Vaasan kaupunki - Vasa stad

Arbetet med att expandera promenadcentrum inleds på avsnittet mellan Storalånggatan och järnvägsstationen

Dela

Expanderingsarbetet i Vasa promenadcentrum inleds på Hovrättsesplanaden på avsnittet mellan Storalånggatan och järnvägsstationen. Arbetet inleds i början av april och pågår ända fram till november. Under arbetet gäller tillfälliga trafikarrangemang på området och bilister ombeds att åka runt byggarbetsplatsområdet i mån av möjlighet.

Gatuarbetet inleds i korsningen mellan Storalånggatan och Hovrättsesplanaden och framskrider mot Stationsgatan och järnvägsstationen.

– På området bygger vi bland annat ett gatuuppvärmningssystem och förnyar gamla vattenledningar och dagvattenlinjer. Så länge arbetet pågår förekommer avvikande och växlande trafikarrangemang på området, så vi rekommenderar att man åker runt byggarbetsplatsen i mån av möjlighet. Det blir även färre parkeringsplatser på byggarbetsplatsområdet, men framfart till fastigheternas gård kommer att ordnas, säger byggarbetsplatschef Tommi Korpi.

Syftet med arbetena är att expandera promenadcentrum i enlighet med en tidigare uppgjord plan.

– Taxiplatserna framför gamla Posthuset tas bort och i stället förlängs esplanaden. På norra sidan av Hovrättsesplanaden kommer en ny gång- och cykelväg och fordonstrafiken flyttas i sin helhet till södra sidan av esplanaden. Samtidigt byggs en cirkulationsplats framför stationen, klargör Korpi.

Läs även det tidigare publicerade pressmeddelandet och bekanta dig med den övergripande planen för promenadcentrum.

Kontakter

Byggarbetsplatschef Tommi Korpi, tommi.korpi@vaasa.fi, puh. +358 40 512 9259

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Välkommen på evenemanget vid Alkula gård – som stöd för planläggningen samlas information in av områdets användare16.5.2022 16:46:15 EEST | Tiedote

Planläggningen ordnar i samarbete med Alkulas 4H-förening, Gamla Vasa förening och guiderna vid Korsholm och Vasa ett publikevenemang vid Alkula gård måndagen 23.5 kl. 17-19. Vid evenemanget presenteras målen för planläggningen som börjar senare i år för området vid Alkula, vi bekantar oss tillsammans med gården och dess omgivning, samt samlar information av områdets användare som stöd för planläggningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum