Yliopiston Apteekki

Apteekin chatista kysytään eniten hoito-ohjeista ja lääkkeiden yhteisvaikutuksista

Jaa

Yliopiston Apteekki hoitaa päivittäin satoja chat-keskusteluita verkkopalvelussaan. Tutkimuksen mukaan asiakkaat kysyvät eniten hoito-ohjeista ja lääkkeiden yhteisvaikutuksista. Myös lääkkeiden annostelu sekä käyttö raskauden ja imetyksen aikana kiinnostavat.

Yliopiston Apteekin verkkokaupan valikoimassa on yli 16 000 resepti- ja itsehoitolääkettä sekä muuta apteekkituotetta. Verkkoasiakkaita palvelee lähes 50 farmaseuttia chatin ja puhelimen kautta. Vuonna 2017 verkkoapteekin asiakaspalvelu hoiti yhteensä yli 300 000 puhelin- ja chat-keskustelua.

- Internetistä löytyy hyvin eri tasoista ja jopa epäluotettavaa tietoa lääkkeistä ja lääkehoidoista. Haluamme chat-palvelumme kautta tarjota luotettavaa, jokaiselle helposti saatavilla olevaa tietoa lääkkeistä  ja sitä kautta tukea lääkehoitojen onnistumista, tietopalvelupäällikkö Paula Hägg Yliopiston Apteekin Lääkeneuvonta- ja asiakaspalveluyksiköstä sanoo.

Yliopiston Apteekin chat-palvelun tutkimuksessa analysoitiin 1480 keskustelua. Tutkimusaineisto oli täysin anonyymi, koska siitä oli poistettu keskustelijoiden henkilötiedot.

Suurin osa keskusteluista liittyi reseptilääkkeisiin (51 %) tai itsehoitovalmisteisiin (47 %). Aihealueista yleisimmät olivat hoito-ohjeet (18 %), yhteisvaikutukset (18 %), annostelu (14 %), raskaus ja imetys (9 %) sekä lasten lääkitys ja sairauden hoito (9 %).

Yleisimmät chat-keskusteluissa käsitellyt lääkeryhmät olivat hermostoon vaikuttavat lääkkeet (33 %), tuki- ja liikuntaelinten sairauksien lääkkeet (16%), ruoansulatuselinten ja aineenvaihduntasairauksien lääkkeet (13 %) ja systeemisesti vaikuttavat infektiolääkkeet (12 %).

Helsingin yliopiston farmasian tiedekunnan opiskelijat Marika Lepola ja Päivi Luhtanen tutkivat farmaseutin lopputyössään Yliopiston Apteekin chat-asiakaspalvelua lääkeinformaation lähteenä. Vastaavaa tutkimusta ei ole Suomessa aiemmin tehty.

Yliopiston Apteekin verkkopalvelussa ya.fi oli vuonna 2017 yli kuusi miljoonaa käyntiä. Asiakas saa verkkoapteekista tilaamansa lääkkeet ja tuotteet 2-4 arkipäivässä kotiin tai valitsemaansa noutopisteeseen. Lisäksi pääkaupunkiseudulla voi saada lääkkeet pikatoimituksena kotiin jopa saman arkipäivän aikana. Verkkopalvelun maksuttomassa chatissa farmaseutit palvelevat asiakkaita joka päivä klo 7-24.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Paula Hägg, tietopalvelupäällikkö
09-5420 4409, paula.hagg@ya.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Yliopiston Apteekki
Yliopiston Apteekki
Valimotie 7
00380 HELSINKI

09 542 046http://www.yliopistonapteekki.fi

Yliopiston Apteekki on yksi Suomen kolmesta parhaasta asiakaspalveluyrityksestä (Taloustutkimus), joka palvelee monikanavaisesti asiakkaita 17 apteekin lisäksi myös puhelimessa (24 h) ja verkossa ya.fi. Yliopiston Apteekki on Helsingin yliopiston omistama yhteiskunnallinen yritys, jonka koko tuotto käytetään suomalaiseen koulutukseen ja tutkimukseen. Lisätietoja ya.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yliopiston Apteekki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme