Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Apulaispormestari Pia Pakarinen: Budjetti mahdollistaa yli 1000 uudelle lapselle päiväkotipaikan

Jaa

Helsingin ensi vuoden budjetissa on nyt varauduttu noin 1300 uuteen päiväkotipaikkaan. Tällä Helsingissä vastataan sekä kaupungin jatkuvan kasvun synnyttämään tarpeeseen että strategiassa linjattuun varhaiskasvatuksen osallistumisasteen nostamiseen.

”Haluamme Helsingissä, että useammalla lapsella on mahdollisuus laadukkaaseen varhaiskasvatukseen ja vanhemmilla työssäkäyntiin. Lisärahoitus turvaa laadun palveluissa sekä päiväkotipaikkojen paremman saatavuuden”, summaa kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen budjettineuvotteluiden tulosta.

Pormestari Jan Vapaavuori julkaisi 10.10.2017 oman ehdotuksensa Helsingin ensi vuoden budjetiksi. Talousarvioehdotus sisälsi 40 miljoonan euron lisäyksen kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle. Valtuustoryhmät ovat neuvotelleet esityksen pohjalta ja päässeet yhteiseen ratkaisuun.

Varhaiskasvatuksen budjetoinnissa on nyt väestöennusteen lisäksi huomioitu tämän vuoden toteutunut lapsimäärän kasvu päiväkotihoidossa sekä tiedossa olevat todennäköisesti varhaiskasvatuksen käyttöä nostavat tekijät, kuten maksujen aleneminen.

”Budjettia tehdessä olemme nyt panostaneet siihen, että uusien päiväkotipaikkaa tarvitsevien lapsien määrä on realistinen ja siksi olemme nyt taloudellisesti paremmin varautuneita ensi vuoteen”, kertoo Pia Pakarinen tyytyväisenä.

Budjettineuvotteluissa ryhmät päättivät lisätä myös 3 miljoonaa euroa kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle segregaation ehkäisemiseen (myönteisen erityiskohteluun) ja erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden tarpeiden tukemiseen.

Linkki kaupungin uutiseen vuoden 2018 budjetista: https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunginkanslia/neuvottelutulos-budjetteneuvotteluissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pia Pakarinen
kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari
puh. 040 5294 989
s-posti: pia.pakarinen@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala


Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Inom Helsingfors fostrans- och utbildningssektor utförs det kontinuerligt arbete för att förebygga osakligt bemötande10.1.2018 09:51Tiedote

Helsingfors skolor och läroanstalter ska omedelbart ingripa i eventuellt osakligt beteende, sexuella trakasserier eller mobbning. Detta gäller alla arbetstagare, elever och studerande. Fostrans- och utbildningssektorn har anvisningar för ingripande i osakligt beteende och personalen utbildas oavbrutet. Skolornas och läroanstalternas elev- och studentvård främjar såväl inlärningen för som hälsan och välbefinnandet hos elever och studerande samt hjälper när det gäller att ingripa i osakligt beteende. Varje skola och läroanstalt har en jämställdhetsplan, och sektorn har utfört klientenkäter om trakasserier och osakligt bemötande.

Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialla tehdään jatkuvasti työtä epäasiallisen kohtelun ehkäisemiseksi10.1.2018 09:33Tiedote

Helsingin kouluissa ja oppilaitoksissa on puututtava välittömästi mahdolliseen epäasialliseen käyttäytymiseen, seksuaaliseen häirintään tai kiusaamiseen. Tämä koskee kaikkia työntekijöitä, oppilaita ja opiskelijoita. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla on ohjeistus epäasialliseen käyttäytymiseen puuttumisesta, ja henkilökuntaa koulutetaan jatkuvasti. Koulujen ja oppilaitoksien oppilas- ja opiskelijahuolto edistää oppilaiden ja opiskelijoiden oppimista, terveyttä ja hyvinvointia sekä auttaa epäasialliseen käyttäytymiseen puuttumisessa. Jokaisessa koulussa ja oppilaitoksessa on tasa-arvo-suunnitelma, ja toimialalla on tehty asiakaskyselyjä häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme