Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Apulaispormestarit Pakarinen ja Razmyar: Helsingissä tarvetta avoimelle lasten itsenäisyyspäivätapahtumalle

Jaa

Upea Suomi100-juhlavuosi huipentui tällä viikolla Helsingissä useisiin juhlallisuuksiin. Menestys oli myös Suomen 100-vee synttärit, joka oli lapsille ja lapsenmielisille suunnattu koko perheen tapahtuma. Apulaispormestarit Pia Pakarinen ja Nasima Razmyar toivoisivat, että lapsille ja perheille suunnattu avoin Suomen syntymäpäiväjuhla voisi kuulua Helsingin tapahtumatarjontaan pysyvästi.

Kuva: Jussi Hellsten/ Helsinki Marketing
Kuva: Jussi Hellsten/ Helsinki Marketing

Kasvatuksesta ja koulutuksesta vastaava apulaispormestari Pia Pakarinen oli 6.12. avaamassa lasten tapahtuman. Paikan päällä oli heti huomattavissa, että helsinkiläisissä lapsiperheissä toivottiin tämän kaltaisia avoimia hyvän mielen tapahtumia.

”Väkeä oli tullut kauempaakin Helsingistä ja tunnelma oli lämmin, koska tapahtuma oli avoin kaikille. Lapset osoittivat hienosti, että itsenäisyyspäivän juhlinta on myös heille tärkeää”, kuvailee Pia Pakarinen.

Helsinki on kaikkia kaupunkilaisia varten. Kulttuuri- ja tapahtumatarjontaa pitää olla myös tällaisena päivinä lapsille.

Myös monissa ulkoliikuntapaikoissa oli ohjelmaa itsenäisyyspäivänä ja se toi elävyyttä juhlapäivän viettoon ympäri Helsinkiä”, toteaa kulttuuri- ja vapaa-aika -toimialasta vastaava apulaispormestari Nasima Razmyar.

Helsinki haluaa olla mahdollistamassa kaupunkilaisten aktiivisuudesta kumpuavia tapahtumia, joista lasten Suomen synttärit oli erinomainen esimerkki. Pyrimme siihen, että tulevina vuosina löydämme paremmin tavat mahdollistaa avoimen lasten tapahtuman”, summaa Nasima Razmyar.

Tiedote julkaistu uutisena myös  www.hel.fi-sivulla.  

Lisätietoja: apulaispormestari Pia Pakarinen, 09 310 36020 ja apulaispormestari Nasima Razmyar/ erityisavustaja Hanna Isbom 050 4138299

Paula Katajamäki
Helsingin kaupunginkanslia
Tiedottaja
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Jussi Hellsten/ Helsinki Marketing
Kuva: Jussi Hellsten/ Helsinki Marketing
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsingin päästövähennysohjelma etenee päätöksentekoon: 147 toimenpiteellä hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä29.11.2018 16:16Tiedote

Korjattu 30.11. klo 10.40 toimenpiteiden määräksi 147 ja välitavoitteeksi vuoteen 2030 mennessä 60 prosenttia. Helsinki asetti kaupunkistrategiassaan vuosille 2017–2021 kunnianhimoisen tavoitteen olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Hiilineutraalius edellyttää kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä Helsingissä 80 prosentilla vuodesta 1990. Välitavoitteeksi asetettiin kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen 60 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelma sisältää tarvittavat toimet hiilineutraaliuden saavuttamiseksi vuoteen 2035 mennessä. Ohjelmassa on yhteensä 147 toimenpidettä, jotka on jaoteltu liikenteen, rakentamisen ja rakennusten käytön, kuluttamisen, hankintojen ja jakamis- ja kiertotalouden sekä Smart & Clean -kasvun toimenpidekokonaisuuksiin. Lisäksi ohjelmassa on kuvattu mm. Helen Oy:n kehitysohjelmaa ja lähivuosien toimia, hiilinieluja ja päästöjen kompensointia. Helsingin kaupunginhallitus käsittelee päästövähennysohjelmaa kokouksess

KUTSU MEDIALLE: Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelma27.11.2018 14:40Kutsu

Aika: Torstaina 29.11.2018 kello 14.45 Paikka: Finlandia-talo (edustuslämpiö), Mannerheimintie 13 E, sisäänkäynti M4 Helsinki ottaa vastuunsa ilmastonmuutoksen torjunnassa vakavasti. Kaupunkistrategian linjausten mukaan Helsinki vähentää kasvihuonekaasupäästöjä vuoteen 2035 mennessä 80 prosenttia ja kompensoi loput 20 prosenttia. Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelma on esitys siitä, miten Helsingin kaupunki yhteistyössä kaupunkilaisten ja yritysten kanssa voi käytännössä toteuttaa päästövähennykset. Toimenpideohjelmaa käsitellään kaupunginhallituksen kokouksessa 3. joulukuuta. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ja kaupunkiympäristön toimialan apulaispormestari Anni Sinnemäki esittelevät medialle Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelmaa torstaina 29. marraskuuta kello 14.45. Tilaisuus pidetään Finlandia-talossa (Mannerheimintie 13 E, sisäänkäynti M4). Tilaisuuden lopuksi on mahdollisuus haastatella pormestari Vapaavuorta (kello 15.45 saakka) ja apulaispormestari Sinn

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme