Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Apulaispormestari Pia Pakarisen leikkipuistokiertue starttaa

Jaa

Kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen odottaa jo innolla neljättä leikkipuistokiertuettaan. Tällä kertaa kierros aloitetaan leikkipuisto Sepästä 7.6.2021 klo 12.00.

Kuva: Sakari Röyskö
Kuva: Sakari Röyskö

"Leikkipuistojen kesäruokailu on varma kesän merkki! Olen innoissani päästessäni pitkän koronavuoden jälkeen kauhan varteen”, Pia Pakarinen sanoo. Hän kannustaa kaikkia lapsiperheitä mukaan leikkipuistotoimintaan. 

Tänä kesänä Pakarinen suuntaa kymmeneen puistoon. Erityisesti Pakarinen odottaa keskusteluita perheiden ja henkilökunnan kanssa.

”Pitkän koronavuoden aikana yhteydenpitoa on voinut korvata osittain sähköisin välinein ja sosiaalisessa mediassa, mutta odotan jo kovasti keskusteluja kasvokkain. Lasten ja nuorten tilanne on ollut vaikea rajoitusten aikana ja haluan kuulla perheiden ja ammattilaisten näkemyksiä kentältä”, Pakarinen jatkaa. Pakarinen on kiertänyt kautensa aikana kaikki kaupungin leikkipuistot.

Pakarinen on tyytyväinen siitä, että leikkipuistot voidaan tänäkin kesänä pitää rajoitetusti auki. Kaupungin yli 60 puistosta 33 tarjoaa tänä kesänä ohjattua toimintaa ja puistoruokailun alle 16-vuotiaille helsinkiläisille.

”Saimme viime kesänä oppia koronaturvallisesta toiminnasta. Leikkipuistoon voi tulla viihtymään turvallisin mielin”, Pakarinen sanoo.

Apulaispormestari Pia on tavattavissa puistoissa seuraavasti lounasaikaan klo 12.00:

  • 7.6. Leikkipuisto Seppä
  • 8.6. Leikkipuisto Lampi
  • 9.6. Leikkipuisto Munkki
  • 15.6. Leikkipuisto Soihtu
  • 18.6. Leikkipuisto Tullinpuomi
  • 21.6. Lohikäärmepuisto
  • 23.6. Leikkipuisto Tuorinniemi
  • 24.6. Leikkipuisto Arabia
  • 29.6. Leikkipuisto Jalopeura
  • 28.6. Leikkipuisto Nuoli

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pia Pakarisen erityisavustaja Anniina Iskanius, p. 0505993930, anniina.iskanius@hel.fi

Kuvat

Kuva: Sakari Röyskö
Kuva: Sakari Röyskö
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin startup-ekosysteemin arvo kolminkertaistui kuudessa vuodessa23.6.2021 12:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin seutu on kokoaan suurempi alue startup-ekosysteemien vertailussa. Helsingin startup-ekosysteemin arvo onkin kolminkertaistunut vuodesta 2015, ja startup-yritysten yhteenlaskettu arvo ylittää 25 miljardia euroa. Asia selviää tuoreesta Helsingin kaupungin uuden yrittämisen keskuksen NewCo Helsingin ja hollantilaisen startupin Dealroomin julkistamasta raportista. Dealroom on johtava startup-datan tuottaja, jonka asiakkaina on maailman merkittävimpiä kaupunkeja ja sijoitusyhtiöitä.

Uusi Heatmap-verkkosivu näyttää Helsingin ruuhkaisimmat alueet reaaliajassa23.6.2021 08:00:06 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki ja ohjelmistoyritys Hypercell avaavat tänään Heatmap-verkkosivun osoitteessa www.heatmap.fi/helsinki. Sivulta näkee pääkaupungin matkailun kannalta keskeisten alueiden, nähtävyyksien ja palveluiden kuluvan minuutin ruuhkatilanteen värikoodattuna karttanäkymään. Heatmapin avulla matkailijat ja kaupunkilaiset voivat vaikuttaa vierailuaikaansa ja välttää väenpaljoutta ja siten kokea olonsa turvallisemmaksi. Helsinki on tiettävästi ensimmäinen kaupunki maailmassa, joka tuo Heatmapin kaikkien vapaaseen käyttöön turvallisuuden lisäämiseksi.

Helsingin kaupunki, Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto ja Metropolia Ammattikorkeakoulu etsivät yhdessä puhtaita ja kestäviä kaupunkiratkaisuja22.6.2021 14:01:12 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungin ja Aalto-yliopiston puhtaisiin ja kestäviin kaupunkiratkaisuihin keskittyvä Urban Tech Helsinki -hautomo vahvistuu kahdella uudella kumppanilla, kun Helsingin yliopisto ja Metropolia Ammattikorkeakoulu liittyvät mukaan hautomohankkeeseen. Kaupunki ja nämä kolme korkeakoulua tekevät ensimmäistä kertaa hautomoyhteistyötä yli organisaatiorajojen tavoitteenaan houkutella osaajia ja yrityksiä pääkaupunkiseudulle sekä tukea ja vauhdittaa uusien, erityisesti tutkimuslähtöisten, yritysten syntymistä ja alkuvaiheen kasvua. Helsinkiläisille startup-yrityksille suunnatun hautomon ensimmäinen hakukierros käynnistyy 30.6.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme