Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Apulaispormestari Pia Pakarinen: Budjetti mahdollistaa yli 1000 uudelle lapselle päiväkotipaikan

Jaa

Helsingin ensi vuoden budjetissa on nyt varauduttu noin 1300 uuteen päiväkotipaikkaan. Tällä Helsingissä vastataan sekä kaupungin jatkuvan kasvun synnyttämään tarpeeseen että strategiassa linjattuun varhaiskasvatuksen osallistumisasteen nostamiseen.

”Haluamme Helsingissä, että useammalla lapsella on mahdollisuus laadukkaaseen varhaiskasvatukseen ja vanhemmilla työssäkäyntiin. Lisärahoitus turvaa laadun palveluissa sekä päiväkotipaikkojen paremman saatavuuden”, summaa kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen budjettineuvotteluiden tulosta.

Pormestari Jan Vapaavuori julkaisi 10.10.2017 oman ehdotuksensa Helsingin ensi vuoden budjetiksi. Talousarvioehdotus sisälsi 40 miljoonan euron lisäyksen kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle. Valtuustoryhmät ovat neuvotelleet esityksen pohjalta ja päässeet yhteiseen ratkaisuun.

Varhaiskasvatuksen budjetoinnissa on nyt väestöennusteen lisäksi huomioitu tämän vuoden toteutunut lapsimäärän kasvu päiväkotihoidossa sekä tiedossa olevat todennäköisesti varhaiskasvatuksen käyttöä nostavat tekijät, kuten maksujen aleneminen.

”Budjettia tehdessä olemme nyt panostaneet siihen, että uusien päiväkotipaikkaa tarvitsevien lapsien määrä on realistinen ja siksi olemme nyt taloudellisesti paremmin varautuneita ensi vuoteen”, kertoo Pia Pakarinen tyytyväisenä.

Budjettineuvotteluissa ryhmät päättivät lisätä myös 3 miljoonaa euroa kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle segregaation ehkäisemiseen (myönteisen erityiskohteluun) ja erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden tarpeiden tukemiseen.

Linkki kaupungin uutiseen vuoden 2018 budjetista: https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunginkanslia/neuvottelutulos-budjetteneuvotteluissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pia Pakarinen
kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari
puh. 040 5294 989
s-posti: pia.pakarinen@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme