Arctic Blue Beverages

Arctic Blue Beverages nyhet har en smak av finländsk natur – ”Bra bas för allt”

Dela

Det för sina prisbelönta hantverksgin kända dryckesföretaget har lanserat en ny tonic som nu finns i butikerna.

Arctic Blue Tonic. Bild: Eeva Mäkinen.
Arctic Blue Tonic. Bild: Eeva Mäkinen.

Den nya produkten Arctic Blue Tonic har en smak av den finländska barrskogen och världens renaste vatten. Den hantverksgjorda tonicen tillverkas av rent grundvatten i små partier vid Kaskein Marja i Villmanstrand. 

”Största delen av de tonicvatten som finns på marknaden är ganska söta, så vi ville skapa en kalorisnål tonic med låg sockerhalt som ändå smakar gott och som utgör en bra bas för alla typer av drinkar. Utgångsläget var att planera världens bästa tonic som komplement till vårt gin som korats till världens bästa”, säger Kimmo Wager, Head of Marketing vid Arctic Blue Beverages.

Normalt innehåller tonicvatten lika mycket socker som läskedrycker, dvs. 7–9 gram per milliliter, men i Arctic Blue Tonic är sockerhalten bara fyra gram. Tonic är Arctic Blue Beverages första alkoholfria produkt som säljs i dagligvaruhandeln. Under hösten börjar tonicen säljas i K- och S-gruppernas butiker runt om i landet och nästa år också i andra länder i Europa.

”Vi funderar också på att lansera även andra smaksatta tonicvatten och olika flaskstorlekar på marknaden. Nästa år kommer det förutom destillerade produkter även produkter med låg alkoholhalt som har världens bästa gin som bas”, avslöjar Wager.

Gin & Tonic tar oss ut i den finländska barrskogen

Tonic är en besk och kolsyrad läskedryck som används som mixer i många drinkar. Den passar särskilt bra till ginbaserade drycker. Arctic Blue Tonic passar perfekt ihop med Arctic Blue Gin som korats till världens bästa. 

”Arctic Blue Gin & Tonic är en unik kombination av den finländska destillerikonsten och världens renaste vatten. Drycken har en doft av friska blåbärsskogar och barrträd. Drinkens smakvärld tar oss med på strövtåg i den finländska moskogen”, säger Miika Mehtiö, Arctic Blue Beverages brandambassadör och världsmästare i showbartenderskap 2019.

My Arctic Berry mocktail:

½ tsk kardemumma
2 cl supasawa
1 cl lingonsaft
2 cl vaniljsirap
10 cl Arctic Blue Tonic

Blanda ingredienserna. 

Nyckelord

Kontakter

Närmare information:

Kimmo Wager
Head of Marketing
+358 400 598 545
kimmo.wager@arcticbluebeverages.com

Anniina Nissinen
Mellakka Helsinki
+358 400 380010
anniina@mellakkahelsinki.fi

Bilder

Arctic Blue Tonic. Bild: Eeva Mäkinen.
Arctic Blue Tonic. Bild: Eeva Mäkinen.
Ladda ned bild
My Arctic Berry -cocktail. Bild: Mika Levälampi
My Arctic Berry -cocktail. Bild: Mika Levälampi
Ladda ned bild

Länkar

Om

Arctic Blue Beverages
Arctic Blue Beverageshttps://arcticbluebeverages.com

Arctic Blue Beverages Oy är ett finländskt dryckesbolag, vars mest kända produkt Arctic Blue Gin har korats till världens bästa. Arctic Blue Gin destilleras i Ilomants. Den utsökta hantverksginens smak med toner av blåbär, enbär, kryddor och barrskog härstammar från inhemska bär, friskt källvatten och nordiska växter. Arctic Blue Gin exporteras bland annat till Japan och över tio andra länder. Tillgången till bolagets produkter kommer att förbättras globalt under 2021 och produktsortimentet kommer att utökas med nya kategorier.

Följ Arctic Blue Beverages

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Arctic Blue Beverages

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum