Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö

Ansiopäivärahakulujen kasvu taittui elokuussa

Jaa

Ansiopäivärahakulut kasvoivat elokuussa 75 % viime vuoden elokuuhun nähden. Kulut kuitenkin laskivat 14 % heinäkuusta.

Työttömyyskassojen ansiopäivärahakulut olivat elokuussa 256 miljoonaa euroa. Tämä on 109 miljoonaa euroa enemmän, kuin vuoden 2019 elokuussa. Verrattuna heinäkuun päivärahakuluihin menot kuitenkin laskivat 40 miljoonalla.

Päivärahaa maksettiin elokuussa 191 000 henkilölle. Päivärahan saajista 73 000 henkilöä sai ansiopäivärahaa lomautuksen ajalta. Saajien ja lomautettujen määrä nousi viime vuoden elokuuhun nähden. Viime kuukauteen verrattuna saajien määrä kuitenkin laski 12 %. Lomautettujen määrä laski 30 % viime kuusta.

Kassoihin saapui elokuussa 233 000 ansiopäivärahakemusta. Hakemuksia saapui 78 % enemmän kuin vuoden 2019 elokuussa. Hakemusten määrä ei muuttunut merkittävästi heinäkuusta.

Uusia työttömyys- ja lomautusjaksoja koskevien hakemusten määrä on laskenut joka kuukausi toukokuusta alkaen. Elokuussa kassoihin saapui 22 000 hakemusta, jotka käsittelivät alkavia työttömyys- tai lomautusjaksoja. Tämä on 66 % enemmän, kuin viime vuoden elokuussa.

Tarkemmat tilastot TYJ:n sivuilla

Tarkat tiedot etuuskulujen ja saajien määrän kehityksestä sekä alakohtaisista muutoksista löytyvät Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön tilastosivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö
Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö
Kumpulantie 3
00520 Helsinki

http://www.tyj.fi

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö ry (TYJ) on työttömyyskassojen edunvalvonta- ja koulutusjärjestö sekä yhteistoimintaelin. TYJ kehittää työttömyysturvaa ja kassojen toimintaa sekä ylläpitää niiden tietotaitoa. Kaikki Suomessa toimivat 21 työttömyyskassaa ovat jäseninä TYJ:ssä. Kassoissa on jäseninä noin kaksi miljoonaa palkansaajaa ja yrittäjää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö

Maksettujen ansiopäivärahojen määrä laski kesäkuussa alimmalle tasolleen vuoteen4.8.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Työttömyyskassojen maksamien ansiopäivärahojen määrä on laskenut maaliskuun jälkeen joka kuukausi suhteessa edelliseen kuuhun. Kesäkuussa ansiopäivärahaa maksettiin vähemmän kuin kertaakaan viime vuoden huhtikuun jälkeen. Myös ansiopäivärahan hakemusmäärät ovat laskussa. Alkavia työttömyys- ja lomautusjaksoja koskevien hakemusten määrä alitti kesäkuussa jo kriisiä edeltävän tason.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme