Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Apulaispormestari Pia Pakarisen leikkipuistoturnee käynnistyy

Jaa

Apulaispormestari Pia Pakarinen kiertää helsinkiläisiä leikkipuistoja jo kolmatta kesää. Tänä kesänä leikkipuistotoimintaa on jouduttu rajamaan turvallisuuden varmistamiseksi, mutta kaupungin yli 60 puistosta 32 on tänäkin kesänä toiminnassa.

”Leikkipuistot ovat nuoremman polven kaupunkilaisten olohuoneita ja tärkeitä paikkoja koko perheelle. Olen todella innoissani päästessäni taas tapaamaan helsinkiläisiä kauhan ääressä”, Pia Pakarinen sanoo. Pakarinen osallistuu lasten kesäruokailun jakoon 11 leikkipuistossa ympäri kaupunkia. 

Pakarinen on erittäin tyytyväinen siihen, että helsinkiläisille lapsille on myös tänä poikkeuksellisena kesänä tarjolla lounasta perinteiseen tapaan klo 12.00.

Leikkipuistoruokailu on paitsi hauska kesäperinne, monille myös odotettu, tärkeä palvelu. Riittävillä turvaväleillä ja hygieniaohjeistuksin varmistamme, että ruokailu sujuu turvallisesti myös tänä kesänä”, Pakarinen jatkaa. 

Leikkipuistojen arki poikkeaa koronan vuoksi aiemmista kesistä. Leikkipuistoissa ei järjestetä avoimen varhaiskasvatuksen ohjattua toimintaa pikkulapsiperheille, eikä yleisötilaisuuksia, tapahtumia tai juhlia. Leikkipuistojen kahluualtaita ei täytetä vedellä tänä kesänä. Perheiden käytössä on leikkipuiston kiinteät leikkivälineet.

”Poikkeuskevään ja kesän kokemuksista tarvitaan tietoa. Odotan mielenkiintoisia keskusteluja perheiden ja lasten kanssa kiertueen aikana”, Pakarinen sanoo.

Pia on tavattavissa puistoissa ruokailun yhteydessä:

8.6. Leikkipuisto Salpausselkä
15.6. Leikkipuisto Viikkari
22.6. Leikkipuisto Nuoli
23.6. Leikkipuisto Traktori
26.6. Leikkipuisto Mellunmäki
29.6. Leikkipuisto Lahnalahti
13.7. Leikkipuisto Iso-Antti
14.7. Leikkipuisto Myllynsiipi
15.7. Leikkipuisto Rusthollari
16.7. Leikkipuisto Orava
17.7. Leikkipuisto Isonneva

Leikkipuistoissa järjestetään 1.-3.-luokkalaisille helsinkiläisille koululaisille kesäleiritoimintaa auki olevissa leikkipuistoissa. Lisäksi kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan palvelut lähtevät kesäkiertueelle seitsemään sellaiseen leikkipuistoon, jossa kesäruokailua ei tänä kesänä pystytä järjestämään. Kesäkiertueella leikkipuistosta voi bongata kirjastoauton, liikkua koko perheen voimin liikunnanohjaajien innostamana, osallistua taidepajaan tai nauttia musiikista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Apulaispormestari Pia Pakarisen erityisavustaja Anniina Iskanius
P. 050 5993930, anniina.iskanius@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Senaatintorin kesä aukeaa30.6.2020 09:49:14 EESTTiedote

Kulinaristinen keidas tarjoilee makuelämyksiä ja urbaania siirtolapuutarhatunnelmaa. Senaatintorin kesä -jättiterassialue aukeaa keskiviikkona 1. heinäkuuta. Helsingin pääaukiolla, Senaatintorilla, voi elokuun loppuun asti nauttia helsinkiläisten laaturavintoloiden makuelämyksiä urbaanissa siirtolapuutarhatunnelmassa. Kyseessä on ainutlaatuinen kokeilu, ja siitä toivotaan piristysruisketta koko koronasta toipuvan kaupunkikeskustan elävöittämiseen.

Helsinki panostaa turvalliseen matkailukokemukseen29.6.2020 14:07:43 EESTTiedote

Pitkän koronasulun jälkeen avautuva Helsinki haluaa varmistaa, että pääkaupungin tarjoamien tapahtumien pariin palaavien vieraiden kokemus olisi mahdollisimman miellyttävä ja luotettava. Helsinki toteutti palvelumuotoilutoimisto Hellonin kanssa tutkimuksen, jonka avulla tunnistettiin asiakkaiden mielenrauhaa ja yleistä turvallisuuden tunnetta tapahtumissa ja matkailupalveluiden parissa tuottavat toimenpiteet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme