Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Apulaispormestari Razmyar puhuu World Cities Culture Summitissa San Franciscossa

Jaa

Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar osallistuu World Cities Culture Forum -verkoston vuosittaiseen päätapahtumaan San Franciscossa. Verkosto kokoaa yhteen maailman johtavat kulttuurikaupungit. Apulaispormestari puhuu tapahtuman avausseminaarissa keskiviikkona 14.11.

"Jäsenyys kaupunkien kulttuurifoorumissa tukee Helsingin asemaa kansainvälisenä kulttuurikaupunkina. Verkosto tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden vahvistaa suhteita muihin kulttuurimyönteisiin suurkaupunkeihin. On hienoa päästä puhumaan muiden kaupunkien edustajille San Franciscossa muun muassa keskustakirjasto Oodista", toteaa apulaispormestari Nasima Razmyar.

World Cities Culture Forum tuottaa vuosittain tutkimusraportin, joka vertailee jäsenkaupunkeja 70 erilaisella kulttuurin indikaattorilla. Verkostoon kuuluu tällä hetkellä yli 30 kaupunkia eri puolilta maailmaa. Pohjoismaista jäseninä ovat Tukholma ja Oslo. WCCF-verkoston jäsenenä Helsinki saa luotettavaa vertailutietoa taiteen ja kulttuurin tilasta suhteutettuna muihin maailman kaupunkeihin. Verkoston kautta Helsinki voi markkinoida omaa taiteen ja kulttuurin osaamistaan sekä löytää uusia ratkaisuja taiteen ja kulttuurin tukemiseen.

World Cities Culture Summit keskittyy tänä vuonna kulttuurin ja teknologian suhteeseen. Tapahtuma kokoaa yhteen jäsenkaupunkien kulttuurista vastaavat johtohenkilöt. Helsinkiä edustaa apulaispormestari Razmyarin lisäksi kulttuurijohtaja Tuula Haavisto.

Lisätietoa verkostosta ja tapahtumasta:

World Cities Cultural Forum

San Francisco Summit Programme 2018

***

Maisa Hopeakunnas
tiedottaja, Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27821, maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Apulaispormestari Nasima Razmyar

Erityisavustaja Hanna Isbom
P. 050 4138299, hanna.isbom@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsingissä 71 päiväkotia, joiden rakennuslupa on puutteellinen – sulkemisia ei ole tiedossa15.3.2019 10:45:37 EETTiedote

Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren käynnistämässä päiväkotiselvityksessä käytiin läpi sekä yksityisten että kaupungin omien päiväkotien rakennuslupia. Yhteensä 43 päiväkodille ei ollut lainkaan haettu rakennuslupaa ja puutteita löytyi myös kaupungin omista päiväkodeista. Valmistelu esitutkintapyyntöön on valmisteilla ainakin Ankkalampi Oy:stä. Pormestarin mukaan kaupunki varmistaa, että tilanne saadaan kuntoon syksyyn mennessä.

Kuusi suurinta kaupunkia: Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamista tulee jatkaa asukkaiden tarpeista lähtien kuntapohjaisesti, hallitusti ja vaiheittain sekä alueelliset lähtökohdat huomioon ottaen12.3.2019 19:51:06 EETTiedote

Sosiaali- ja terveyspalveluja tulee rakentaa asukkaiden, ei hallinnon tarpeisiin Jo vuosia on pyritty sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuuden, laadun ja yhdenvertaisuuden parantamiseen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon kustannusten kasvun hillitsemiseen. Nykyisen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän keskeisiä ongelmia ovat ongelmat palveluihin pääsyssä sekä erityisesti pienimpien kuntien taloudellinen kantokyky ja liian pieni väestöpohja. Uudistamista on toistaiseksi pyritty tekemään liian hallintolähtöisesti - tuloksetta. Palvelujen parantaminen edellyttää kuuden suurimman kaupungin näkemyksen mukaan keskittymistä jatkossa nimenomaan sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamiseen, ilman laajamittaista ja muita toimialoja koskevaa hallinnon uudelleen järjestämistä. Mittavien kokonaisuudistusten toteuttaminen on yhä vaikeampaa maailman monimutkaistuessa ja muutosnopeuden kasvaessa. Koko julkista palvelujärjestelmää, ja sen hyvin toimivia osia ei ole syytä remontoida, vaan keskittää

Päiväkotiselvityksessä löytynyt useita ilman ajantasaista lupaa toimivia päiväkoteja22.2.2019 16:18:42 EETTiedote

Ankkalampi-päiväkotiketjun ongelmien paljastuttua pormestari Jan Vapaavuori käynnisti selvityksen Helsingin yksityisten palveluntuottajien sekä kaupungin omien varhaiskasvatustilojen lupatilanteen kartoittamiseksi sekä sen perusteelliseksi selvittämiseksi, mistä havaitut ongelmat varhaiskasvatustilojen lupakysymyksissä johtuvat. Akuutin kriisin hoitoon on myös perustettu erillinen task force.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme