Atena

Antti Halmeen uutuusromaanissa miesten välinen kateus on myönteinen voimavara

Jaa

Pakottoman hauska romaani miesten välisestä ystävyydestä, kateudesta ja unelmista, jotka toteutuvat aina toisin kuin nuorena luulee.

Antti Halme: Rokkikukkopilli
Arvostelupäivä: 25.8.

Jesse ja Leevi soittivat kauan sitten samassa bändissä. Kun ystävysten polut 30 vuoden päästä taas risteävät, kohtaavat kansainvälinen rocktähti sekä Espoon paras musaope. Yhteiset muistot lämmittävät, mutta pöytään istuutuvat myös kaunat ja vanhat väärinymmärrykset – sekä tietenkin aikuisten miesten nykyiset elämät naisineen ja lapsineen, töineen ja toiveineen. Toisella näyttää olevan koko maailma avoinna ja toisella ei mielestään mitään.

Kateus voi olla myönteinen voimavara. Se pakottaa kysymään, miksi itseä on joskus vaikea rakastaa. Rokkikukkopilli on riemukas tragikomedia itsensä hyväksymisestä ja toisen ymmärtämisestä. Se pohtii, syntyykö onni tyytymisestä tähän hetkeen vai kannattaisiko vielä repäistä.

Pakottoman hauska bromance-stoori antaa äänen myös Leevin upeasti laulavalle teinityttärelle. Siipiään kokeileva Alina muistuttaa rokkikukkoja siitä, ettei nuoruudesta ole syytä kaivata ihan kaikkea.

Palkittu kirjoittamisen ammattilainen Antti Halme antaa äänensä svengata uudessa romaanissaan. Mainostoimistossa työskentelevä Halme on julkaissut seitsemän nuortenromaania ja kaksi aikuistenromaania. Metalliveljet on vuoden 2009 lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokas. Halmeen ensimmäinen aikuisten romaani, saattohoitoa käsittelevä Saattaen vaihdettava (2019) sai loistavat arvostelut. Halme pyrkii siihen, että hänen kirjansa saavat lukijat nauramaan ja itkemään, mutta sisältävät aina myös toivon kipinän.

Edellisestä kirjasta (Saattaen vaihdettava) sanottua:

”Halmeen näkemyksellisyys olemassaolon ja kanssakäymisen lainalaisuuksista on nähdäkseni kunnioitettavaa tasoa.” 
Antti Majander, HS

”Halme käsittelee elämän rajallisuutta hilpeästi, kunnioittavasti ja oivaltavasti. Carpe diem!” Eeva

”[Kirja] väijyy jossain paasilinnamaisen veijariromaanin ja totisen aikalaiskuvauksen välimaastossa, valmiina koska tahansa nauramaan kaikille keskiluokkaisen elämäntavan vangeille”
Kauppalehti Optio

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Atena
Atena
PL 436 (Asemakatu 6)
40101 Jyväskylä

010 4214 200http://atena.fi

Atena on osa Otava-konsernia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Atena

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme