Messukeskus

Antiikki-messuilla näkyy suomalainen design ja taide

Jaa

Messukeskuksen Antiikki-tapahtumassa 13.–17.9. nousevat tällä kertaa kotimainen design ja taide. Messuvieras voi tutustua mm. 1700-luvun Olhavan lasitehtaan tuotantoon, Märta Blomstedtin nojatuoliharvinaisuuteen, Riitta Immosen vintage-pukuihin sekä Anitra Lucanderin ja Yngve Bäckin maalauksiin.

Kuvalähde: Wanha Tammitori, Märta Blomstedtin nojatuoli
Kuvalähde: Wanha Tammitori, Märta Blomstedtin nojatuoli

Harvinaista Olhavan lasitehtaan tuotantoa

Olhavan (ruots. Nyby) lasitehdas toimi Pohjois-Pohjanmaalla Iin Olhavan kylässä vuosina 1782–1885 ja oli aikansa suurimpiin kuulunut lasitehdas Pohjoismaissa. Anita Antik -liike Oulusta esittelee messuilla n. 50 esinettä sisältävän uniikin kokoelman Olhavan lasitehtaan tuotantoa mahapulloista ikkunalasiin ja apteekkipulloista Venäjän keisarivaakunan koristamiin taskumatteihin. ”Olen kerännyt suomalaista lasia eri vuosisadoilta kymmeniä vuosia. Niinpä esittelyssä on myös kotimaisen designin huippunimien esineitä Olhavan tuotannon lisäksi”, kertoo lasinkeräilijä ja liikkeen omistaja Mauno Heikkilä.

Suomalainen design ja vintage-vaatteet pitävät pintansa

Wanha Tammitorin osastolla nähdään tänä vuonna 1930–50-lukujen kotimaisia klassikoita mm. Carl Gustaf Hiort af Ornäsilta ja Alvar Aallolta. Erikoisuutena myynnissä on Märta Blomstedtin suunnittelema nojatuoliharvinaisuus. ”Tuoli on todellinen helmi, viime vuonna näitä tuoleja on myyty vain ulkomaille satumaisin hinnoin”, kertoo Kari Lähteinen Wanhasta Tammitorista.

Turkulainen VintagEija’s tuo messuille 1930–80-lukujen vintage-vaatteita ja -asusteita mm. USA:sta, mutta myös kotimaista designia esimerkiksi Riitta Immosen ateljeen pukuja. ”Myymme myös vintage-kodintekstiilejä kuten verhoja ja pöytäliinoja. Vaatteissa tällä hetkellä kiinnostusta herättää erityisesti 80-luku”, kertoo VintagEija’s -liikkeen omistaja Eija Mannila. Tekstiilit näkyvät myös ohjelmalavalla: vintage-vaatteiden huollosta kertoo tekstiilikonservoinnin lehtori Anna Häkäri Metropolia-ammattikorkeakoulusta.

Anitra Lucanderin ja Yngve Bäckin maalauksia

Taidekauppa P. Grahn on erikoistunut erityisesti sodanjälkeiseen suomalaiseen museoluokan taiteeseen. Paljon kysyttyjä ovat viime vuosikymmenen aikana olleet mm. Unto Koistisen, Kain Tapperin, Yrjö Saarisen, Per Steniuksen ja Rafael Wardin teokset. Kestosuosikkeja ovat myös vanhemmat naistaiteilijat kuten Ellen Thesleff ja Helen Schjerfbeck, joiden teoksia Taidekauppa P. Grahn on välittänyt myös viime vuosina. ”Näiden huipputaiteilijoiden ensiluokkaiset työt ovat olleet taantuman aikana jopa tavallista halutumpia. Varakkaat ihmiset haluavat usein epävarmoina aikoina sijoittaa johonkin pysyvään ja arvonsa pitävään”, kertoo Rikhard Grahn.

Anitran Lucanderin teokset ovat edullisemmassa hintaluokassa erityisen kysyttyjä. Lucanderin mestarillinen värien käyttö ja hienostunut tyyli niin kollaaseissa kuin maalauksissakin sopii hyvin myös tämän hetken kodin sisustukseen. Messuille taidekauppa P. Grahn tuo Lucanderin ’Hedelmäasetelman’ 1970-luvulta.

”Viime vuonna messuilla yllättivät Yngve Bäckin teokset. Niitä myimme messujen aikana peräti kolme kappaletta. Bäckin maalauksissa on erinomainen hinta–laatu-suhde, sillä tasokkaan työn sai reilulla tuhannella eurolla. Ne ovat värikkyydessään Rafael Wardin ja Anitra Lucanderin tavoin näyttäviä kodin seinällä, mutta ovat hinnaltaan edullisempia. Tänä vuonna esittelemme messuilla Bäckiltä ’Saunassa’-teoksen vuodelta 1959”, jatkaa Grahn.

Antiikki-tapahtuma järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 13.–17.9.2017 samaan aikaan huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitaren, äänen- ja kuvantoistolaitteiden HighEnd Helsingin, lifestyle-tuotteiden myyjien ja ostajien ammattitapahtuma Forman ja Helsinki Design Weekin tilasuunnittelun ja projektisisustamisen ammattitapahtuma Showroomin kanssa. Antiikki-messujen erikoisnäyttely on 'Asumisen utopioita'.

#antiikki2017 #habitare2017

Lisätietoja
Tiedottaja Jaana Matilainen, Messukeskus
p. 0503095130
jaana.matilainen@messukeskus.com

Avainsanat

Kuvat

Kuvalähde: Wanha Tammitori, Märta Blomstedtin nojatuoli
Kuvalähde: Wanha Tammitori, Märta Blomstedtin nojatuoli
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

*040 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa ja yli 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9000 näytteilleasettajaa ja yli 1,1 miljoonaa kävijää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Vene 18 Båt -messut haluaa olla mukana pelastamassa Itämerta18.9.2017 07:11Tiedote

Helsingin Vene 18 Båt -messujen yhteistyökumppani on vuonna 2018 kulttuuri- ja Itämerensuojeluhankkeistaan tunnettu John Nurmisen Säätiö, joka on käynnistänyt kymmenen vuoden aikana useita Puhdas Itämeri -hankkeita. Venemessut tahtoo olla mukana Itämeren pelastamisessa ja Itämeren suojelu nouseekin näkyvästi esille messujen ohjelmassa ja osastoilla. Tapahtuman yhtenä teemana on Puhdas Itämeri. Vene 18 Båt -messut järjestetään 9.–18.2.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Kutsu: Kansainväliset turvallisuusalan FinnSec-messut 26. - 27.9.201718.9.2017 06:48Kutsu

tFinnSec 2017 turvallisesta liiketoimintaympäristöstä, maakuntien varautumisesta, turvainvestointien vaikutuksesta liiketoimintaan, vapaasta liikkuvuudesta, asumisen turvallisuudesta, väestösuojien rakentamisesta sekä kaupanalan turvallisuudesta. Avajaispäivänä 26.9. turvallisuudesta puhuvat ja ottavat siihen kantaa mm. liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, kansliapäällikkö Päivi Nerg ja tulevaisuustutkija Ilkka Halava. Keskiviikkona 27.9. Vapaa liikkuvuus? Vapaa rikollisuus? -seminaarissa turvallisuuskonsultti Jeff Martin Englannista kertoo, mitä on opittu Englannin iskuista, tanskalainen Henrik Moll puhuu radikalisoitumisen vaikutuksista rikollisuuden ehkäisemiseen ja kansanedustaja Kari Tolvanen pohtii kotouttamisen haasteita.

Turvallisuusala ottaa isoja askelia18.9.2017 06:38Tiedote

Digitaaliset turvajärjestelmät kehittyvät juuri nyt isoin askelin. Maailma muuttuu ja yritysten on varauduttava uudenlaisiin riskeihin, uhkiin ja häiriöitilanteisiin, jotta liiketoiminta voi jatkua ja turvallisuus on taattu. Kansainväliset turvallisuusalan FinnSec-messut tiistaista keskiviikkoon 26. – 27.9.2017 Messukeskuksessa Helsingissä päivittää yritysten ja yhteisöjen turvallisuudesta vastaavien sekä yrityspäättäjien tiedot.

Cyber Security Nordic -tapahtuma 26. - 27.9.18.9.2017 06:14Kutsu

Tervetuloa uuteen Cyber Security Nordic -tapahtumaan. Se järjestetään nyt ensimmäistä kertaa yritysjohdolle ja kyberturva-asiantuntijoille sekä kyberturvallisuudesta kiinnostuneille median edustajille. Aiheet ovat todella ajankohtaisia. Tapahtuma selventää kyberuhkien todellisuutta ja antaa tietoa liiketoiminnan turvaamisesta. Tapahtuman avaa ti 26.9. Hybridiosaamiskeskuksen johtaja Matti Saarelainen. Pääpuheenvuoroja pitävät Associate Fellow Aapo Cederberg, yhdysvaltalainen entinen kenraali, NATO:n Afganistanin entinen kansainvälisten joukkojen komentaja John R. Allen, F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen, NATO StratComin ohjelmistoinsinööri Nora Biteniece Riikasta ja kyberteknologian strategisten menetelmien asiantuntija Rami Efrati.

Huomisen koti on selkeä, laadukas ja toiminnallinen - Habitaren kävijät arvostavat ekologisuutta ja kestävää kehitystä17.9.2017 18:44Tiedote

Suomen johtava huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare tarjosi elämyksiä sisustamisesta ja muotoilusta. Viiden päivän aikana Habitaressa, Antiikki-tapahtumassa, HighEnd Helsingissä ja kahdessa ammattitapahtumassa vieraili alustavien tietojen mukaan 55 700 kävijää, joista ammattilaisia oli 11 000. Suomen suurin sisustus- ja muotoilutapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.–16.9.2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme