Tuomioistuinvirasto

Användning av munskydd i domstolar

Dela

Vid domstolarna iakttas myndigheternas regionala rekommendationer när det gäller användningen av munskydd.

För närvarande rekommenderas användning av munskydd åtminstone vid domstolarna i Helsingfors och Nylands, Vasa, Egentliga Finlands, Egentliga Tavastlands, Birkalands och Ålands sjukvårdsdistrikt. Myndigheternas rekommendationer ändras enligt de regionala epidemisituationerna.

Utöver de regionala rekommendationerna kan det i en domstol bestämmas att munskydd allmänt eller till exempel i anslutning till sammanträdet ska användas, om säkerhetsavstånd inte kan hållas i alla situationer.

Företrädarna för de intressentgrupper som uträttar ärenden och arbetar vid domstolarna önskas alltid ha med sig ett tillräckligt antal munskydd under den tid de uträttar ärenden.

Förutom användningen av munskydd gäller vid domstolarna också andra säkerhetsrekommendationer som syftar till att förebygga smitta och som gäller tillräckliga säkerhetsavstånd och hygien.

Domstolsverket rekommenderar domstolarna att arbeta på distans och också hålla sammanträden via fjärrförbindelser alltid när det är möjligt. Det rekommenderas också att kunderna uträttar ärenden vid domstolarna elektroniskt eller per telefon.

Kontakter

riskhanteringschef Kimmo Helaskoski, tfn 029 565 0535, kimmo.helaskoski@oikeus.fi

Om

Tuomioistuinvirasto
Tuomioistuinvirasto
PL 100/PB 100
00085 Tuomioistuinvirasto/Domstolsverket

0295650500http://www.tuomioistuinvirasto.fi

Domstolsverkets grundläggande uppgift är att sköta domstolsväsendets centralförvaltningsuppgifter.

Domstolsverket ska se till att domstolarna kan utöva dömande makt med hög kvalitet och att domstolarnas förvaltning är effektivt och ändamålsenligt organiserad.

Följ Tuomioistuinvirasto

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tuomioistuinvirasto

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum