Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Ansiomitali Lipposelle, Enestamille ja Isohookana-Asunmaalle

Jaa

Suomen entinen pääministeri Paavo Lipponen, valtiotieteen tohtori Tytti Isohookana-Asunmaa ja ministeri Jan-Erik Enestam ovat vastaanottaneet Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston ansiomitalin.

Kuva: Jakke Nikkarinen
Kuva: Jakke Nikkarinen

Ansiomitali myönnettiin heidän merkittävästä ja pitkäaikaisesta panoksestaan suomalais-ruotsalaisen yhteistyön hyväksi.

  • Paavo Lipponen on toiminut pitkäaikaisena ruotsin kielen lähettiläänä ja suomenkielisten koulujen ruotsin kielen opetuksen puolestapuhujana. Lipponen on myös toiminut Svenska nu -verkoston valtuuskunnan puheenjohtajana sen perustamisvuodesta 2007.
  • Tytti Isohookana-Asunmaa on vaikuttanut rahaston ja Suomen Tukholman-instituutin hallituksessa monen vuoden ajan.
  • Ministeri Jan-Erik Enestam toimi kymmenen vuoden ajan vuoteen 2021 saakka rahaston puheenjohtajana. Sinä aikana hän muun muassa oli aloitteentekijänä Hanating -puolustusseminaarin perustamisessa.

Rahaston puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki ja rahaston johtajana Suomessa toimiva Gunvor Kronman jakoivat mitalit Ruotsin suurlähetystössä torstaina.

Kuva: Jakke Nikkarinen

Lisätiedot: Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi., puh. +358 40 767 7373

Rahasto Suomi-Ruotsi: https://kulturfonden.net/fi/

Hanaholmen: www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jakke Nikkarinen
Kuva: Jakke Nikkarinen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme