Zeroten Oy

Arvokellosta on tullut sosiaalisesti hyväksytty sijoitus ja miehen koru

Jaa

Kellokonttorin Sami Astala siirtyi arvokelloharrastajasta kellokauppiaaksi muutama vuosi sitten. ”Arvokellon käyttämisestä on tullut sosiaalisesti hyväksyttävää ”, hän sanoo. Kello on myös sijoitus: rannekellon arvo säilyy tai jopa nousee vuosien mittaan

Kello on miehen koru. Sami Astala ja Panerai.
Kello on miehen koru. Sami Astala ja Panerai.

Sami Astala myy Kellokonttorina tunnetun Scandal Sandal Oy yrityksensä kautta noin viisisataa arvokelloa vuodessa. Pääosa kelloista menee Suomeen. Arvokellojen käyttö ja keräily ovat lisääntyneet selvästi viime vuosina.

”Muutama vuosi sitten kellojen hintoja saatettiin hämmästellä, mutta nyt kelloista on tullut sosiaalisesti hyväksyttäviä Suomessakin”, Astala sanoo. Esimerkiksi Ruotsissa ja Sveitsissä on pitkät kellonkäyttöperinteet.

Kelloja ostetaan paljon lahjaksi – itselle. Valtaosa Astalan asiakkaista on miehiä.

”Osa asiakkaista on säästänyt systemaattisesti tietynlaista kelloa varten. Moni haluaa kellon esimerkiksi merkkipäivälahjaksi, mutta kello ostetaan tai ainakin valitaan itse.”

Kellosta on tullut miehen koru. ”Moni sanoo, ettei osaa tai oikein voi käyttää muita koruja.”

Kellon myyminen on myös sijoitusneuvontaa

Verkko on kellokauppiaalle tärkeä osto-, myynti- ja verkostoitumiskanava; verkon kellofoorumeilla käydään vilkasta keskustelua. Silti yksi kommunikointitapa on ylitse muiden. Henkilökohtaisen palvelun merkitys kasvaa, mitä suuremmasta ja tärkeämmästä ostopäätöksestä on kyse.

Sami Astalan konttorilla ei ole kellovitriinejä, vaan rauhallinen lounge. Siellä kelloista voidaan keskustella ja eri merkkejä ja malleja voidaan vertailla rauhassa.

”Osalla asiakkaista on selkeä ajatus, millaista kelloa on hankkimassa, mutta on myös paljon asiakkaita, joiden mieli muuttuu täysin matkan varrella. Monelle kellovalinta selkiytyy vasta, kun pääsee näkemään kelloja.”

Kello-ostosta harkitaan jo siksi, että arvokello on sijoitus. Sen arvo ei vuosien saatossa laske, vaan saattaa jopa nousta. Ja kun kellon vaihtaminen on taas ajankohtaista, Astala ottaa usein vanhan kellon vaihdossa.

”Moni ei ole ajatellut, että kellon voi hyvin ostaa käytettynä. Ja varsinkin hämmästyttää, että vanhan kellon voi antaa vaihdossa”, Astala sanoo. ”Mutta eihän autojakaan aina osteta uutena, eikä vanhaa autoa säästetä itsellä, kun on uuden aikana.”

Muuten autoja ja kelloja ei voi verrata. Kello säilyttää arvonsa paljon autoa paremmin – eikä kelloa tarvitse vaihtaa yhtä usein kuin autoa.


Eksklusiivisia merkkejä ja harvinaisia kelloja

Sami Astala on saanut kellokiinnostuksen isän perintönä. ”Lapsena ulkomaanreissuilla käytiin aina katsomassa kelloja, vaikkei isällä arvokelloja ollutkaan.”

Parinkymmenen kelloharrastusvuoden jälkeen Astalasta tuli kelloalan yrittäjä neljä vuotta sitten. ”Oli pitkäaikainen haaveeni, että voisin tehdä tätä joskus työkseni”, hän sanoo.

Astala tunnettiin alalla jo harrastuksen kautta. Yrittäjänä menestyminen on vaatinut kellovalikoiman lisäksi paljon tietoa.  ”Olen hakenut paljon tietoa eri brändeistä, tekniikoista ja koneistoista. Kun tekee työtä käytettyjen kellojen parissa, täytyy tuntea toimiala kattavasti.”

Kellokonttorilla on high-end-valikoima. Astala halusi alun perinkin liikkeelle eksklusiivisella mallistolla.  ”Sillä segmentillä ei ollut kauheasti tarjontaa, eikä ole vieläkään.”

Kellokonttori myy muun muassa Audemars Piguet -kelloja. Ne ovat Astalan omia suosikkeja, samoin kuin Patek Philippen kellot. Kellokonttorin valikoimassa on hyvin edustettuna myös esimerkiksi Panerai ja Rolex. ”Ja Richard Mille, koska merkin kellot ovat teknisesti niin makeita.”

Tällä hetkellä Kellokonttorin erikoisin kello on F.P. Journe Chronometre Bleu Tantalum, harvinaisuus, jonka koneisto on 18 karaatin kultaa. ”Kello on huikeaa käsityötä ja todella hieno laite. Ja hintakin, noin 20 000 euroa, on inhimillinen siihen nähden, miten kello on valmistettu ja kuinka laadukas se on.”

Sami Astalan Kellokonttori Oy sijaitsee Helsingin Kaapelitehtaan ”Watch Districissa”. Kellokonttorin lisäksi samoissa tiloissa on kellontekijä ja kelloseppä Stepan Sarpaneva sekä kellohuoltoyritys Watch Service Finland. ”Me kolme toimijaa teemme tiiviisti yhteistyötä kellojen puolesta”, Sami Astala kertoo.

Haastattelupyynnöt, lisätiedot:

Sami Astala
puh. 040 736 2001
Kellokonttori / Scandal Sandal Oy
sami@kellokonttori.fi
http://kellokonttori.fi/

Julkaisuvapaa 4.10.2017

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sami Astala
puh. 040 736 2001
Kellokonttori / Scandal Sandal Oy
sami@kellokonttori.fi
http://kellokonttori.fi/

Kuvat

Kello on miehen koru. Sami Astala ja Panerai.
Kello on miehen koru. Sami Astala ja Panerai.
Lataa
Sami Astala uskoo vakaasti kelloalan tulevaisuuteen.
Sami Astala uskoo vakaasti kelloalan tulevaisuuteen.
Lataa
Vasta luovutettu arvokello uuden omistajansa, Nina Sarjolahden kädessä.
Vasta luovutettu arvokello uuden omistajansa, Nina Sarjolahden kädessä.
Lataa
Rolex on Suomen tunnetuimpia kellobrändejä.
Rolex on Suomen tunnetuimpia kellobrändejä.
Lataa
Lataa
Täyskultainen Rolex Daytona on Rolex malliston yläpäästä löytyvä arvokello.
Täyskultainen Rolex Daytona on Rolex malliston yläpäästä löytyvä arvokello.
Lataa
Kaapelitehtaan kellokeskittymän vaikuttajat Sami Astala, Stepan Sarpaneva ja Antti Kautto yhteiskuvassa.
Kaapelitehtaan kellokeskittymän vaikuttajat Sami Astala, Stepan Sarpaneva ja Antti Kautto yhteiskuvassa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Zeroten Oy
Zeroten Oy
Malmin Raitti 17 A
00700 Helsinki

http://www.zeroten.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Zeroten Oy

Kotimainen Ole.Fit on ollut jo kaksi vuotta Suomen nopeimmin kasvava kuntosaliketju – konsepti kiinnostaa ulkomaillakin1.2.2019 08:15:00 EETTiedote

Kotimainen kuntosaliyritys Fit Global Oy on kasvanut kahdessa vuodessa kolmen perustajansa ideasta noin kolmenkymmenen toimipaikan Ole.Fit-lisenssikuntosaliketjuksi. Kilpaillulla ja riskialttiilla alalla menestyy, kun tarjoaa kuntosaliyrittäjille kokonaisvaltaisen aloituspaketin ja jatkuvaa tukea sekä omaa päätäntävaltaa, sanoo Fit Globalin hallituksen puheenjohtaja Tomi Peltonen.

Seinäkiipeily kasvoi kaikenikäisten harrastukseksi ja olympialajiksi – Kiipeilyareena avaa boulderointihallin Kalasatamaan17.9.2018 09:37:31 EESTTiedote

Helsingin Salmisaaren Kiipeilyareena on Suomen tunnetuin sisäkiipeilypaikka. Seinäkiipeilyn suosio on kasvanut huomattavasti 2000-luvulla. Tänään kiipeilijöitä voivat olla niin lastenlasten kanssa harrastavat isovanhemmat kuin olympialaisiin tähtäävät nuoret kiipeilijälupaukset. Kiipeilyareena avaa uuden toimipisteen Helsingin Kalasatamaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme