Antti Häkkänen puolustusvaliokunnan puheenjohtajaksi

Jaa

Kokoomuksen eduskuntaryhmä esittää puolueen varapuheenjohtaja Antti Häkkästä eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtajaksi. Eduskuntaryhmä päätti asiasta torstaina ryhmäkokouksessa. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ilmoitti jo keväällä luopuvansa puolustusvaliokunnan puheenjohtajuudesta syksyn alussa.

Antti Häkkänen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Antti Häkkänen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Häkkänen korostaa eduskunnan roolia uuden ulko- ja turvallisuuspolitiikan rakentamisessa. Venäjän toiminnasta johtuen turvallisuus edellyttää yhä tiiviimpää yhteistyötä eduskunnan ja valtiojohdon kesken.

"Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan perustaa rakennetaan nyt uuteen asentoon. Tarvitsemme päättäväisyyttä ja hyvää yhteistyötä eduskunnan ja valtiojohdon kesken", Häkkänen sanoo.

"Ukrainan ja Venäjän sota vaatii edelleen Suomen tukea ja lännen yhtenäistä rintamaa. Samalla on kuitenkin vietävä määrätietoisesti Suomen omaa turvallisuutta vahvistavat hankkeet maaliin. Nato-jäsenyys on nyt varmistettava, mutta samalla jo pohdittava minkälaisilla järjestelyillä Suomi maksimoi turvallisuutensa Nato-jäsenenä", Häkkänen sanoo.

"Omaa puolustuskykyä on kehitettävä aina reserviläistoiminnasta uusiin asejärjestelmiin. Yhä tärkeämmäksi nousee myös kokonaisturvallisuuden ajattelu ja yhteiskunnan kriisinkestävyys kaikessa lainsäädännössä. Energiassa, maakaupoissa tai muillakaan pehmeämmillä sektoreilla ei ole enää varaa sinisilmäisyyteen", Häkkänen lisää.

Antti Häkkänen on koulutukseltaan juristi ja sotilasarvoltaan reservin luutnantti. Hän on toiminut aiemmin muun muassa oikeusministerinä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Antti HäkkänenPuolueen varapuheenjohtaja

Perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtaja (Kaakkois-Suomen vaalipiiri)

antti.hakkanen@eduskunta.fi

Kuvat

Antti Häkkänen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Antti Häkkänen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmä

00102 EDUSKUNTA

http://www.kokoomus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme