Rakennusliike Lapti Oy

Arkkitehtuurikilpailun voittanut Jätkän Kruunu tuo odotettuja perheasuntoja Jätkäsaaren ytimeen – Lapti aloittaa asuntojen ennakkomarkkinoinnin

Jaa
Jätkäsaaren ytimeen nousee arkkitehtuurisesti mielenkiintoinen Jätkän Kruunu, joka tarjoaa monen kokoisia asuntoja ja paljon erityisesti isoja perheasuntoja. Jätkän Kruunun on suunnitellut kohteen arkkitehtuurikutsukilpailun voittanut Huttunen-Lipasti Arkkitehdit Oy. Asuinkerrostalon rakentaa Rakennusliike Lapti Oy, joka käynnistää asuntojen ennakkomarkkinoinnin. Asuntojen rakentaminen on tarkoitus aloittaa kesällä 2023, jolloin asunnot ovat muuttovalmiita kesällä 2025.

Jätkän Kruunuun kuuluu 6-kerroksinen lamellitalo ja 13-kerroksinen torniosa, jonka tunnistaa jo kaukaa kattokerroksen sakaroista. Asuntoja Jätkän Kruunuun tulee yhteensä 113 yksiöistä neljän huoneen asuntoihin, joiden koot vaihtelevat 30,5 m2–123,5 m2. Jokaisella asunnolla on lasitettu parveke tai asuntopiha tai kattoterassi. Osassa asunnoista on merinäköala.

Torniosan kattokerroksissa on asukkaiden yhteiskäyttötiloja: kerhotila kattoterasseineen, asukkaiden yhdistetty etätyö- ja harrastetila, kaksi talosaunaa sekä pesula ja kuivaushuone. Maantasokerros tarjoaa lisää kuivaushuoneita sekä irtaimistovarastot, ulkoiluvälinevarastot ja lastenvaunuvarastot.

Korttelissa on yhteispiha, jossa on leikkialue. Lisäksi lamelliosassa on viherkatto, jossa on oleskelualue. Jätkän Kruunun autopaikat keskitetään viereiseen pysäköintilaitokseen. Energiatehokkuuden osalta Jätkän Kruunu on A-luokkaa, ja torniosan katolle asennetaan aurinkosähköjärjestelmä, jota hyödynnetään kiinteistösähkön kulutuksessa.

”Jätkän Kruunusta löytyy monen kokoisia ja erilaisiin asumisen tarpeisiin taipuvia läpitalon asuntoja, joita erityisesti alueen lapsiperheet ovat toivoneet. Loistavat yhteiskäyttö- ja ulkotilat luovat uusia mahdollisuuksia monipuoliseen harrastamiseen, etätyöskentelyyn ja vaikka juhlien järjestämiseen. Jätkän Kruunu tuo lisäksi arkkitehtuurisesti mielenkiintoisen lisän urbaaniin Jätkäsaareen”, kertoo Laptin myyntipäällikkö Tomi Kosunen.

Jätkän Kruunu nousee Jätkäsaaren länsiosaan, Saukonlaiturin varrelle. Jätkän Kruunun viereen on suunnitteilla Jätkäsaaren keskuskortteli, joka tulee muodostamaan alueen kaupallisen keskuksen. Toiselle puolelle on suunnitteilla vehreä Karibianaukio, joka toimii viihtyisänä, julkisena oleskelupaikkana.

Jätkäsaaressa on jo hyvä joukkoliikenne, ostosmahdollisuudet, päiväkoteja ja peruskoulu. Asuinalueen keskellä mutkitteleva Hyväntoivonpuisto, liikuntapuisto ja tulevaisuudessa myös uimahalli tarjoavat virkistystä ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tomi Kosunen, myyntipäällikkö, Rakennusliike Lapti Oy, p. 040 668 6192, tomi.kosunen@lapti.fi
www.lapti.fi/jatkankruunu

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliike Lapti Oy
Rakennusliike Lapti Oy
Äyritie 8 B
01510 VANTAA

020 785 5500http://www.lapti.fi

Lapti lyhyesti

Lapti on vakavarainen rakentaja, joka keskittyy toiminnassaan kohtuuhintaisten asuntojen uudisrakentamiseen Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa. Laptin palveluvalikoimaan kuuluu lisäksi laadukkaiden liike- ja toimitilojen, koulujen ja terveydenhuoltokiinteistöjen sekä päivähoito- ja hoivakiinteistöjen rakentaminen maanlaajuisesti. Rakennusliike Lapti -konsernin palveluksessa oli tilikauden päättyessä noin 570 henkilöä. www.lapti.fi

Rakennamme huolella hyvän elämän puitteet.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliike Lapti Oy

Hämeenlinnan yhteiskoulun tulevan uudisrakennuksen ja liikuntahallin peruskivi muurattiin – perustuksiin valettiin historiallinen aikakapseli1.6.2023 17:00:00 EEST | Tiedote

Hämeenlinnan yhteiskoulun uudisrakennuksen ja liikuntahallin rakentaminen on päässyt vauhtiin. Uudisrakennuksen peruskivi muurattiin kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviaisen johdolla 1. kesäkuuta tulevan, alueen asukkaat yhteen kokoavan monitoimikeskuksen työmaalla. Perustuksiin valettiin ajankuvaa ja tietoa uudesta koulusta mutta myös alkuperäisen koulurakennuksen peruskiven aikakapseli, joka löytyi vanhan koulun purkutöiden yhteydessä.

Tasanteen uuden hirsipäiväkodin rakentaminen alkaa Tampereella17.5.2023 10:15:00 EEST | Tiedote

Tasanteen uuden päiväkodin rakentaminen alkaa toukokuussa 2023 Tampereella. Vanhat päiväkotirakennukset puretaan ja korvataan yhdellä uudisrakennuksella, joka toteutetaan massiivihirsirakenteisena. Tällä hetkellä päiväkoti toimii väistötiloissa Olkahisen koulun kentällä. Tasanteen päiväkodin pääurakoitsijana toimii Rakennusliike Lapti Oy. Rakennustyöt valmistuvat kesäkuussa 2024, ja rakennus otetaan käyttöön elokuussa 2024.

Ojalan päiväkodin ja koulun rakentaminen on alkanut – massiivipuurunkoisen rakennuksen hiilijalanjälki ja kokonaisenergiankulutus minimoidaan15.5.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Voimakkaasti tulevina vuosina kasvavalle Ojalan asuinalueelle Tampereella nousee uusi massiivipuurunkoinen päiväkoti ja koulu, jonka hiilijalanjälki ja kokonaisenergiankulutus pyritään minimoimaan. Ojalan päiväkoti tarjoaa paikat 160 lapselle ja koulu 150:lle esi- ja alkuopetuksen oppilaalle. Kokonaisuuden suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy. Pää- ja arkkitehtisuunnittelijana kohteessa toimii Sweco Architects Oy. Koulu ja päiväkodin omistajaksi tulee kiinteistösijoitusyhtiö NREP, joka vuokraa tilat Tampereen kaupungille. Rakentaminen käynnistyi mittavilla louhinnoilla huhtikuussa, ja Ojalan päiväkoti ja koulu avaavat ovensa elokuussa 2024.

Opiskelijatornitalo UNOn työmaa Oulussa julistautui Suomen siisteimmäksi työmaaksi8.5.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Oulussa rakennetaan poikkeuksellista kohdetta. Kaupungin uudeksi maamerkiksi kohoaa Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön opiskelijatornitalo UNO, josta tulee 16-kerroksinen ja 53,4 metrin korkuinen eli Oulun 3. korkein asuinkerrostalo. Ainutlaatuinen UNO on myös sisältä: asukkaat pääsevät nauttimaan puhtaasta sisäilmasta, sillä opiskelijatornitalon puhtausluokka on paras P1, mikä on vielä harvinaista asuinkerrostalolle. Poikkeuksellinen on tulevan tornitalon työmaakin. Se on julistautunut Suomen siisteimmäksi työmaaksi.

Ylöjärvelle nousee uusi päiväkoti Soppeenmäkeen – katto valjastetaan tuottamaan aurinkoenergiaa27.4.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Ylöjärvelle nousee uusi päiväkoti Soppeenmäkeen elinkaarensa päähän tulleen Saurion päiväkodin tilalle. Soppeenmäen päiväkotiin tulee tilat kuudelle varhaiskasvatusryhmälle eli 120 lapselle. Päiväkoti rakennetaan saavuttamaan neljän tähden eli toiseksi korkein RTS-ympäristöluokitus. Päiväkodin suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy, joka valittiin toteuttajaksi urakkakilpailun kautta täysillä laatupisteillä. Päiväkodin rakennustyöt alkavat elokuussa vanhan päiväkodin purkutöiden valmistuttua. Uusi päiväkoti avaa ovensa kesän 2024 jälkeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme