Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Apulaispormestari Sanna Vesikansa Moscow Urban Forumissa: Hyvinvointia edistetään Helsingissä kokonaisvaltaisesti

Jaa

Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa osallistuu yhtenä pääpuhujista 4.–5. heinäkuuta Moskovassa järjestettävään Moscow Urban Forum -kongressiin. Kongressin aiheena on suurten kaupunkien terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen sekä hyvinvointierojen kaventaminen.

Moskovan pormestari Sergei Sobjanin ja apulaispormestari Vesikansa puhuivat kongressin avajaisistunnossa suurten kaupunkien hyvinvointierojen kaventamisesta ja terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä. Helsinki esiteltiin mallina terveyden edistämiselle kaupungeissa ja Suomi maailman onnellisempana maana.

Moskovan katuja ja kaikki puistot on kunnostettu kävelyn ja pyöräilyn parantamiseksi ja panostukset kaupunkilaisten elämänlaadun ja eliniän parantamiseen ovat olleet merkittäviä.

"Helsingillä ja Moskovalla on samanlaisia haasteita ja myös paljon yhteistä ratkaisuissa: meillä molemmilla on liikkumisohjelma ja pyrimme tekemään kävelyn, pyöräilyn ja arkiliikkumisen helpoksi. Liikkumisohjelman lisäksi toteutamme Helsingissä hyvinvoinnin ja terveyden suunnitelmaa laaja-alaisesti ja kokonaisvaltaisesti koko kaupungin tasolla. Helsinkiä pidetäänkin johtavana kaupunkina maailmassa terveyden edistämisen saralla. Eriarvoisuuden vähentämisen ratkaisumme ja investointimme ennaltaehkäisyyn kiinnostavat maailman kaupunkeja”, sanoo apulaispormestari Sanna Vesikansa.

Eriarvoisuuden vähentäminen painopisteenä

Helsingin kaupunkistrategian mukaisesti hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen kokonaisvaltaisuutta on parannettu kehittämällä sen johtamista, koordinaatiota ja yhteistyörakenteita.

Hyvinvointia ajatellaan Helsingissä laajasti ja kaikille kaupunkilaisille halutaan tarjota hyvän elämän edellytyksiä. Toimiva kaupunki rakentuu tasa-arvolle, yhdenvertaisuudelle, vahvalle sosiaaliselle koheesiolle ja avoimelle osallistavalle kulttuurille. Toimiva kaupunki on etenkin tukea ja apua tarvitsevien etu.

Kaupunki edistää hyvinvointia ja terveyttä sosiaalisen hyvinvoinnin, terveyden, hyvän elämänlaadun ja onnellisuuden sekä turvallisuuden ja osallisuuden saroilla. Toiminnan asiakkaina tai kohteina ovat yksilöt, perheet ja yhteisöt ja laajimmalla tasolla koko kaupungin väestö ja myös elinympäristöt.

Kokonaisvaltaisuus hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä tarkoittaa niiden huomioimista esimerkiksi maankäytössä, kaupunkisuunnittelussa, koulutuksessa, digitalisaatiossa ja kaupungin turvallisuudessa.

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen ehkäisee ja vähentää köyhyyttä, syrjäytymistä ja muita sosiaalisia haittoja. Lisäksi se tukee voimavarojen suunnitelmallista kohdentamista ja edistää asukkaiden toimintakykyä. Tärkeimmäksi hyvinvoinnin painopistealueeksi Helsingissä on nostettu eriarvoisuuden vähentäminen.

Helsinki osallistuu Moscow Urban Forumiin toista kertaa.

Lisätietoja:

Hannu Hyttinen, johtava kaupunginsihteeri, kaupunginkanslia, puh. 040 570 0789

Anne Hämäläinen
Helsingin kaupunginkanslia
Viestintä
Puh. 040 849 6065
anne.hamalainen@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki mukaan Bloombergin Partnership for Healthy Cities -verkostoon – tavoitteena lisätä koululaisten turvallista ja aktiivista liikkumista13.12.2019 08:55:23 EETTiedote

Helsinki on liittynyt kansainväliseen Partnership for Healthy Cities -verkostoon, joka on sitoutunut ehkäisemään tarttumattomia sairauksia, kuten syöpää ja diabetesta, vaikuttamalla elintapoihin ja -ympäristöihin. Verkoston jäsenkaupungit valitsevat ensi vuoden ajaksi oman kehittämiskohteensa. Helsinki haluaa omassa hankkeessaan edistää lasten ja nuorten terveyttä ja hyvinvointia parantamalla koulumatkaturvallisuutta, jotta yhä useampi lapsi ja nuori valitsee kävelyn tai pyöräilyn päivittäiseksi liikkumistavaksi kouluun.

Pormestari Vapaavuori osallistuu Nordic Safe Cities Summitiin – pohjoismaisille pääkaupungeille linjataan yhteiset tavoitteet ja toimintamallit turvallisuuden lisäämiseksi11.12.2019 10:06:57 EETTiedote

Tukholmassa torstaina 12. joulukuuta järjestettävässä Nordic Safe Cities Summitissa allekirjoitetaan Capital Codes of Action -linjaus, joilla asetetaan pohjoismaisille pääkaupungeille yhteiset tavoitteet ja toimintamallit turvallisuuden lisäämiseksi. Nordic Safe Cities -verkosto käsittää laajan joukon pohjoismaisia kaupunkeja, ja nyt järjestettävä pormestaritason kokous linjaa yhteistyötä turvallisuuden eteen entistä vahvemmin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme