HUS

Användningen av munskydd bör fortsätta

Dela

På grund av att begränsningarna hävs och epidemiläget försämrats är det viktigt att användningen av munskydd fortsätter.

På grund av att begränsningarna hävs och epidemiläget försämrats är det viktigt att användningen av munskydd fortsätter.

I går beslutade Nylands regionala samordningsgrupp att godkänna att den munskyddsrekommendation som utarbetats av huvudstadsregionens samordningsgrupp ska gälla i hela Nyland. Epidemiläget i Nyland har tagit en sämre riktning i flera kommuner.

“Då begränsningarna avvecklas ökar munskyddens betydelse i hanteringen av coronavirusepidemin. Det är bra att komma ihåg att munskydd också skyddar mot andra luftvägsinfektioner. Vi uppmanar befolkningen att fortsätta använda munskydd, oberoende av vaccinationsskydd, i kollektivtrafiken, i allmänna lokaler inomhus och i alla situationer där fysisk distansering inte är möjlig och det finns en risk för smitta”, säger biträdande överläkare Eeva Ruotsalainen.

“Munskydd är ett förmånligt och fungerande sätt att skydda sig själv och andra mot coronavirussmitta. Det ser ut som att coronaviruset kommer att finnas länge bland oss och vi måste anpassa oss till att det kommer fler accelerationsskeden i epidemin även i fortsättningen”, säger HUS stf. chefsöverläkare Jari Petäjä.

Rekommendationen om munskydd har uppdaterats på webbplatsen för den regionala samordningsgruppen i Nyland.

Mera information för media:

Kontaktuppgifter till HUS medietjänst

Nyckelord

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum