Kiinteistö Oy KaapelitaloKiinteistö Oy KaapelitaloKiinteistö Oy KaapelitaloKiinteistö Oy Kaapelitalo

ARMAS-festivaali juhlii ikääntymistä 1.-15.10.2017

Jaa

ARMAS on Suomessa ainutlaatuinen festivaali, joka nostaa esiin ikääntyneitä taiteilijoita ja tekee ikääntymisen teemoja näkyväksi taiteen keinoin. ARMAS on ainutlaatuinen myös lukuina: yli 120 tapahtumaa kahden viikon aikana, mukana on 16 kuntaa, 20 taidealan toimijaa, 16 vanhusalan järjestöä sekä kaksi tutkimusta tekevää tahoa.

ARMAS tuo esiin:

  • SENIOR POWER – ikääntyneiden ääni esiin
  • SEINÄT NURIN – oman näköinen vanhuus, ei rajoja olemiseen tai tekemiseen
  • ILOA ARKEEN – iloinen ja energinen festivaali

ARMAS-festivaalin suojelija on tasavallan presidentin puoliso rouva Jenni Haukio. Festivaalin logon on suunnitellut suomalaisen graafisen suunnittelun ”Grand Old Man” Erik Bruun.

Poimintoja ohjelmistosta:

60+ Instagram -kävely

Valokuvataiteen museon järjestämällä Istagram-kävelyllä kuvataan ja jaetaan kuvia käyttäen Instagram-sovellusta. 

Beer and The Beatles

Kinaporin palvelukeskuksessa tehdään sukellus brittikulttuuriin musiikin ja oluiden kautta. Juuri ilmestyneen ”Yeah! Yeah! Tässä tulemme” -kirjan toinen kirjoittaja, toimittaja Mikko Vienonen kertoo, millaiseen Suomeen Beatles-ilmiö 60-luvulla rantautui. Toimittajat Arto Nyberg ja Kari Ylänne maistattavat osallistujilla erilaisia oluita ja keskustelevat olutkulttuurista.

Siffin senioriklubi – gogo taiteen äärelle!

Opastetulla kierroksella tutustutaan Paul ja Fanny Sinebrychoffin taidekokoelmiin Sinebrychoffin taidemuseossa, minkä jälkeen työskennellään museon työpajassa.

Kohti itsenäistä vanhuutta -seminaari Tampereella

Mitä oikein tapahtui, kun taide kävi kylässä? Miten käy taiteen saavutettavuuden maakuntauudistuksessa? Pääseekö taide kylään jatkossakin? Kuka maksaa? Keskustelua taiteesta, kohtaamisista ja yhteistyöstä.

Runoratsun selkään -pajakiertue

Kiertue kutsuu kymmenen jyväskyläläisen päiväkeskuksen asiakkaat sanataiteen äärelle. Runoiluun kannustavien Runoratsu-korttien avulla herätellään luovuutta, tullaan tutummiksi sekä iloitaan omista ja toisten tarinoista. Leikkimielinen, pelillinen toiminta soveltuu myös muistisairaille.

Vatsastapuhuja Sari Aalto ja Taikuri Jouko

Haluatko nähdä jotain täysin uutta ja unohtumattoman hauskaa? Vatsastapuhuja Sari Aalto valloittaa Kinaporin palvelukeskuksessa estradin ja yleisön sydämet hulvattomien nukkehahmojensa kanssa!

Omakuva – sata vuotta suomalaisena 2017

Miten valokuvien avulla voisi nostaa esiin tarinoita, muistoja ja elämänarvoja ja innostaa ihmiset luovaan työskentelyyn yhdessä toisten kanssa? Valokuvaaja Leena Louhivuori ja kuvien malleina olleita Kotikallion vanhuksia Finlandiatalon Cafe Verandassa kertomassa prosessista.

Laulusta voimaa vanhuuteen!

Laulusta Voimaa -kuoro, johtajanaan musiikkineuvos Marjukka Riihimäki, edustaa ikääntyneiden aktiivista kulttuuritoimintaa sekä musiikin kautta saatavaa ja jaettavaa hyvinvointia parhaimmillaan. Kuoro esiintyy ja myös laulattaa yleisöä. Teemme yhdessä tilaisuudesta ikimuistoisen, iloisen ja energisen ikääntyneiden kohtaamisen!

Ikäihmiset osaavat – yhdessä vahvistamme terveyttä ja luomme kulttuuria

Koemme yhdessä luomisen iloa. Luomme musiikkia, koemme liikkumisen iloa. Rentoudumme ja seurustelemme. Nautimme taidekokemuksista. Kokeilemme teatterin tekemistä, huovutamme, punomme köysiä, teemme solmuja. Maalaamme kiviä. Visailemme, tutustumme lähiympäristöön - taloihin ja toreihin - oppaiden johdolla. Koemme ja muistelemme yhdessä.

Seniorivisa

Valtakunnallinen Seniorivisa 2017 -kilpailu käydään nyt jo kuudetta kertaa. Eniten pisteitä saanut joukkue voittaa kilpailun ja saa seuraavaan valtakunnalliseen visaan asti ”pystin” eli pojan haltuunsa.

MIES2017

Genrerajoja rikkova MIES2017 on miesten näkemyksistä, mielipiteistä ja ajatuksista koottu realistinen läpileikkaus nykymiehen sielunmaisemaan. Luvassa on ronskia huumoria sekä koskettavia kertomuksia siitä, mitä löytyy kovan kuoren alta. Esitykset Teatteri Toivossa.

Elämän syksy – kokemuksia ikääntymisestä uudessa kotimaassa

Ikääntyvien maahanmuuttajien ryhmät kutsuvat sinut kokemaan yhdessä, mitä ikääntyminen on uudessa kotimaassa. Tapahtumassa tutustutaan ikääntyvien maahanmuuttajien kokemuksiin, tunteisiin ja tarinoihin luovien menetelmien kautta.

Lauletaan yhdessä 100 vuotta!

Vanhustenviikon yhteislaulutilaisuus Hyvinvointikeskus Onnin Onninkodeissa. Laulattamassa  ovat Limonaatia ry:n muusikot. 

Ja paljon, paljon muuta!

- Luovuus ei lakkaa, ja kulttuurioikeudet kuuluvat kaikille. On ihan mahtavaa olla tekemässä näin ison, innostuneen ja osaavan porukan kanssa jotain aivan uutta!, sanoo tapahtuman koordinaattori, tuottaja Raisa Karttunen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistö Oy Kaapelitalo
Kiinteistö Oy Kaapelitalo
Tallberginkatu 1 C 15
00180 HELSINKI

info@kaapelitehdas.fi, 09 4763 8330http://www.kaapelitehdas.fi

Lasipalatsin Mediakeskus Oy on Kiinteistö Oy Kaapelitalon tytäryhtiö. Mediakeskus koordinoi Armas-festiaalia. Armas-festivaalin avajaisia juhlitaan Kaapelitehtaalla 1.10.2017.

Kiinteistö Oy Kaapelitalo on Helsingin kaupungin omistama yhtiö, joka peruskorjaa ja vuokraa vanhoja teollisuusrakennuksia taiteen, kulttuurin ja käsityön tarpeisiin. Se tarjoaa yrityksille, järjestöille, taiteilijoille ja tapahtumatuottajille tiloja Kaapelitehtaalla ja Suvilahdessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistö Oy Kaapelitalo

Tervetuloa mukaan median, taiteen  ja kulttuurin tapahtumaan LIFTiin26.9.2018 13:39Kutsu

Ensimmäistä kertaa järjestettävä LIFT on kuratoitu festivaali median ammattilaisille, taiteilijoille, kulttuuritoimijoille, luovien alojen ja teknologioiden kehittäjille, kerronnan eksperteille ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita median ja kulttuurialan uusimmista virtauksista ja tulevaisuuden mahdollisuuksista. Olemme yhdistäneet aiemmat tapahtumat Media Digital Summitin ja SULAn (Sustainability And Love For Arts).

Planeringen av Dansens hus börjar ta form10.4.2018 16:00Tiedote

Planerna för Dansens hus som byggs i anslutning till Kabelfabriken håller på att hitta sin slutgiltiga form nu när själva byggandet av huset närmar sig. Dispositionen av utrymmen har effektiviserats genom att övningssalen i Dansens hus har flyttats till den gamla fabriksbyggnaden. Samtidigt har höjden på nybygget sänkts. Innersta delen av innergården bevaras i sitt nuvarande skick, ingången till den nya foajén har byggts ut och Kabelfabriken får en egen marknadsplats eller ”basar”.

The design of Dance House Helsinki is starting to take shape10.4.2018 16:00Tiedote

The design of Dance House Helsinki, which is built in connection to Cable Factory, is starting to take shape as the actual construction phase is approaching. Space utilization has been enhanced by moving the dance rehearsal studio to the old factory building. The height of the new building has also been lowered. The far end of the Cable Factory's courtyard is left in its original state while the entrance to the new lobby is made bigger. In addition, a “bazaar” will be opened at Cable Factory.

Tanssin talon suunnitelma jalostuu kohti lopullista muotoaan10.4.2018 16:00Tiedote

Kaapelitehtaan yhteyteen rakennettavan Tanssin talon suunnitelmat ovat saamassa lopullisen muotonsa rakentamisajankohdan lähestyessä. Tilankäyttöä on tehostettu siirtämällä Tanssin talon harjoitussali vanhaan tehdasrakennukseen. Uudisrakennuksen korkeutta on samalla madallettu. Kaapelitehtaan sisäpihan pohjukka jätetään alkuperäiseen asuunsa, sisäänkäyntiä uuteen aulaan on avarrettu, ja Kaapelitehdas saa oman basaarin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme