Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ansök om att vara med och utveckla Min stad

Dela

Vasa stad utvecklar mera invånarcentrerade tjänster och verksamhetssätt som en del av projektet En öppen kommun. Först griper man sig an tjänster för delaktighet och metoder för växelverkan. En workshop som riktar sig till kommuninvånarna ordnas 14.9 och om att få delta i den kan man ansöka till och med 5.9.

Bild: Vasa stad / Mikael Matikainen.
Bild: Vasa stad / Mikael Matikainen.

I projektet En öppen kommun, som finansieras av finansministeriet, är målet att bestående förbättra kommunservicen och verksamhetssätten så att de blir mera invånarcentrerade än tidigare.

-Vasas primära mål är att underlätta kommuninvånarnas delaktighet i vardagen och att förbättra växelverkan mellan staden och kommuninvånarna, säger områdesservicechef Suvi Aho, som svarar för Vasas delaktighetsprogram under de kommande åren.

Nya verksamhetssätt genom att utnyttja servicedesign

Workshoppar, som är riktade till kommuninvånarna, ordnas tisdag 14.9.2021 vid Strampens täckta terrass, som finns vid Inre hamnens strand. Workshopparna är två och de riktar sig till målgrupper i olika åldrar. En workshop som i första hand riktar sig till seniorer börjar kl. 13 och en workshop som riktar sig till alla kl. 17.

-Vi vill ta reda på vad kommuninvånarna önskar av de nya tjänsterna som anknyter till delaktighet och växelverkan, t.ex. stadsplaneringen, detaljplanerna, servicen eller evenemangen, berättar ICT-servicedesignern Tiina Salonen vid Vasa stad.

Genom ett arbetssätt som utnyttjar servicedesign formas under hösten ett förslag till modell för en delaktighets- och växelverkanstjänst för en ny plattform Min stad. Workshopparna leds av serviceutvecklaren Vision Factory som är specialiserad på samutvecklande och designtänkande.

Ansök om att vara med senast 5.9

Du kan ansöka till workshoppen genom att fylla i ett formulär på nätet eller en pappersblankett vid samserviceenheten Medborgarinfo och Vähäkyrö-talo i Lillkyrö. Ansökningstiden går ut 5.9.

Vi diskuterar, skriver ner idéer och tankar om vad som önskas i fråga om delaktighet i kommunen. Målet med workshopparna är att få information av kommuninvånarna om hur de ser på en öppen kommun. Du behöver inte förbereda dig, utan du kommer som du är. Workshoppen leds av facilitator Outi Kinnunen från Vision Factory.

Till de tvåspråkiga workshopparna tas högst 15 deltagare och alla som anmält sig blir kontaktade senast 10.9. Workshopparna räcker 90 minuter. Deltagarna bjuds på kaffe och söta delikatesser.

Workshopparna är en del av projektet En öppen kommun. Med i projektet är Riihimäki, Tavastehus, Vasa, Kristinestad, Pedersöre samt Kommunernas Tiera. Projektet genomförs under tiden 1.1.2021–31.10.2022. Arbetsgrupperna är totalt fyra, Ändring av verksamhetskulturen, Förbättrande av serviceupplevelsen, plattformen Min stad samt Åtgärder som främjar ungas delaktighet. Dessa workshoppar är en del av verksamheten i arbetsgruppen för plattformen Min stad, där temat är elektroniska tjänster samt invånarväxelverkan och insamling av information.

Nyckelord

Kontakter

Områdesservicechef Suvi Aho, Vasa stad, tfn 050 326 8877, suvi.aho@vaasa.fi

ICT-servicedesigner Tiina Salonen, Vasa stad, tfn 040 179 3065, tiina.salonen@vaasa.fi

Bilder

Bild: Vasa stad / Mikael Matikainen.
Bild: Vasa stad / Mikael Matikainen.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den 18 september är det hälsovårdarnas dag – de vårdar kommunbor från vaggan till graven17.9.2021 11:59:12 EEST | Tiedote

Hälsovårdarnas arbetsinsats för kommunbornas hälsa är verkligen omfattande och mångsidig. Var och en av oss har fått prata med en hälsovårdare, för de har en viktig roll när det gäller att främja kommunbornas hälsa och välmående från vaggan till graven. Hälsovårdare kan arbeta t.ex. vid mödrarådgivningen, barnrådgivningen, skol- och studenthälsovården samt inom den service som främjar seniorers hälsa.

Terveydenhoitajapäivää vietetään 18.9. – he hoitavat kuntalaisia vauvasta vaariin17.9.2021 11:54:49 EEST | Tiedote

Terveydenhoitajien työpanos kuntalaisten terveyden eteen on todella laaja ja monipuolinen. Jokainen meistä on päässyt ”terkkarin” juttusille, sillä he ovat tärkeässä roolissa kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi vauvasta vaariin. Terveydenhoitajat voivat työskennellä esimerkiksi äitiysneuvolassa, lastenneuvolassa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä ikäihmisten terveydenedistämisen palveluissa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum