Kustannusyhtiö Kosmos

Arla Kanervan esikoisromaani on viehättävä utopia ihmiskunnan viimeisistä henkäyksistä

Jaa
Toimittaja Arla Kanervan Lopun aikoja (Kosmos) on mukaansatempaava kertomus seikkailusta, päämäärättömyydestä ja kaaoksesta sekä elämää pursuavasta maailmasta, joka pelastaa itsensä ihmisiltä.
Arla Kanerva. Kuva: Meri Björn.
Arla Kanerva. Kuva: Meri Björn.

Ihmiset ovat alkaneet kadota maailmasta. Orvoksi jäänyt Emma lähtee matkalle läpi hajoavan yhteiskunnan etsimään ainoaa ystäväänsä mutta päätyy osaksi Paratiisin rakentajien yhteisöä. Hiljalleen hänelle alkaa valjeta, ettei kultin karismaattinen johtaja ehkä olekaan hänen puolellaan. Löytääkö Emma lopulta ystävänsä, vai kadottaako hän itsensä?

Lopun aikoja on viehättävä kertomus hajoavasta yhteiskunnasta, jonka lopussa pilkottaa rauha. Arla Kanerva kertoo, että idea kirjaan syntyi halusta kirjoittaa dystopioiden vastineeksi kuva täydellisestä maailmasta. “Kun sitten aloin kuvitella täydellistä maailmaa, en keksinyt mitään keinoa, jolla ihminen voisi toimia siinä.” Kanervan esikoisromaanissa ihmiskunnan tuhoa ei kuvatakaan dystopiana vaan elämää tihkuvana utopiana.

“Mitään suurta opettavaista tarinaa ei ole ollut tarkoitus kirjoittaa, mutta romaanin eetoksessa on vahva toive, että ihmiset suhtautuisivat toisiin elollisiin vähemmän itsekkäästi. Ympäristöllä, kasveilla ja eläimillä on itseisarvo. Ne eivät ole olemassa ihmistä varten, eikä meillä ole oikeutta pitää arvokkaana vain sellaista, josta on meille iloa tai hyötyä. Tämä pitää sisällään myös toiset ihmiset”, Kanerva kuvailee.

Arla Kanerva on Helsingin Sanomien kirjallisuuskriitikko ja toimittaja. Häneltä on aiemmin julkaistu Taiteen musta kirja — Miesten mielivallan historiaa (2019, SKS). Lopun aikoja on hänen esikoisromaaninsa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja, arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt:
Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi
040 702 9165

Kuvat

Arla Kanerva. Kuva: Meri Björn.
Arla Kanerva. Kuva: Meri Björn.
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusyhtiö Kosmos
Kustannusyhtiö Kosmos
Porthaninkatu 10 LH 1
00530 Helsinki

http://www.kosmoskirjat.fi

Kosmos kehittää välineitä, joilla voi lukea toisten ajatuksia. Kirjoja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusyhtiö Kosmos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme