Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ansökan till stadens sommarjobb börjar 1.2

Dela
Ansökningstiden för Vasa stads sommarjobb börjar den 1 och pågår fram till den 28 februari. I år finns det cirka 55 intressanta arbetsuppgifter och totalt 450 sommarjobb att söka. Staden sysselsätter under sommaren också lovande idrottare och unga företagare samt delar ut Sommarjobbssedlar.

Vasa stad har fem olika ansökningar till sommarjobb för unga: 14–15-åringar, 16–17-åringar och 18–29-åringar. Vidare har högskolestuderande samt unga med funktionsnedsättning och särskilda behov en egen ansökan. Syftet med separata ansökningsprocesser är att hitta ett lämpligt sommarjobb åt så många unga som möjligt.

– Vad kunde vara ett bättre sätt att lära sig om vad den offentliga sektorn har att erbjuda på arbetsfronten än genom ett sommarjobb! Vi vill satsa på sommarjobb för unga och har också platser för alla, från barn i högstadieåldern till högskolestuderande. I framtiden har vi som mål att också kunna erbjuda internationella studerande fler sommarjobb, med andra ord att också ha platser där det går att använda engelska som arbetsspråk, säger rekryteringsansvarig Anne Lindell.

Vasa stad utvecklar hela tiden olika sätt att sysselsätta unga för att så många som möjligt ska få arbete.

 – I sommar fortsätter vi med arbetssökningstjänsten Mun eka duuni – Mitt första jobb. Den går ut på att stödja de ungdomar som har det svårt att på egen hand hitta sitt första sommarjobb. Som en ny service ordnar vi sommarläger för invandrare och nyutexaminerade i syfte att främja deras sysselsättning i framtiden. Servicen produceras i samarbete med ett nätverk av aktörer, säger sysselsättningsansvarig Helena Nurmikoski.

I sommar söker staden bland annat ingenjörspraktikanter, idrottskompisar, museiassistenter, assisterande parkarbetare och daghemsbiträden. De största arbetsgivarna är daghemmen, grönområdesenheten, biblioteken och museerna.

Sommarjobben år 2023 kan sökas under perioden 1.2−28.2.2023 på https://www.kuntarekry.fi/se/. Besluten om vilka som väljs fattas senast 31.3. Även de som blir utan sommarjobb meddelas om valet per e-post senast 14.4.2022.

Stöd åt lovande idrottare och unga företagare

Vasa fortsätter också att sysselsätta unga Vasaidrottare med hjälp av stipendier, vilka möjliggör träningar och tävlingar under sommaren. Sysselsättningsstipendierna beviljas på basis av de förslag som tränare skickat till Vasaregionens Idrottsakademi. 

– Det är viktigt att vi fortsatt stöder unga idrottare. Med stödet kan vi göra det möjligt för dem att träna i full utsträckning och samtidigt få erfarenhet av ett avlönat sommarjobb. Alla minns säkert sin första lön, det här får Vasaidrottarna också ta del av, säger Nurmikoski glatt.

Företag erbjuds Sommarjobbssedlar

Ungdomar har möjlighet att tillsammans med ett företag eller en förening ansöka om en Sommarjobbssedel. Det är ett stöd i form av pengar som Vasa stad beviljar privata företag eller föreningar som sysselsätter unga i åldern 15–29 år. Sedlar kan sökas i Vasa stads e-tjänster på https://asiointi.vaasa.fi/ under perioden 1.4–15.5.2023.

Nyckelord

Kontakter

rekryteringsansvarig Anne Lindell
anne.lindell@vasa.fi, tfn 040 153 4564

sysselsättningsansvarig Helena Nurmikoski
helena.nurmikoski@vaasa.fi, tfn 040 173 0517

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

I Vasa, Nordens energihuvudstad, är det lätt att vara lycklig. 

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vi gör Vasa till Finlands snyggaste stad – kampanjen En miljon soppåsar inspirerar till att samla skräp i omgivningen29.3.2023 13:22:41 EEST | Tiedote

Yle ordnar under våren den riksomfattande kampanjen En miljon soppåsar, vars mål är att inspirera människor till att samla in en miljon påsar skräp från omgivningen. Vasa deltar också i kampanjen tillsammans med över 140 städer och kommuner. De insamlade soppåsarna anges på kampanjsajten vid den egna orten. Kom med och gör Vasa till Finlands snyggaste stad!

Tehdään Vaasasta Suomen siistein kaupunki – Miljoona roskapussia -kampanja innostaa keräämään roskia ympäristöstä29.3.2023 13:16:11 EEST | Tiedote

Yle järjestää tänä keväänä valtakunnallisen Miljoona roskapussia -kampanjan, jonka tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa. Myös Vaasa on mukana kampanjassa yhdessä yli 140 kaupungin ja kunnan kanssa. Kerätyt roskapussit merkitään kampanjasivustolle oman paikkakunnan kohdalle. Tule mukaan tekemään Vaasasta Suomen siistein kaupunki!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum