Kustannusosakeyhtiö Otava

Antti Tuurin Talvisota-romaanista uusi painos – Kirjailija lahjoittaa tekijänpalkkionsa lyhentämättömänä Ukrainan sodan uhrien tukemiseen

Jaa

Tuurin romaani kertoo yhden suomalaisen jalkaväkisotilaan kokemuksista talvisodassa. – Ukrainan sota muistuttaa tapahtumiltaan talvisotaa, ja järkyttää minua kovasti, Tuuri sanoo.

Antti Tuuri päätti ehdottaa Otavalle uutta painosta Talvisota-romaanistaan ja tuottojen lahjoittamista Ukrainan sodan uhreille. 

– Idean keksi vaimoni Merja, hänelle kuuluu kunnia tästä.

Vuonna 1984 ilmestyneen Talvisota-teoksen todellisuuspohja on vankka: sen perustana ovat autenttiset sotapäiväkirjat, mukana olleiden haastattelut ja kertomukset. 

– Ukrainan sota muistuttaa tapahtumiltaan kovasti talvisotaa, vaikka aseet ovat kehittyneet, Tuuri sanoo.

– Isoisänä minua järkyttää erityisesti ukrainalaisten lasten kasvot pommisuojissa.

Talvisota-romaanista julkaistaan jättipokkari, jonka tuotto ja tekijänpalkkio lahjoitetaan lyhentämättömänä SPR:lle Ukrainan sodan uhrien tukemiseen. Painos ilmestyy 27.6.2022.

Talvisodan päähenkilö Martti Hakala, Johannes Hakalan poika, kuului Laurilan komentamaan Jalkaväkirykmentti 22:een, joka oli melkein kokonaan Pohjanmaan miehistä koottu. Martin kertomuksessa paljastuu, mitä tavallinen rivimies koki ja tunsi sodan tappotyötä tehdessään. Poikkeusolot jatkuivat ja muuttuivat ainoaksi olemassa olevaksi todellisuudeksi.

Talvisota kuuluu Antti Tuurin kuusiosaiseen Pohjanmaa-sarjaan, joka kertoo fiktiivisen pohjanmaalaisen Hakalan suvun vaiheista Suomessa ja siirtolaisena Amerikassa. Ennsimmäinen kirja Pohjanmaa ilmestyi vuonna 1982. Teokselle on myönnetty Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinto. Pohjanmaata seurasivat Talvisota (1984), Ameriikan raitti (1986), Uusi Jerusalem (1988), Maan avaruus (1989) sekä vuonna 1997 julkaistu Lakeuden kutsu, joka voitti Finlandia-palkinnon.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme