Aostanlaakso | Valle d'Aosta

Aostanlaakso on valmis uuteen talvikauteen

Jaa

Aostanlaakso, joka on yksi suurimmista hiihtokohteista Alpeilla, tarjoaa useita satoja kilometrejä sopivia rinteitä talviurheilijoille aloittelijoista ammattilaisiin. Aostanlaaksossa talviurheilukausi on jo alkanut.

Talven huippusesonki on alkamassa yhdessä Euroopan suosituimmista hiihtokohteista, Aostanlaaksossa. Luoteis-Italiassa olevalla alueella sijaitsee useita tunnettuja alppilomakohteita, kuten Breuil-Cervinia, Valtournenche, Monterosa Ski yhdessä Champolucin kanssa sekä La Thuile. Kaikkiaan Euroopan korkeimpien ja upeimpien vuorten huipuilla on 23 hiihtokeskusta ja yli 800 rinnettä.

Alueella sijaitsevat luonnon jättiläiset Mont Blanc, Monte Rosa, Gran Paradiso ja Monte Cervino/Matterhorn, jotka tarjoavat kauniit puitteet unohtumattomalle puitteet talviurheilulomalle. Monet Aostanlaakson hiihtokeskukset ovat korkeammalla kuin useimmat muut Euroopan hiihtokeskukset, mikä tekee siitä lumivarman alueen. Esimerkiksi Breuil-Cerviniassa on tällä hetkellä yli kaksi metriä tuoretta lunta. Breuil-Cervinia on ollut tunnettu talviurheilukohde jo 1700-luvulta, jolloin rohkeat ja seikkailunhaluiset vuorikiipeilijät saapuivat sinne valloittamaan Matterhornin.

Paljon muutakin kuin hiihtämistä

Aostanlaakso on jo pitkään ollut synonyymi monipuoliselle talviurheilulle kuten laskettelulle, murtomaahiihdolle, lumilautailulle, helihiihdolle, jääkiipeilylle ja off-piste-laskettelulle.

Aostanlaaksossa voi hiihtää koko päivän muuttuvissa maisemissa ohittamatta samaa paikkaa kahdesti. Alueella on monipuolisia, vaikeusasteeltaan vaihtelevia rinteitä.

Breuil-Cervinan talvikausi kestää toukokuuhun saakka, kun taas La Thuilen hiihtoalue on avoinna joulukuun 3. päivästä huhtikuuhun.

Alue tunnetaan myös tunnelmallisista kaupungeistaan, joiden perintö ulottuu Rooman aikoihin saakka. Alueen vahva gastronominen perinne, laaja valikoima hyviä ruokapaikkoja ja herkullisia paikallisia erikoisuuksia, lisää Aostanlaakson houkuttelevuutta entisestään.

Viihtyisyyttä ja kauniita maisemia

Courmayeurista, joka on aito alppikylä Mont Blancin juurella, löytyy mukavimmat ravintolat ja kaupat. Lähistöllä on myös upea Skyway Monte Bianco -köysirata, jonka teknologialtaan huipputasoa olevat gondolit nousevat jyrkästi kohti Mont Blancia. Köysirata vie 3 466 metrin korkeuteen ja ympäri pyörivästä gondolista on upeat näkymät jäätikölle ja vuorten huipuille.

Muinaisesta Aostan kaupungista, joka tunnetaan myös ”Alppien Roomana”, voi nousta köysiradalla Pilaan, josta on 360 asteen näkymä Alppien korkeimmille huipuille. Torgnon, Champorcher, Crévacol ja muut pienemmät hiihtokeskukset ovat ihanteellisia perheille.

Hintatasoltaan Aostanlaakso tunnetaan varsin kohtuullisena, mikä lisää sen vetovoimaa.

Turvallisissa hiihtokeskuksissa kunnioitetaan ympäristöä

Aostanlaakso tunnetaan lumivarmuuden ja monipuolisten hiihtomahdollisuuksien lisäksi ilmasto- ja ympäristöasioiden asettamisesta etusijalle. Viimevuosina on tehty uusia hiihtopalveluihin ja infrastruktuuriin liittyviä kestävyysaloitteita.

Tulevaisuudessa kaiken energian tulee olla peräisin uusiutuvista energialähteistä ja erityisesti vesivoimasta. Alueella on tehty merkittäviä investointeja vanhojen lumitykkien korvaamiseksi ympäristöystävällisemmillä lumitykeillä vuoristossa olevat altaat auttavat keräämään vettä ja optimoimaan vedenkulutusta.

Keinotekoisesti maisemoidun 2 313 metrin korkeudessa sijaitsevan Alpe Forca -järven vedellä operoidaan yli 100 lumitykkiä Colle Sarezzan ja Colle Bettaforcan välillä.

Useat kohteet ovat investoineet myös hiihtäjille parempiin ja turvallisempiin olosuhteisiin muun muassa tasoittamalla ja leventämällä reittejä sekä perustamalla leikkipaikkoja lapsille.

Viimeisimmät kaudet ovat olleet koronapandemian leimaamia ja myös tällä kaudella noudatetaan erityisiä varotoimenpiteitä. Hiihtohissien käyttö edellyttää siten voimassa olevaan koronapassia. Kuten muuallakin, on tärkeää seurata voimassa olevia määräyksiä ja rajoituksia.

Talvivideo Aostanlaaksosta

Aostanlaakson hiihtop❄rtaali

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Talvivideo Aostanlaaksosta

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aostanlaakso | Valle d'Aosta+45 2452 1025https://www.skilife.ski/

Aostanlaakso
Valle d’Aosta, Aostanlaakso, jonka pinta-ala on noin 3 720 m2, on Italian pienin alue. Kolmasosa alueen pinta-alasta on 2 600 metriä merenpinnan yläpuolella. Laakso on jäätiköiden muotoilema ja vuorten ympäröimä: kaunis alue, joka sijaitsee upealla paikalla keskellä Euroopan korkeimpia huippuja – Mont Blanc Ranskan rajalla toisella puolella sekä Matterhorn ja Monte Rosa Sveitsin rajalla toisella puolella.Aostanlaaksosta löytyy myös koskematon ja villi Gran Paradison kansallispuisto. Kulttuurisesti alue on jännittävä sekoitus Italiaa ja Ranskaa.Aostanlaakso houkuttelee ihmisiä eri puolilta maailmaa upealla gastronomiallaan ja monipuolisilla urheilumahdollisuuksillaan sekä arkkitehtonisesti viehättävillä alppikylämaisemillaan.Aostan alue tarjoaa ihanteelliset olosuhteet aktiivisille matkailijoille – vuorikiipeilijöille, retkeilijöille ja hiihtäjille, mutta se on myös ilmeinen kohde niille, jotka haluavat nauttia lomastaan ​​kauniissa ympäristössä.Lue lisää: http://www.lovevda.it/en

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.