Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Apuraha uransa alussa olevalle taiteilija Greta Muurille

Jaa

Espoon ammattitaiteilijan työskentelyapurahan saanut Greta Muuri tuo tunteita herättävää, kokeellista tekstiilitaidetta julkisiin tiloihin.

Espoon kaupungin kulttuurilautakunta myönsi joulukuussa ammattitaiteilijan työskentelyapurahan vuodeksi 2018 Greta Muurille (s. 1985). Muuri on tekstiilitaiteilija ja taiteen maisteri, joka asuu ja työskentelee Espoon Mankkaalla. Muuri luonnehtii taidettaan kokeelliseksi tekstiilitaiteeksi, jolla hän pyrkii rikkomaan rajoja ja herättämään tunteita. Muurin työsuunnitelman julkisiin paikkoihin sijoitettavat teokset ammentavat taiteen eri suuntauksista sekä paikallisuudesta. Kulttuurilautakunta piti työsuunnitelmaa kekseliäänä ja uutta luovana. Muuri edistää myös kestävän kehityksen arvoja hyödyntäessään materiaalinaan käytettyjä tekstiilejä.

Vuosi käynnistyy kierrätystekstiilien hankkimisella ja teokset tulevat esille syystalven aikana.

- Taiteilijana olen vasta urani alussa. Apuraha on mahtava mahdollisuus työskennellä täysipäiväisesti taiteilijana. Odotan tältä vuodelta haasteita, ammatillista kehittymistä ja uusia yhteistyökumppanuuksia. Haluan tuoda esille tekstiilitaidetta Suomessa ja tulevaisuudessa ulkomaillakin, Muuri kertoo.

Porissa kasvanut Muuri opiskeli tekstiilitaidetta Rovaniemen yliopistossa. Taide toi hänet lopulta pohjoisesta Espooseen: mieleinen graduaihe sekä työharjoittelupaikka löytyivät Espoon modernin taiteen museon EMMAn kautta ja sen jälkeen työ assistenttina Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiöllä.

- Kun muutin Rovaniemeltä Tapiolaan, luonnonläheinen Tapiola tuntui heti kodilta. Kaikki on kävelymatkan päässä. EMMAssa vaikutuksen tekivät näyttelyt sekä itse tila. Aivan varmasti siellä nähdystä taiteesta on valunut inspiraatiota omaan tekemiseen.

Ammattitaiteilijan työskentelyapuraha vuosittain yhdelle taiteilijalle

Ammattitaiteilijan työskentelyapuraha on tarkoitettu espoolaisille ammattitaiteilijoille taiteenalasta riippumatta, ja se myönnetään yhdelle taiteilijalle vuodeksi kerrallaan. Apurahan suuruus on 1 692,45 euroa kuukaudessa. Vuodelle 2018 ammattitaiteilijan apurahaa haki 17 taiteilijaa. Hakemusten arviointiperusteet ovat esitetyn työsuunnitelman taiteellinen laatu, hakijan ammatillinen ansioituminen sekä kaupungin vetovoimaisuuden lisääntyminen taiteellisen työn tuloksena.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

taiteilija Greta Muuri
gretamuuri@gmail.com tai 040 5877213

erityisasiantuntija Katja Koskela
katja.koskela@espoo.fi tai 043 827 1080

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

www.kulttuuriespoo.fi | www.espoo.fi/kulttuuri

#kulttuuriespoo @kulttuuriespoo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kuusi suurinta kaupunkia: tulevaisuuden kestävää kaupunkipolitiikkaa tulee tehdä kuntien ja kaupunkien väliset erot tunnistaen21.2.2019 09:00:00Tiedote

Suomen kuusi suurinta kaupunkia ovat laatineet yhteiset hallitusohjelmatavoitteet. Tulevalla hallituskaudella kaupunkien erityiset haasteet ja mahdollisuudet, joiden ratkaisemisessa suuret kaupungit ovat avainasemassa, tulee nostaa kansallisen kaupunkipolitiikan keskiöön. Kaupunkipolitiikassa tarvitaan kuuden suurimman kaupungin ja valtion tasavertaista kumppanuutta ja vuorovaikutusta.

Finlands finaste bussterminal och Havsvindsvägen öppnas i Hagalund15.2.2019 16:00:59Tiedote

Kommunikationerna och uträttandet av ärenden blir avsevärt lättare i Hagalund från och med den 4 mars, när bussterminalen för anslutningstrafik tas i bruk och Havsvindsvägen som löper genom Hagalund öppnas för trafiken. Bussterminalen och Havsvindsvägen öppnar många flaskhalsar i trafiken och gör kommunikationerna smidigare. Havsvindsvägen har varit stängd för trafiken sedan våren 2013.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme