Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Apulaispormestarit Pakarinen ja Razmyar: Helsingissä tarvetta avoimelle lasten itsenäisyyspäivätapahtumalle

Jaa

Upea Suomi100-juhlavuosi huipentui tällä viikolla Helsingissä useisiin juhlallisuuksiin. Menestys oli myös Suomen 100-vee synttärit, joka oli lapsille ja lapsenmielisille suunnattu koko perheen tapahtuma. Apulaispormestarit Pia Pakarinen ja Nasima Razmyar toivoisivat, että lapsille ja perheille suunnattu avoin Suomen syntymäpäiväjuhla voisi kuulua Helsingin tapahtumatarjontaan pysyvästi.

Kuva: Jussi Hellsten/ Helsinki Marketing
Kuva: Jussi Hellsten/ Helsinki Marketing

Kasvatuksesta ja koulutuksesta vastaava apulaispormestari Pia Pakarinen oli 6.12. avaamassa lasten tapahtuman. Paikan päällä oli heti huomattavissa, että helsinkiläisissä lapsiperheissä toivottiin tämän kaltaisia avoimia hyvän mielen tapahtumia.

”Väkeä oli tullut kauempaakin Helsingistä ja tunnelma oli lämmin, koska tapahtuma oli avoin kaikille. Lapset osoittivat hienosti, että itsenäisyyspäivän juhlinta on myös heille tärkeää”, kuvailee Pia Pakarinen.

Helsinki on kaikkia kaupunkilaisia varten. Kulttuuri- ja tapahtumatarjontaa pitää olla myös tällaisena päivinä lapsille.

Myös monissa ulkoliikuntapaikoissa oli ohjelmaa itsenäisyyspäivänä ja se toi elävyyttä juhlapäivän viettoon ympäri Helsinkiä”, toteaa kulttuuri- ja vapaa-aika -toimialasta vastaava apulaispormestari Nasima Razmyar.

Helsinki haluaa olla mahdollistamassa kaupunkilaisten aktiivisuudesta kumpuavia tapahtumia, joista lasten Suomen synttärit oli erinomainen esimerkki. Pyrimme siihen, että tulevina vuosina löydämme paremmin tavat mahdollistaa avoimen lasten tapahtuman”, summaa Nasima Razmyar.

Tiedote julkaistu uutisena myös  www.hel.fi-sivulla.  

Lisätietoja: apulaispormestari Pia Pakarinen, 09 310 36020 ja apulaispormestari Nasima Razmyar/ erityisavustaja Hanna Isbom 050 4138299

Paula Katajamäki
Helsingin kaupunginkanslia
Tiedottaja
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Jussi Hellsten/ Helsinki Marketing
Kuva: Jussi Hellsten/ Helsinki Marketing
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Apulaispormestari Pakarinen: Hyvä hallitus, työvoimapulaan on ratkaisu!28.8.2018 10:02Tiedote

Työttömien määrä pieneni kesäkuussa 2018 Helsingissä 13 prosenttia vuodentakaisesta. Talous ja työllistämistoimet siis vetävät. Vieraskielisten työttömyysaste on kuitenkin Helsingissä kantasuomalaisiin verrattuna kaksinkertainen. Samaan aikaan noin kolmannes teollisuuden, rakentamisen ja palvelualojen yrityksistä raportoi rekrytointivaikeuksistaan Elinkeinoelämän keskusliiton suhdannebarometrissa. Manpowerin toteuttaman osaajapulaselvityksen mukaan työnantajista jopa 45 prosentilla on vaikeuksia täyttää avoimia tehtäviä. ”Tähän yhtälöön tarvitaan ratkaisuja jo budjettiriihestä. Helsinkiläisten yritysten näkymien kirkastuminen on havaittavissaniin investoinneissa kuin rekrytoinneissakin. Työllistämisen vaikeudet varjostavat hyvää kehitystä, ja kasvu uhkaa tyssätä työvoimapulaan”, toteaa apulaispormestari Pia Pakarinen. Helsingin vieraskielisen väestön määrän ennustetaan kasvavan jopa Joensuun kaupungin asukasluvun verran vuoteen 2030 mennessä. Asukasmäärästä olisi silloin 23 prosenttia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme