Valtiokonttori

Ansökan om ersättning från evenemangsgarantin har upphört - det kom in färre ersättningsansökningar än väntat

Dela

Evenemangsgarantins ansökningstid var 1.6.-31.8.2021. Det kom under ansökningstiden 996 garantisansökningar som var berättigade till ersättning. Ersättning enligt beviljat garantibeslut för evenemang som ordnats i mindre omfattning eller ställts in kunde ansökas under tidsperioden 15.9.-7.12.2021. Det kom 598 ersättningsansökningar innan den utsatta tidsfristen 7.12.

Av de inlämnade ansökningarna har 381 stycken getts ett beslut till och med den 9.12. Resterande ansökningar beräknas vara behandlade till årets slut 2021.

Mest ersättning till musikfestivaler

Ersättning från evenemangsgarantin har hittills utbetalats för ungefär 10 miljoner euro och det genomsnittliga stödbeloppet är cirka 30 000 euro.

Mest ersättning har utbetalats till musikfestivaler samt konst- och kulturevenemang.

Aktuell statistik gällande evenemangsgarantins ersättningsansökningar och hanteringssituationen finns tillgänglig på evenemangsgarantins statistiksida (Statistik: Evenemangsgaranti - Valtiokonttori).

Kostnadsstödets femte ansökningsomgång är under beredning

Det ordnas en femte ansökningsomgång av kostnadsstödet 21.12.2021-18.2.2022.

Målet för den femte omgången är att alltjämt stödja företag i den svåra situationen som orsakats av coronapandemin. Kostnadsstödets femte omgång riktar sig speciellt till företag som har lidit av offentligrättsliga begränsningar relaterade till bekämpningen av coronapandemin. Till dem hör bland annat företag inom inkvarterings-, restaurang- eller evenemangsbranschen. Stödet riktar sig till kostnader som uppstått under tidsperioden 1.6.-30.9.2021.

Ansökan om kostnadsstöd för den femte omgången görs även från Statskontoret.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Valtiokonttori
Valtiokonttori
PL 14
00054 VALTIOKONTTORI

https://www.valtiokonttori.fi

Statskontoret är ett ämbetsverk inom finansministeriets förvaltningsområde som grundades 1876. Vi betjänar statsförvaltningen, medborgarna, kommunsektorn, sammanslutningar och företag.

Statskontoret ansvarar för statens upplåning och riskhanteringen av statsskulden. Vi förvaltar lån och räntestöd som staten beviljat samt statsgarantier. Statskontoret ansvarar för handläggningen och utbetalningen av kostnadsstöd och ersättning för nedstängning till företag som lidit skada på grund av coronapandemin. 

Till Statskontorets uppgifter hör dessutom statens koncernredovisning och styrning av ekonomiförvaltningen och betalningsrörelsen. Vi stöder statliga organisationer i omvälvningen i arbetslivet och vi främjar kunskapsbaserad ledning. Till medborgarna beviljar vi bland annat ersättning för skada ådragen i militärtjänst och för brottsskador. 

Följ Valtiokonttori

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Valtiokonttori

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum