtö kierrokselle Kimmo Pyykkö -taidemuseon edestä.

Museoiden ilta 15.8.2019 Kangasalla tarjoaa monenlaisia maksuttomia tapahtumia iltakymmeneen asti9.8.2019 09:02:35 EEST | Tiedote

Viidettä kertaa Kangasalla järjestettävä Museoiden ilta tarjoaa monenlaista tekemistä ja kokemista torstaina 15. elokuuta klo 17 alkaen. Taidemaalari Einar Ilmonin elämään ja taiteeseen voi tutustua Einarin kävelykierroksella sekä kontrabasisti Ahti Lassilan musiikin siivittämänä Walking bass -kierroksella Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Mobilia järjestää useita yleisöopastuksia sekä Rallimuseossa että ”Leveillä lahkeilla” näyttelyihin. Tapahtumassa on mukana yhteensä yhdeksän paikalliskohdetta, joihin kaikkiin on illan aikana vapaa pääsy.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye