HUS

Apotti togs i bruk inom HUS Diagnostikcentrum

Dela

Införandet av Apotti inom de bilddiagnostiska funktionerna vid HUS Diagnostikcentrum inleddes planenligt 24.4.

morse blev sammanlagt 1 750 medarbetare inom de bilddiagnostiska funktionerna vid HUS Diagnostikcentrum användare av ApottiApotti togs i bruk i den största delen av de bilddiagnostiska funktionerna, dvs. i de radiologiska tjänsterna, som är till exempel röntgen- och ultraljudsundersökningar. 

Införandet förlöpte som planerat men har ändå gjort verksamheten inom bilddiagnostiken långsammare, i synnerhet inom Kymsotes område (Samkommunen för social- och hälsovårdstjänster i Kymmenedalen) 

Vi informerar om läget nästa gång i dag, lördag 24.4, senast kl. 16.   

Bakgrund 

Inom HUS pågår en omfattande reform av verksamheten, som hänför sig till hanteringen av patientdata. Det nya enhetligare sättet att dokumentera och använda data förbättrar kvaliteten och stärker patientsäkerheten. Det betydande utvecklingsprojektet är möjligt tack vare övergången till det nya patient- och klientdatasystemet Apotti i alla HUS enheter senast i slutet av år 2020. Dessutom har en ny e-tjänst öppnats för HUS kunder, Maisa.  

Apotti-systemet  har tagits i bruk i tre steg: i november 2018, februari 2020 och oktober 2020. HUS Bilddiagnostik tar i bruk Apotti som sista enhet våren 2021. 

Det Epic-baserade systemet som används i nästan 500 sjukhus runtom i världen har levererats till HUS av Oy Apotti Ab. 

Nyckelord

Kontakter

Mediekontakter och intervjuförfrågningar:
kommunikationschef Paavo Holi, HUS kommunikation
paavo.holi(at)hus.fi

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum