MessukeskusMessukeskus

Ansioituneita lukiolaisia palkittiin Studia-messuilla

Jaa

Studia-messuilla jaettiin stipendejä aktiivisille ja ansioituneille lukiolaisille, jotka ovat tehneet huomattavaa työtä koulunsa toiminnan edistämiseksi. Stipendin saivat Ressun lukion opiskelijakunnan hallitus sekä lukiolaiset Laura Kohtanen ja Reetta Malmberg Tampereen yhteiskoulun lukiosta ja Roni Lehto Nokian lukiosta. Lukiolaisten jatkokoulutustapahtuma Studia järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 27.–28.11.2018.

Lukiolaisille jaettavien stipendien tarkoituksena on kannustaa ja palkita ansioituneita lukiolaisia, jotka ovat omalla toiminnallaan edistäneet opiskelijoiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä koulussaan. Suomen Messusäätiö lahjoitti yhteensä 4 000 euroa lukiolaisstipendeihin, joita jaettiin neljä kappaletta.

Suurimman stipendin, 1 600 euroa, sai Ressun lukion opiskelijakunnan hallitus, joka on poikkeuksellisen aktiivisesti edistänyt lukionsa opiskelijoiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä. Opiskelijakunta on muun muassa aktiivisesti järjestänyt tapahtumia ja koulutuksia opiskelijoidensa hyväksi sekä osallistunut hyväntekeväisyyteen esimerkiksi rohkaisemalla täysi-ikäisiä opiskelijoita luovuttamaan verta Punaiselle Ristille.

Henkilökohtaisilla 800 euron stipendeillä palkittiin Laura Kohtanen ja Reetta Malmberg Tampereen yhteiskoulun lukiosta sekä Roni Lehto Nokian lukiosta. Kohtanen ja Malmberg ansaitsivat stipendinsä määrätietoisesta lukionsa kehittämiseen osallistumisesta ja yhteisöllisyyden edistämisestä. He ovat muun muassa käynnistäneet tiimitoimintaa omassa lukiossaan ja toimivat opiskelijoiden edustajina Lukion kehittämisverkoston (LUKE) työryhmässä.

Roni Lehto palkittiin stipendillä aktiivisesta ja itseohjautuvasta osallistumisesta lukionsa toiminnan edistämiseen. Erityiskiitosta Lehto sai itse kehittämästään L`Math-nimisestä matematiikkaohjelmistosta ja oppimisympäristöstä.

Lukiolaisstipendien saajista päätettiin raadille lähetettyjen hakemusten perusteella. Raati koostui Suomen Lukiolaisten Liiton ja Messukeskuksen edustajista.

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia tuo lukiolaiset ja toisen asteen opiskelijat Messukeskukseen etsimään jatkokoulutusmahdollisuuksia ja pohtimaan työnteon ja opiskelun yhdistämistä. Studian järjestävät Messukeskus ja Suomen Lukiolaisten Liitto.

www.studiamessut.fi | #studiamessut2018

Lisätietoja:
Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen puh. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com

 

Stipendien saajien haastattelupyynnöt:

Suomen Lukiolaisten Liitto, varapuheenjohtaja Jesse Saapunki, p. 044 072 7756, jesse.saapunki@lukio.fi.


Kuvia palkintojenjakotilaisuudesta Messukeskuksen kuvapankissa http://mediabank.messukeskus.com tiistaina 27.11. iltapäivällä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

EMBARGO 21.3. klo 10: Ihmisen parhaaksi -palkinto ensihoidon työn uudistamiselle21.3.2019 10:00:00 EETTiedote

Vuosittain jaettava Ihmisen parhaaksi -palkinto annetaan tänä vuonna Siun Soten ensihoitopalvelulle, jonka Pohjois-Karjalan pelastuslaitos tuottaa. Ensihoidossa on luotu uusia malleja saattopotilaiden ensihoitoon ja ikäihmisten kotona asumisen tueksi. Lisäksi on kehitetty yhden henkilön ensihoitoyksikkö, joka hoitaa kiireettömiä ensihoidon tehtäviä. Palkinnon arvo on 5000 euroa, ja sen lahjoittavat Suomen Messusäätiö ja Sairaanhoitajaliiton koulutus- ja kustannusyhtiö Fioca. Palkinto jaetaan Sairaanhoitajapäivillä Messukeskuksessa Helsingissä torstaina 21.3.

ChemBio Finland 2019 tarjoaa paljon uutta tietoa ympäristöasioista18.3.2019 15:44:11 EETTiedote

Kemia on vahva toimija kiertotaloudessa ja sillä on oma iso roolinsa ympäristön suojeluun liittyvissä asioissa. Uusiutuva energia, ympäristön kemikalisoituminen, kiertotalous, ydinonnettomuudet, uusiutuvat polttoaineet ja luonnosta löytyvät materiaalit ovat aiheita, jotka ovat esillä kemian ja bioalan ammattitapahtuman seminaareissa. ChemBio Finland 2019 -tapahtuma järjestetään 27. – 28.3.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Avajaispäivän ohjelman kruunaavat kemian nobelistien puheenvuorot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme