Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ansök om utställningstid till Vasa konsthall 2022

Dela

Konstnärer och konstnärsgrupper kan återigen ansöka om utställningstider till Vasa konsthall. Som en nyhet under ansökningsomgången söks i samarbete med Vasa stads kulturtjänster även en utställningsplan med evenemangsmässiga och tvärkonstnärliga element. Ansökningstiden för utställningar år 2022 slutar söndag 11.4.2021 kl. 23.59.

I Vasa konsthall visar årligen 4-5 utställningar som presenterar nya konstformer, experimentell konst, den visuella kulturens gränsytor samt aktuella kulturella fenomen. I utställningarna kan olika kulturella fenomen och konst kopplas samman. Utställningarna kompletterar Vasa stads museers utbud av utställningar och berikar kulturlivet i Vasa.

Kulturtjänster väljer en utställning

Som en nyhet under ansökningsomgången har man lagt till en utställning som genomförs i samarbete med Vasa stads kulturtjänster. I utställningen betonas det evenemangsmässiga, tvärkonstnärliga eller det lokala.

-Denna utställnings- eller evenemangstid samt genomförandesättet skiljer sig från konsthallens övriga utställningstider på det sättet att genomföraren väljs av ett team inom Kulturtjänsterna, som vid behov också deltar i genomförandet. Vid valet betonas delaktighet, evenemangsmässighet, oförutsebarhet och konstnärliga värden. Vi är särskilt intresserade av lokala samarbetsförslag, där man lyfter fram det lokala konst- och kulturfältet, utställnings- eller evenemangsinnehåll som vädjar till Vasaborna och nya koncept, säger Vasa stads kulturchef Sanna Bondas.

-Vi ville prova på en ny infallsvinkel i konsthallens verksamhet och beslöt oss att bjuda in Kulturtjänster. Vi kom tillsammans fram till det här experimentet och väntar ivrigt på hur det tas emot, konstaterar museidirektör Elina Bonelius.

Lämna in en elektronisk ansökan

Du kan delta i den öppna ansökningsprocessen för utställningar genom att lämna in en elektronisk ansökan under ansökningstiden (22.2-11.4.2021). Till ansökan bifogas en utställningsplan, bilder på verken, den sökandes meritförteckning och önskemål om utställningstiden. Om ansökan innehåller video- eller ljudmaterial ska det inkluderas som länk antingen till ett litet smakprov eller till ett helt verk som finns på internet (t.ex. Vimeo, Youtube).

Vasa konsthalls utställningsavgift är 750 €. Vasa konsthall ansvarar för lokalens öppethållning, försäkringar för verken under utställningen samt för vernissager och information enligt sin praxis. Utställningsarrangören ansvarar för utställningens produktions- och transportkostnader, upphängning av utställningen med hjälp av konsthallens personal och förberedelse av informationsmaterial (infotext och -bilder).

Vasa konsthall finns i Vasas stadskärna i anslutning till stadshuset (Senatsgatan 1 D). Utställningslokalen är cirka 230 m2.

Elektronisk ansökan, presentation av utställningslokalen, dess grundplan och bilder: https://vaasankaupunginmuseot.fi/sv/vasa-konsthall/utstallningar-evemang/utstallningsforslag/

Information om utställningstiderna skickas till de sökande senast 31.5.2021.

Nyckelord

Kontakter

amanuens Anna Franck, Vasa stads museer
anna.franck@vaasa.fi,
tfn 040 672 5415

kulturchef Sanna Bondas, Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster
sanna.bondas@vaasa.fi
tfn. 040 139 4048

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Språkutbudet vid rådgivningsstället Welcome Office har blivit ännu mer mångsidigt14.4.2021 09:26:01 EEST | Tiedote

Welcome Office är ett informations- och rådgivningsställe med låg tröskel i Vasa, där man får information om sådant som rör invandring, det finländska samhället, offentliga tjänster, språkkurser och rekrytering på finska, svenska och engelska. Nu har rådgivningens språkutbud blivit ännu mer mångsidigt genom Arbets- och näringsministeriets projektfinansiering med rådgivning även på arabiska, somaliska, persiska, dari och urdu.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum