Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Apulaispormestari Pia Pakarinen: Budjetti mahdollistaa yli 1000 uudelle lapselle päiväkotipaikan

Jaa

Helsingin ensi vuoden budjetissa on nyt varauduttu noin 1300 uuteen päiväkotipaikkaan. Tällä Helsingissä vastataan sekä kaupungin jatkuvan kasvun synnyttämään tarpeeseen että strategiassa linjattuun varhaiskasvatuksen osallistumisasteen nostamiseen.

”Haluamme Helsingissä, että useammalla lapsella on mahdollisuus laadukkaaseen varhaiskasvatukseen ja vanhemmilla työssäkäyntiin. Lisärahoitus turvaa laadun palveluissa sekä päiväkotipaikkojen paremman saatavuuden”, summaa kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen budjettineuvotteluiden tulosta.

Pormestari Jan Vapaavuori julkaisi 10.10.2017 oman ehdotuksensa Helsingin ensi vuoden budjetiksi. Talousarvioehdotus sisälsi 40 miljoonan euron lisäyksen kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle. Valtuustoryhmät ovat neuvotelleet esityksen pohjalta ja päässeet yhteiseen ratkaisuun.

Varhaiskasvatuksen budjetoinnissa on nyt väestöennusteen lisäksi huomioitu tämän vuoden toteutunut lapsimäärän kasvu päiväkotihoidossa sekä tiedossa olevat todennäköisesti varhaiskasvatuksen käyttöä nostavat tekijät, kuten maksujen aleneminen.

”Budjettia tehdessä olemme nyt panostaneet siihen, että uusien päiväkotipaikkaa tarvitsevien lapsien määrä on realistinen ja siksi olemme nyt taloudellisesti paremmin varautuneita ensi vuoteen”, kertoo Pia Pakarinen tyytyväisenä.

Budjettineuvotteluissa ryhmät päättivät lisätä myös 3 miljoonaa euroa kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle segregaation ehkäisemiseen (myönteisen erityiskohteluun) ja erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden tarpeiden tukemiseen.

Linkki kaupungin uutiseen vuoden 2018 budjetista: https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunginkanslia/neuvottelutulos-budjetteneuvotteluissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pia Pakarinen
kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari
puh. 040 5294 989
s-posti: pia.pakarinen@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Utvecklingsprojektet för enkäter om inomhusluften bland eleverna är slutförd - Eleverna bidrog med omfattande information om kvaliteten på inomhusluften i Helsingfors skolor9.10.2018 15:44Tiedote

I februari och mars utreddes elevernas upplevelser av inomhusluftens kvalitet i de finskspråkiga grundskolorna i östra och sydöstra Helsingfors samt i alla stadens svenskspråkiga grundskolor. Totalt omkring 16 000 elever nåddes av enkäten. Utredningen är den sista delen i ett samarbetsprojekt mellan Institutet för hälsa och välfärd och Helsingfors universitet, som inleddes år 2016. Enkäter har nu genomförts i alla finsk- och svenskspråkiga grundskolor i Helsingfors.

Oppilaiden sisäilmakyselyn kehittämishanke päättyi - Helsingin koulujen sisäilman laadusta saatiin kattavasti tietoa oppilailta9.10.2018 15:39Tiedote

Helsingin itäisen ja kaakkoisen alueen suomenkielisissä peruskouluissa sekä kaikissa Helsingin kaupungin ruotsinkielisissä peruskouluissa selvitettiin helmi-maaliskuussa oppilaiden kokemuksia sisäilman laadusta. Kyselyn piirissä oli nyt kaikkiaan noin 16 000 oppilasta. Selvitys on viimeinen osa Helsingin kaupungin, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Helsingin yliopiston yhteistyöhanketta, joka käynnistyi vuonna 2016. Kyselyt on nyt tehty kaikissa Helsingin suomen- ja ruotsinkielisissä peruskouluissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme