Apinan vuoden vaihtumista Kukon vuoteen juhlittiin Helsingin Keskuskadulla
Kiinalaisen uuden vuoden juhlintaa seurasi n. 32 000 katsojaa, kun tuliapinan vuosi vaihtui tulikukon vuoteen perjantaina 27.1. Helsingin keskustassa.
Tapahtumaan kuuluu perinteisiä kiinalaisia uudenvuoden elementtejä, kuten markkinat, runsas valikoima herkullisia ruokia, värikkäitä lyhtyjä, tanssivia lohikäärmeitä ja leijonia sekä ilotulitteiden pauketta. Perinteisen kiinalaisen uudenvuoden ohjelman lisäksi tapahtumassa nähtiin mm. kiinaksi laulavat muumihahmot, jäänveistotaituruutta sekä kiinalaiseen aineettomaan kulttuuriperintöön kuuluvaa Taipinggu-tanssia, paperileikkausta ja olkitaidetta.
”Kävijätavoitteemme ylittyi, sää suosi juhlijoita ja ohjelmassa yhdistyi pohjoismaisia ja kiinalaisia elementtejä. Vuoden 2017 tapahtuma oli mielestäni yksi kaikkien aikojen paras kiinalaisen uudenvuoden juhla Helsingissä”, sanoo tapahtuman tuottaja Johanna Rissanen Kulttuurikeskus Caisasta.
Lohikäärme- ja leijonatanssijat ovat Suomen Wushu Kungfu Seurasta, muumihahmot taas China National Theatre for Childrenistä, jonka muumiproduktio on tuotettu yhdessä suomalaisen ACE Productionin kanssa. Autenttista kiinalaista ohjelmaa edustivat mm. rauhantanssiryhmä Jingxi TaiPingGu Folk Art Troupe Pekingistä.
Alkava tulikukon vuosi tuo tullessaan dynaamisuutta ja optimismia. Tuli-kukon vuoden innokkuus voi kuitenkin tuottaa monia epäkelpoja suunnitelmia. Kukon vuonna tulisi kiinnittää erityistä huomiota suunnitelmien käytännöllisyyteen ja toteuttamiskelpoisuuteen. Päättäjien olisi viisasta olla avarakatseisia ja pyrkiä rakentavaan vuoropuheluun vastakkaisia kantoja edustavien tahojen kanssa. Tuli-kukon vuonna autoritäärisyys kasvaa helposti ja sitä vastaan taistellaan parhaiten hyvän hallinnon ja lainmukaisuuden avulla. Kukon vuosi 28.1.2017–15.2.2018.
Helsingin Kiinalaisen uudenvuoden tapahtumaa on vietetty Helsingissä vuodesta 2007 lähtien. Nyt toista kertaa Keskuskadulla vietetty juhla on yhdestoista Helsingissä järjestetty kiinalaisen uudenvuoden tapahtuma. Juhla tuotetaan Helsingin ja Pekingin kaupunkien yhteistyönä ja sen järjestäjät ovat Kulttuurikeskus Caisa ja Suomi-Kiina-seura. Tämän vuoden pääyhteistyökumppani on Finnair.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätiedot: Johanna Rissanen, kulttuurituottaja/Kansainvälinen kulttuurikeskus Caisa
johanna.rissanen@hel.fi (09) 310 37798, 040 351 3797, Johanna Kumpulainen, tiedottaja/Kansainvälinen kulttuurikeskus Caisa, johanna.kumpulainen@hel.fi (09) 310 37510, 050 461 8209
Kuvat


Tietoja julkaisijasta
Helsingin kaupungin organisaatiorakenne on uudistunut 1.6.2017. Kulttuurikeskuksen tiedotteet löydät jatkossa Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan uutishuoneesta: https://www.sttinfo.fi/uutishuone/helsingin-kaupunki-kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala?publisherId=60579873
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin kulttuurikeskus
Tanssijan ja viulistin duetto "Sielunpalautus" kutsuu kokemaan yhteisöllisyyden voimaa28.4.2017 14:28:16 EEST | Tiedote
Vanhat kulttuurit tuodaan nykyaikaan tanssitaiteilija Gabriela Aldanan ja säveltäjä Tuomas Rounakarin duetossa. Teos saa ensi-iltansa 20.6.2017 Kulttuurikeskus Caisassa.
Klovnien itsenäisyyspäivä avaa kuukauden mittaisen International Clown Festival 2017 -tapahtuman30.3.2017 14:09:40 EEST | Tiedote
International Clown Festival 2017 on klovneriaa esittelevä ja klovnerian parissa työskenteleviä tahoja yhdistävä tapahtuma, joka järjestetään Helsingissä huhtikuussa 2017. Vuoden 2017 festivaali päättää kolmen vuoden projektin, jonka aikana on koottu klovnimaailman rakennusaineksia; tutkimusta, luovuutta, sosiaalisuutta sekä ilon ja naurun terveystietoa.
Alpo Aaltokoski Companyn irakilaistaustainen muusikko joutui pakenemaan Suomesta9.3.2017 15:46:11 EET | Tiedote
Irakilainen ud-luutun soittaja Ali Alawad, jonka oli tarkoitus esiintyä Ali & Alpo -tanssiteoksen ensi-illassa 15.3.2017 Kulttuurikeskus Caisassa, on saanut kaksi kielteistä turvapaikkapäätöstä
Kahden kulttuurin sanaton dialogi3.3.2017 13:12:52 EET | Tiedote
Arabialainen perinnemusiikki ja suomalainen nykytanssi kohtaavat irakilaisen muusikon Ali Alawadin ja tanssitaiteilija Alpo Aaltokosken teoksessa Ali & Alpo, joka saa ensi-iltansa Helsingissä Kulttuurikeskus Caisassa keskiviikkona 15.3.2017.
Kiinalaista uutta vuotta eli kevätjuhlaa vietetään Helsingissä Keskuskadulla 27.1.17.1.2017 08:00:00 EET | Tiedote
Lohikäärmeet ja leijonat tanssivat värikkäin lyhdyin koristellulla Keskuskadulla perjantaina 27.1.2017. Talvisessa juhlahumussa ovat mukana Pekingistä saapuvat taidokkaat esiintyjäryhmät sekä kiinalaiset uudenvuoden markkinat herkkukojuineen. Perinteisen kiinalaisen uudenvuoden ohjelman lisäksi tapahtumassa nähdään mm. kiinaksi laulavat muumit, jäänveistotaituruutta sekä kiinalaiseen aineettomaan kulttuuriperintöön kuuluvaa Taipinggu-tanssia, paperileikkausta ja olkitaidetta.
Kotiin ja takaisin – näyttely mustalaiskulttuurin muutoksista13.1.2017 08:00:00 EET | Tiedote
Desiree Baltzarin ”Mustalaisnäyttely - Kotiin ja takaisin” kuvaa Suomen mustalaisten elämää ja elinoloja 1940-luvun alusta tähän päivään ja havainnollistaa mustalaiskulttuurin muutoksiin vaikuttaneita tekijöitä. Tavoitteena on myös ollut luoda kuvaa kotielämästä ja viedä katsojat aikaan ja paikkaan, jossa he voivat itse eläytyä mustalaisten elämään.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme