Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Apua saa myös iltaisin ja viikonloppuisin – digitaalinen sote-keskus aloittanut lupaavasti

Jaa
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen, Pohteen digitaalinen sote-keskus on toiminut nyt reilut kolme viikkoa. Huhtikuun 17. päivä seitsemän kunnan alueella palvellut toiminta on otettu vastaan erittäin positiivisesti, sillä suuri yleisö on yllättynyt palvelun nopeudesta ja tehokkuudesta.
Digitaalinen sote-keskus on aloittanut Pohteella lupaavasti. Yhteydenottoja on tullut paljon ja palautteen perusteella  kaikki toimii hyvin.
Digitaalinen sote-keskus on aloittanut Pohteella lupaavasti. Yhteydenottoja on tullut paljon ja palautteen perusteella kaikki toimii hyvin.

Odotusajat palveluun pääsyyn ovat olleet lyhyet, ja palvelua saa myös iltaisin ja viikonloppuisin. Tätä halutaan korostaa myös Pohteella, sillä kuten niin sanotussa kivijalkapalvelussa, myös digitaalisen sotekeskuksen asiakasvirrat ovat vuolaimmillaan maanantaisin ja perjantaisin.

”Sitä ei voi korostaa liikaa, että palvelua saa myös ilta- ja viikonloppuaikana. Tällä hetkellä ne ajat ovat hiljaisempia, sillä asiakas on tottunut siihen vanhaan malliin, että viikonloppuna hoidetaan vain todella akuutit, kiireelliset asiat ja kiireettömät hoidetaan vasta maanantaina, vaikka ei tarvitsisi”, Katja Rääpysjärvi digitaalisen sote-keskuksen palvelualuejohtaja kertoo.

Digitaalinen sote-keskus palvelee tällä hetkellä Alavieskassa, Nivalassa, Sievissä, Ylivieskassa, Haapajärvellä, Pyhäjärvellä ja Reisjärvellä. Ensimmäisen kolme viikon aikana alueelta otettiin digitaaliseen sote-keskukseen yhteyttä noin 400 kertaa.

”Nyt voi kiireettömissäkin asioissa ottaa yhteyttä myös viikonloppuisin. Ei tarvitse olla niin sanotusti pää kainalossa, että viikonloppuna voi ottaa yhteyttä. Toki myös kiireelliset asiat kuuluvat palveluun”, Rääpysjärvi kertoo.

Pohde on kerännyt asiakaspalautetta ja ensimmäisten viikkojen perusteella toiminta on sujunut hienosti.

”Lähes kaikki palaute ollut todella positiivista. Nopea hoidontarpeen arviointi ja vastaanotto ovat keränneet kiitosta. Asiakkaiden asiat on saatu palautteen perusteella hoidettua”.

Vastaanotto on todellakin nopeaa. Keskimääräinen odotusaika palveluun pääsyyn on minuutti, eli homma toimii käytännössä sujuvammin kuin puhelimitse.

”Puhelimessa jonottaminen jää digitaalisessa sotekeskuksessa kokonaan pois. Enää ei tarvitse odottaa myöskään takaisinsoittoa, joka on voinut mennä pahimmillaan jopa seuraavaan työpäivään. Digitaalisessa sotekeskuksessa vaativampikin asia on voinut olla tunnissa hoidettu”, digitaalisen sotekeskuksen asiantuntija Tarja Vaitiniemi kertoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Digitaalinen sote-keskus on aloittanut Pohteella lupaavasti. Yhteydenottoja on tullut paljon ja palautteen perusteella  kaikki toimii hyvin.
Digitaalinen sote-keskus on aloittanut Pohteella lupaavasti. Yhteydenottoja on tullut paljon ja palautteen perusteella kaikki toimii hyvin.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
PL 10
90029 POHDE

https://www.pohde.fi

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Pohteella Tyrnävän alueen asiakkaiden kuljetuspalvelun tuottaja vaihtuu1.6.2023 09:51:00 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan Pohteen alueella Tyrnävän alueen kuljetuspalvelun palvelutuottaja vaihtuu 4.6.2023. Matkat tilataan jatkossa suoraan Tyrnävän sopimusautoilta. Matkan tilaus on tehtävä kello 16.00 mennessä edeltävänä päivänä matkan saatavuuden varmistamiseksi. Tilatun matkan muutoksesta tai peruuntumisesta tulee ilmoittaa vähintään tuntia aikaisemmin ennen tilattua lähtöaikaa.

Korjattu tiedote: Pohteen tarkastuslautakunta antaa 36 suositusta hyvinvointialueen toiminnan kehittämiseksi30.5.2023 13:29:40 EEST | Tiedote

Pohteen tarkastuslautakunta on arvioinut hyvinvointialueen toiminnan käynnistymistä, hyvinvointialueen strategiaa, henkilöstön riittävyyttä sekä talouden tilannetta ja taloudellisia lähtökohtia toiminnan käynnistyessä. Toteutettujen arviointien pohjalta tarkastuslautakunta antaa 36 suositusta hyvinvointialueen toiminnan kehittämiseksi. Suositukset liittyvät hyvinvointialueen toimintaan, talouteen ja hallintoon sekä henkilöstöön ja asiakkaisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme