Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund

ARTTU2-tutkimusohjelman päätösseminaarissa tutkittua tietoa kunta-alan uudistuksista

Jaa

Kunnissa toteutettujen ja tulevien uudistusten arviointitutkimusohjelma 2014 - 2018 (ARTTU2) on useasta osaprojektista koostuva tutkimuskokonaisuus, jossa on selvitetty, miten mm. maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelu ovat vaikuttaneet kuntien palveluihin, talouteen, demokratiaan ja johtamiseen, henkilöstövoimavaroihin sekä yhdyskuntarakenteeseen ja elinvoimaan. Toimituksenne edustaja on tervetullut osallistumaan ARTTU2-tutkimusohjelman päätösseminaariin torstaina 22.3.2018 klo 9.00 - 15.00.

KUNTALIITON KUTSU TIEDOTUSVÄLINEILLE
15.3.2018


ARTTU2-tutkimusohjelman päätösseminaarissa tutkittua tietoa kunta-alan uudistuksista

Kunnissa toteutettujen ja tulevien uudistusten arviointitutkimusohjelma 2014 - 2018 (ARTTU2) on useasta osaprojektista koostuva tutkimuskokonaisuus, jossa on selvitetty, miten mm. kuntaliitokset, Paras-hanke sekä maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelu ovat vaikuttaneet kuntien palveluihin, talouteen, demokratiaan ja johtamiseen, henkilöstövoimavaroihin sekä yhdyskuntarakenteeseen ja elinvoimaan.

Toimituksenne edustaja on tervetullut osallistumaan ARTTU2-tutkimusohjelman päätösseminaariin.

Torstaina 22.3.2018 klo 9.00 - 15.00
Kuntatalo, Toinen linja 14, Helsinki

Tutkimusohjelman päätösseminaarissa käydään läpi viimeisimpien tutkimusten johtopäätöksiä. Tilaisuuden avaa Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Reina.
Seminaarissa keskustellaan myös tutkimustiedon merkityksestä kunnallisessa ja kansallisessa päätöksenteossa. Äänessä on eturivin kuntatutkijoita eri yliopistoista sekä kuntajohtajia erikokoisista kunnista eri puolilta Suomea.


Seminaari lähetetään suorana verkkolähetyksenä osoitteessa
https://www.kunta.tv/suorat-lahetykset/kuntaliitto-live/arttu2-paatosseminaari-22-3-2018/

Ohjelma kokonaisuudessaan alla.

Lisätietoja ARTTU2-tutkimusohjelmasta: tutkimuspäällikkö Marianne Pekola-Sjöblom, p. 050 337 5634

Tervetuloa!
Hanna Kaukopuro-Klemetti
tiedottaja
Suomen Kuntaliitto
p. 050 597 4918

OHJELMA:
8:45 - Aamukahvi/-tee

9:30 Tilaisuuden avaus
Varatoimitusjohtaja Timo Reina, Suomen Kuntaliitto

9:45 Uudistusten lyhyt kertauskurssi
Otteita ARTTU2-tutkimusmatkalta 2014-2018
Erityisasiantuntija Arto Koski ja tutkimuspäällikkö Marianne Pekola-Sjöblom, Suomen Kuntaliitto

10:15 Tutkittua ja havaittua uudistuksista - Tutkijat ja tutkimukset framilla
Anu Hakonen (Vaasan yliopisto), Jonne Hytönen (Oulun yliopisto), Kaija Majoinen (FCG/Kuntakehitys Kaija Majoinen tmi), Pentti Meklin (Tampereen yliopisto), Tommi Oikarinen (Itä-Suomen yliopisto), Marianne Pekola-Sjöblom (Kuntaliitto), Siv Sandberg (Åbo Akademi), Jari Stenvall (Tampereen yliopisto) ja Sami Tantarimäki (Turun yliopisto).
Moderaattori: Kunnanjohtaja Päivi Rahkonen, Hollolan kunta

11:30 ”Korkean tason tervehdykset”

11:45 Kunnat tutkittujen ja havaittujen faktojen haastajina
Sipoon kunnanjohtaja Mikael Grannas, Paltamon kunnanjohtaja Arto Laurikainen, Kokkolan kaupunginjohtaja Stina Mattila, Tornion kaupunginjohtaja Timo Nousiainen, Lempäälän kunnanjohtaja ja Kuntajohtajat ry:n puheenjohtaja Heidi Rämö sekä Espoon tutkimusjohtaja Teuvo Savikko.
Moderaattori: Tutkimus- ja kehitysjohtaja Jenni Airaksinen, Suomen Kuntaliitto

12:30 Lounas

13:15 Mikä kiikastaa kunta-alan uudistuksissa? ARTTU2-tutkimusten oppeja
Emeritusprofessori Pentti Meklin, ARTTU2-ohjelman tieteellinen johtaja

14:00 ARTUN eväät: Tutkitusta tiedosta energiaa kehittämiselle?
Oulun kaupungin kehittämispäällikkö Maria Ala-Siuru, Kuntalehden päätoimittaja Marja Honkakorpi, ympäristöministeriön tutkimusjohtaja Laura Höijer, Keuruun kaupunginjohtaja Hannu Mars,
Kuntaliiton sosiaali- ja terveysasioiden johtaja Tarja Myllärinen, KT:n kehittämispäällikkö Terttu Pakarinen
ja valtiovarainministeriön finanssineuvos Anne-Marie Välikangas.
Moderaattori: Viestinnän erityisasiantuntija Jari Seppälä, Suomen Kuntaliitto

14:45 Loppusävelet & ”Oodi uudistuksille”

15-17 Jälkilöylyt - Tarjoilua ja seurustelua

ARTTU2-seminaaria edeltävänä päivänä 21.3. klo 16-19 järjestämme yhdessä Uuden sukupolven organisaatiot (USO) ja Kunta hyvinvoinnin edistäjänä –verkostoprojektien kanssa Etkot eli rennon iltatilaisuuden, jossa on luvassa seurustelua ja verkostoitumista sekä syötävää, juotavaa ja musiikkia.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund
Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund
Kuntatalo / Toinen linja 14
00530 HELSINKI

09 7711http://www.kuntaliitto.fi

Suomen Kuntaliitto on kaikkien maamme kuntien ja kaupunkien kaksikielinen etujärjestö, kunnallisten palvelujen asiantuntija ja kehittäjä. Kuntaliitto.fi on kuntatiedon keskus internetissä, johon on koottu keskeiset kunta-alan tiedot ja palvelut. Suomen kunnat ja kaupungit vastaavat noin 2/3 julkisista palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund

Kuntaliitto laski oppivelvollisuuden pidentämisen kustannukset: Satojen miljoonien eurojen lisäkulut odotettavissa20.4.2018 10:00Tiedote

///KORJATTU 20.4.2018 KELLO 10.12 POISTETTU TOISESTA KAPPALEESTA SANA "UUSI"/// Suomen Kuntaliitto on laskenut oppivelvollisuuden pidentämisen kustannuksia. Jos yleinen oppivelvollisuus alkaisi 6-vuotiaana tai esiopetus 5-vuotiaana, toiminnan piiriin tulisi kokonainen ikäluokka, joista 13 500 olisi lapsia, jotka eivät aiemmin ole olleet varhaiskasvatuksen piirissä. Lisääntyvä lapsimäärä vaatisi mittavia investointeja, arviolta 300 miljoonaa euroa uusiin tiloihin sekä näiden ylläpitoon arviolta 12 miljoonaa euroa vuodessa.

Kuntaliiton toimitusjohtaja Jari Koskinen Kuopiossa: Alueille enemmän tilaa maakunta- ja sote-uudistuksen toteutuksessa13.4.2018 12:30Tiedote

Kuntien ja alueiden erityispiirteet ja vahvuudet olisi tunnistettava nykyistä paremmin maakunta- ja sote-uudistuksessa. Alueet ja kunnat ovat paitsi aluerakenteensa, voimavarojensa sekä väestö- ja työllisyyskehityksensä, myös haasteidensa ja ongelmien osalta hyvin erilaisia. Erilaisuuden unohtuminen näkyy muun muassa suurten kaupunkien aktiivisuutena ajankohtaisessa sote-ja maakuntakeskustelussa.

Kommunförbundet om ramförhandlingarna: Den kommunala ekonomin når sina mål – orosmomenten är en tillräcklig statsandelsfinansiering och kommunernas krympande roll i sysselsättningstalkot12.4.2018 13:11Tiedote

Kommunförbundet välkomnar åtgärderna för att främja sysselsättningen och att förbättra balansen mellan efterfrågan och utbud på arbetskraft. En besvikelse är att det ännu inte är fastslaget om till exempel de kommunbaserade försöken som gett utmärkta sysselsättningsresultat i Tammerfors- och Åboregionerna får fortsätta. Om försöken avslutas leder det till onödigt administrativt krångel och försvårar samordningen av kommunernas och arbets- och näringsförvaltningens resurser. Kommunförbundet kräver att sysselsättningsförsöken fortsätter och att handlingsmodellerna genom lagändringar görs till en bestående del av alliansmodellen för tillväxttjänsterna. Det skulle också ytterligare bidra till de arbetslösas möjligheter att uppfylla aktivitetsvillkoret, säger Kommunförbundets vice verkställande direktör Timo Reina

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme