Espoon kaupunki - Esbo stad

Årets naturbilder 2021 – en utställning på Naturens hus Villa Elfvik 26.1–6.3.2022

Dela

Utställningen Årets naturbilder berättar om den finska naturens mångsidighet, om vyer och händelser i den samt om upplevelser och insikter som fotograferna fått i naturen

Årets Naturbild 2021,”Ödlemannen” (Liskomies) av Pekka Tuuri.
Årets Naturbild 2021,”Ödlemannen” (Liskomies) av Pekka Tuuri.

Utställningen presenterar 37 foton som belönats i tävlingen Årets naturbild 2021. Ur varje tävlingsserie presenteras tre belönade foton och dessutom de foton som fått hedersomnämnanden. Bland dem finns givetvis också Årets naturbild, ”Ödlemannen” (Liskomies) av Pekka Tuuri från Esbo.

”Bilden fångar vackert också landskapet ovanför vattnet, till och med molnen. Skogen och den mörka stranden i bakgrunden fyller bildytan fint. Djuret är på rätt ställe i bilden och har en ypperlig ställning ända ut i klorna och svansspetsen”, berömmer juryn vinnarbildens komposition och förtjänster som naturbild.

I tävlingen om årets naturbild deltog år 2021 över 13 000 fotografier. Största delen av dem tävlade i någon av de sju serierna som är uppbyggda enligt temaområden: Växter och svampar, Fåglar, Landskap, Däggdjur, Övriga djur, Komposition och form eller Naturen och människan. Det fanns en separat serie för ungdomar.

Bilderna får endast behandlas mycket måttligt. Bland de fotografier som vunnit de olika serierna valde juryn ut ett som vann hela tävlingen. Dessutom fanns specialserien Fri och skapande, där det var tillåtet att behandla bilderna något friare.

Utställningen Årets naturbilder 2021 visas i Naturens hus Villa Elfvik i rummet för tillfälliga utställningar, Elfviksvägen 4, Bredvik, Esbo. Naturens hus är öppet mån–fre kl. 9–15 och sön kl. 10–16. Café Elfvik är öppet på veckosluten samtidigt som Naturens hus. Fritt inträde till Naturens hus och till utställningen Årets naturbilder 2021.

Nyckelord

Kontakter

Naturens hus Villa Elfvik, tfn 043 826 9208, villaelfvik@espoo.fi

Bilder

Årets Naturbild 2021,”Ödlemannen” (Liskomies) av Pekka Tuuri.
Årets Naturbild 2021,”Ödlemannen” (Liskomies) av Pekka Tuuri.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Naturens hus Villa Elfvik vill främja en hållbar livsstil. I huset kan du bekanta dig med Esbos mångfaldiga natur och få tips om en hållbar livsstil.

Instagram: https://www.instagram.com/villaelfvik/ 
Facebook: https://www.facebook.com/espoonymparistonsuojelu 

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum