HUS

Apua eron ongelmiin

Jaa

Ero on usein vaikeaa molemmille osapuolille sekä heidän läheisilleen. Varsinkin lapset ovat erotilanteessa ymmällään. Monesti he syyttävät suotta itseään tapahtuneesta. Pääkaupunkiseudun Lapsen paras – yhdessä enemmän -hankkeen Eron ensiapupiste, Puhutaan erosta -illat ja nuorille avattava vertaistukea tarjoava verkkosivusto #100asiaaerosta auttavat erotilanteessa olevia vanhempia ja lapsia.

Lapsen paras – Yhdessä enemmän -hankkeessa pääkaupunkiseudun kunnat, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (HUS) sekä joukko alueen järjestöjä ja korkeakouluja kehittävät lasten ja perheiden palveluja. Tavoitteena on yhtenäistää toimintatapoja, lisätä tiedonkulkua sekä parantaa palveluja asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Hanke on osa hallituksen Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmaa (Lape).

www.socca.fi/pkslape

#pkslape  #lapemuutos

Pika-apua Eron ensiapupisteistä

Eroperheiden palvelut ovat nykyisin hajallaan ja erillään asiakkaiden arjesta. Tukea ja tietoa on vaikea löytää, asiakas joutuu asioimaan eri toimipisteissä ja jonot palveluihin ovat pitkiä.

Eron ensiapupisteissä palveluja tarjotaan samasta paikasta. Asiointi on mahdollista nimettömänä ja yksin ilman toista vanhempaa. Erosta puhumiselle on järjestetty aikaa ja tarvittaessa asiakas voidaan ohjata muiden palvelujen puoleen. Osana Eron ensiapupisteitä tarjotaan lastenvalvojapalveluja ilman ajanvarausta ns. walk in -palveluna.

Toiminnassa ovat mukana useat järjestöt ja seurakunnat, jotka tarjoavat mahdollisuuden kohtaamiseen ja keskusteluun.

Eron ensiapupisteet ovat pääkaupunkiseutulaisten perheiden käytössä Helsingissä, Espoossa, Järvenpäässä, Porvoossa, sekä Vantaalla. Apuaeroon.fi -sivustolle on koottu Eron ensiapupisteiden ja muiden palvelujen yhteystiedot ja aukioloajat.

www.apuaeroon.fi

Lisätietoja

Marjatta Karhuvaara
erotemaattisen työryhmän puheenjohtaja
046 877 2191
marjatta.karhuvaara@espoo.fi
 

Puhutaan erosta -illat

Monissa kunnissa tarjotaan avointa ja matalan kynnyksen apua eroperheille. Palvelulla halutaan ennaltaehkäistä riitaisia eroja ja tukea sovinnollista yhteistyövanhemmuutta.

Lapsen paras – yhdessä enemmän -hankkeen Puhutaan erosta -iltoja on järjestetty keväällä Vantaalla ja Kirkkonummella. Iltoja toteuttavat Ensi -ja turvakotienliitto sekä järjestöt, joilla on eroauttamisen asiantuntemusta. Tänä syksynä teemailtoja järjestetään Helsingissä ja Vantaalla.

Iltojen aiheina ovat muun muassa lasten ja nuorten tukeminen vanhempien erotessa, eron jälkeen tehtävät sopimukset sekä eroon usein johtavat päihderiippuvuudet.

www.apuaeroon.fi

Lisätietoja

Suvi Nurminen
kehittämiskoordinaattori
043 827 2413
suvi.nurminen@vantaa.fi


#100asiaaerosta – Nuorilta nuorille 10.10.

Lokakuussa 10.10. avataan verkkosivusto, jossa lapset ja nuoret voivat saada vertaistukea erotilanteissa. Sivustolta myös vanhemmat voivat lukea lasten mielipiteitä ja kokemuksia erosta.

#100asiaaerosta – Nuorilta nuorille sekä ruotsinkielinen versio #100sakeromseparation – Viktigt att se och höra den unga vid föräldrarnas separation julkaistaan Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Apua eroon sivuilla. Linkit sivustoille liitetään myös muiden toimijoiden verkkosivuille.

Mukana ovat Vantaan kaupunki, pääkaupunkiseudun Lapsen paras – yhdessä enemmän perhekeskustoimintamallin kehittämiskokonaisuus, Mannerheimin Lastensuojeluliiton keskustoimisto ja Tampereen osasto, Barnavårdsförningen, Ensi- ja turvakotien liitto, Kasper ry, Nicehearts ry, Vaasan ensi -ja turvakoti sekä Yhden vanhemman perheiden liitto ry.

www.mll.fi
www.apuaeroon.fi

Lisätietoja

Minna Lahdensivu
kehittämissuunnittelija
040 587 5764
minna.lahdensivu@vantaa.fi

Päätösseminaari marraskuussa

Pääkaupunkiseudun Lapsen paras – yhdessä enemmän -hankkeen päätösseminaari järjestetään tiedekeskus Heurekassa 20.11.2018. Ohjelma ja kutsu tiedotusvälineille toimitetaan myöhemmin.

Lisätietoja

Mette Kontio
projektipäällikkö
040 635 9599
mette.kontio@hus.fi

Lapsen paras -hanketta hallinnoi Pääkaupunkiseudun sosiaalialan osaamiskeskus Socca. Socca on pääkaupunkiseudun kuntien ja korkeakoulujen yhteinen sosiaalialan kehittämis- ja tutkimusorganisaatio. Kehitämme pääkaupunkiseudun sosiaalialaa ja tarjoamme kohtaamispaikan sosiaalialan ammattilaisille, asiakkaille ja opiskelijoille. Olemme myös osa valtakunnallista, lakisääteistä sosiaalialan osaamiskeskusten verkostoa.

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Päivitystyö aiheutti hidastumista ja toimintakatkoja HUSin potilastietojärjestelmään15.4.2019 17:18:23 EESTTiedote

HUSin potilastietojärjestelmä Uranukseen tehtiin kuluneena viikonloppuna suunniteltu päivitys. Päivitys sujui suunnitelmien mukaan, mutta maanantaiaamuna ennen kello yhdeksää käyttäjämäärien kasvettua alkoi ilmetä kirjautumisongelmia ja järjestelmän hitautta. Ongelmaa ryhdyttiin selvittämään korkealla prioriteetilla. Käyttäjiä ohjeistettiin siirtymään jatkuvuussuunnitelman mukaiseen toimintaan, joka käytännössä tarkoittaa käsin kirjaamista. Puoleen päivään mennessä ongelman syy oli saatu selville ja järjestelmän toiminta saatiin palautettua väliaikaisratkaisulla. Valitettavasti ongelmat alkoivat uudelleen iltapäivällä. Kello 16 mennessä potilastietojärjestelmän toiminta on taas saatu palautettua, mutta lopullinen korjaus on vielä tekemättä. - Potilastietojärjestelmän ongelmat ovat vaikeuttaneet ja hidastaneet potilaiden hoitoa. Yksittäisiä vastaanottoja ja toimenpiteitä on jouduttu perumaan päivän aikana, johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi kertoo. Siihen saakka kunnes ongelmaan saadaan

Suu- ja hammassairauksien ilta- ja viikonloppupäivystys muuttaa Haartmanin sairaalaan 15.4.2019 / Kvälls- och veckoslutsjouren inom mun- och tandvård flyttar till Haartmanska sjukhuset 15.4.201912.4.2019 15:40:32 EESTTiedote

Suu- ja hammassairauksien ilta- ja viikonloppupäivystys päättyy Kirurgisessa sairaalassa 14.4.2019. Päivystystoiminta jatkuu Haartmanin sairaalassa 15.4.2019. Haartmanin sairaalan osoite on Haartmaninkatu 4, rakennus 12. Suusairauksien terveydenhuollon virka-ajan ulkopuolinen päivystys palvelee pääkaupunkiseudun kuntien (Helsinki, Vantaa, Espoo, Kirkkonummi, Kauniainen, Sipoo) asukkaita arki-iltaisin sekä lauantaisin, sunnuntaisin ja arkipyhinä. Suusairauksien virka-ajan ulkopuolinen päivystys on tarkoitettu kaikille kiireellistä ensiapuhoitoa tarvitseville potilaille. Hoidon tarpeen kiireellisyys arvioidaan puhelimessa. Hammaslääkäripäivystykseen hakeudutaan soittamalla ajanvarauksen puhelinnumeroon 09 471 71110. Arki-iltana ajanvaraus toimii klo 14.00 – 21.00. Lauantaisin, sunnuntaisin ja arkipyhinä ajanvaraus toimii klo 8.00 – 21.00. Yöpäivystys Suu- ja hammassairauksien yöpäivystys toimii klo 21.00-7.00, Töölön sairaalan tapaturma-asemalla suu- ja leukakirurgian päivystyksen yhteyd

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme