Vaasan kaupunki - Vasa stad

Arbetsverkstaden Arpeeti är Årets arbetsplats

Jaa

Vasa stad premierar årligen en eller flera arbetsplatser inom sin organisation i tävlingen Årets arbetsplats för arbetsgemenskaper. Årets arbetsplats 2018 är Kyrolands arbetsverkstad Arpeeti i Tervajoki. Den segerrika arbetsplatsen förverkligar fint de viktiga teman i tävlingen i sin vardag, dvs. arbetarskydd och trivsel i arbetet.

Arpeeti erbjuder stöd i vardagen, och handledning i samband med övergång till arbetslivet för arbetslösa i olika åldrar. Detta sker via arbetsträning och arbetsverkstadsverksamhet med låg tröskel. Förutom verkstadschefen Kari Haverinen arbetar nio personer i Arpeeti som arbetstränare, individhandledare och verkstadsplanerare. För närvarande får ca trettio kunder arbetsträning, varav hälften är unga.

Arbetstrivseln utvecklas och genomförs mångsidigit i Arpeeti: tid reserveras exempelvis för gemensamma diskussioner och tankeutbyte.

-       Vi strävar efter en öppen atmosfär där man pratar igenom saker och ting, och tar itu med dem direkt så inget blir hängande i luften. De viktigaste sakerna diskuteras öga mot öga, därför har vi teammöten och tankesmedjor varje vecka förutom att vi också träffas i vardagen. Även en gemensam Whatsapp används flitigt, berättar Haverinen.

En genuin vilja att lyckas tillsammans

Den segerrika arbetsplatsen har som mål att främja trivseln i arbetet så att det är trevligt och meningsfullt att komma till arbetet. Varje anställd vet sin uppgift på arbetsplatsen och man blir uppmuntrad till nätverksverksamhet och kompetensutveckling. Gemensamma mål och spelregler utarbetas tillsammans och alla följer dem.

- Man lyssnar på de anställdas åsikter, även i utvecklingen av arbetet, och de anställda uppskattas, ges ansvar och respons. Man ska våga misslyckas, det är också ett sätt att lära sig och utveckla sig.

Haverinen anser att hemligheten bakom titeln Årets arbetsplats är de lojala och yrkeskunniga anställda. Han har planer på att priset på 3 000 euro används för att förbättra arbetstrivseln ytterligare.

- Men det beslutet tar vi tillsammans på vårt teammöte. En del av summan går till att främja den sociala gemenskapen och växelverkan på arbetsplatsen och en del går till upprätthållande av arbetsförmågan, avslöjar Haverinen.

Den traditionsrika tävlingen påminner oss om de positiva värden

Enligt personaldirektör Leena Kaunisto är det viktigt för staden som arbetsgivare att personalen mår bra. I tävlingen om Årets arbetsplats ska arbetsplatsen visa att de gemensamma verksamhetssätten följs och att de överenskomna utvecklingsobjekten följs upp.

− I vårt val fäste vi särskild uppmärksamhet vid hur arbetstrivseln leds på arbetsplatserna. Även jämlikhet, öppenhet och social gemenskap är viktiga. Med premierandet lyfts sådana värden fram som också är en god bas för en bra arbetsplats, berättar arbetarskyddschef Tapio Lehto som leder juryn som gjort valet.

Median är varmt välkommen till prisutdelningen Årets arbetsplats till Kyrolands arbetsverkstad Arpeeti (Tyyristie 2, 66440 Tervajoki) måndagen den 14 januari 2019 klockan 14.00.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

-Arbetarskyddschef Tapio Lehto, tapio.lehto@vasa.fi, 040 590 5234
-Verkstadschef Kari Haverinen, kari.haverinen@vasa.fi, 050 549 9996

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tekniska sektorns understöd skars ned på grund av sparkrav – djurskyddsservicen är fortfarande tryggad17.6.2019 10:00:00 EESTTiedote

På grund av sparkrav beviljar Vasa stad i år inget verksamhetsunderstöd till Katthuset i Vasa och Hundgården Kulkuri. Djurskyddsservicen är fortfarande ordnad i samarbete med Hundgården Kulkuri och för det betalas en separat ersättning till hundgården. De lokala frivilliga organisationerna gör ett värdefullt arbete och därför var beslutet om nedskärning inte lätt.

Teknisen toimialan avustuksista leikattiin säästösyistä – eläintensuojelupalvelut turvataan edelleen17.6.2019 10:00:00 EESTTiedote

Vaasan kaupunki ei tänä vuonna myönnä toiminta-avustusta Vaasan kissatalon ja Koiratarha Kulkurin toimintaan säästösyistä. Eläinsuojelupalvelut järjestetään edelleen yhteistyössä Koiratarha Kulkurin kanssa ja tästä maksetaan koiratarhalle erillistä korvausta. Paikalliset vapaaehtoisjärjestöt tekevät arvokasta työtä, eikä leikkauspäätös ollut helppo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme