Espoon kaupunki - Esbo stad

Årets naturbilder 2022 – i Naturens hus Villa Elfvik 25.1–12.3.2023

Dela

Utställningen Årets naturbilder berättar om den finska naturens mångsidighet, om vyer och händelser i den samt om upplevelser och insikter som fotograferna fått i naturen.

Årets Naturbild 2022
Årets Naturbild 2022

Utställningen presenterar 36 foton som belönats i tävlingen Årets naturbild 2022. Antalet tävlingsserier är nio och ur varje serie presenteras både belönade foton och de foton som fått hedersomnämnanden.Med finns naturligtvis också Årets naturbild ”Hotet från djupet” av Antti Strang.

Hotet från djupet är en detaljerad bild av en dagslända som väntar en aning för länge med att flyga iväg. ”Situationen har fångats på ett perfekt sätt. Allt har varit redo för en bild av en dagslända, men när fisken dykt upp har fotografen lyckats ta bilden på det avgörande ögonblicket”, säger tävlingsjuryn om fotografens bild som tagits under det absolut perfekta ögonblicket.

I tävlingen om Årets naturbild 2022 deltog nästan 12 000 fotografier som tagits inom Finlands gränser.Tävlingens kategorier var Växter och svampar, Fåglar, Landskap, Däggdjur, Övriga djur, Naturens detaljer och former samt Naturen och människan. Det fanns en separat serie för ungdomar.

Bilderna fick endast behandlas mycket måttligt. Bland de fotografier som vunnit de olika serierna valde juryn ut ett som vann hela tävlingen. Dessutom fanns specialserien Fri och skapande, där det var tillåtet att behandla bilderna något friare. Tävlingen Årets naturbild ordnas av Finlands naturfotografer rf.

Utställningen Årets naturbilder 2022 visas i Naturens hus Villa Elfvik i rummet för tillfälliga utställningar, Elfviksvägen 4, Bruksstranden, Esbo. Naturens hus är öppet mån–fre kl. 9–15 och sön kl. 10–16. Café Elfvik är öppet på veckosluten samtidigt som Naturens hus. Fritt inträde.

Bilder

Årets Naturbild 2022
Årets Naturbild 2022
Ladda ned bild

Länkar

Om

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Naturens hus Villa Elfvik vill främja en hållbar livsstil. I huset kan du bekanta dig med Esbos mångfaldiga natur och få tips om en hållbar livsstil.

Instagram: www.instagram.com/villaelfvik
Facebook: www.facebook.com/espoonymparistonsuojelu

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum