Suomen Hammaslääkäriliitto ry

Arvostetuin ammattiliitto on Hammaslääkäriliitto

Jaa
Hammaslääkäriliitto on suomalaisten eniten arvostama ammattiliitto vuonna 2023, kun vertailtiin eri ammattiliittojen kokonaismielikuvia ja arvostusta. Parhaaksi vastaajat arvioivat Hammaslääkäriliiton myös johdon kyvykkyydessä. Yhteiskunnalliselta vastuunottokyvyltään Hammaslääkäriliitto oli vastaajien mielestä toiseksi paras. Tiedot selviävät Taloustutkimus Oy:n tutkimuksesta, jossa kysyttiin kansalaisten näkemyksiä ja mielikuvia 24 ammattiliitosta.

Tutkimuksessa ammattiliittojen kokonaismielikuvaa ja yleistä arvostusta mitattiin kouluarvosana-asteikolla neljästä kymmeneen. Annetuista arvosanoista laskettiin liittokohtaiset keskiarvot, joista Hammaslääkäriliiton arvosana 7,66 oli korkein.

– Olemme tuloksesta mielissämme. Tämä on selkeä viesti siitä, että meidät tunnetaan ja olemme toiminnan ja tekemisen suhteen oikealla tiellä. Koen, että tästä on hyvä jatkaa, sanoo Hammaslääkäriliiton toiminnanjohtaja Henna Virtomaa.

Jäsenten arvostama ja tasapuolinen vaikuttaja

Hammaslääkäriliitto nousi ammattiliittojen vertailussa kärkeen myös omien jäsenten tyytyväisyydessä. Tutkimukseen vastanneista hammaslääkäreistä 60 prosenttia oli liittoonsa erittäin tyytyväisiä ja 24 prosenttia melko tyytyväisiä. Puolet vastanneista jäsenistä oli sitä mieltä, että Hammaslääkäriliitto on onnistunut jäsentensä asiantuntijuuden arvostuksen nostamisessa erittäin hyvin ja 22 prosenttia melko hyvin.

Tutkimuksessa jäseniä ja liittoja tuntevia vastaajia pyydettiin lisäksi arvioimaan mielikuviaan liittojen toiminnasta eri osa-alueilla. Hammaslääkäriliitto oli arvioiduissa mielikuvatekijöissä toiseksi paras, kun vertailtiin liittojen jäsenetuja ja palveluja sekä liittojen kykyä turvata oman alansa työpaikkoja.

Kolmanneksi Hammaslääkäriliitto sijoittui, kun vastaajia pyydettiin arvioimaan liiton tulevaisuudennäkymiä, tasapuolisuutta kaikkien jäsenten asioiden ajamisessa sekä liiton kyvykkyyttä neuvotella työ- ja virkaehtosopimuksia. Kaikkien tutkittujen mielikuvatekijöiden yhteenlaskettu kokonaisarvosana oli Hammaslääkäriliitolla toiseksi paras.

– Meidän tehtävämme on toimia niin hammaslääkärien ja suun terveydenhuollon palveluiden kuin väestön suunterveyden puolesta. Olemme onnistuneet siinä tehtävässä hyvin, kommentoi Virtomaa.

Taloustutkimus selvittää väestön mielikuvia eri ammattiliitoista kahden vuoden välein. Vuoden 2023 tutkimus toteutettiin internetpaneelina, johon vastasi yhteensä 3003 15–79-vuotiasta suomalaista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Hammaslääkäriliitto ry
Malminkatu 30
00100 Helsinki

09 622 0250http://www.hammaslaakariliitto.fi

Suomen Hammaslääkäriliitto on hammaslääkärien ja hammaslääketieteen opiskelijoiden akavalainen asiantuntija- ja edunvalvontajärjestö. Liittoon kuluu noin 7400 jäsentä eli yli 90 prosenttia ammattikunnasta. Olemme mukana kehittämässä suun terveydenhuoltoa ja edistämässä suomalaisten suunterveyttä. Liiton tehtävänä on myös vaalia hammaslääkärien eettisiä arvoja ja edistää ammattikunnan eettistä keskustelua.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Hammaslääkäriliitto ry

Tavoitteena parempi suunterveys – Hammaslääkäriliiton hallitusohjelmatavoitteet11.5.2023 08:53:33 EEST | Tiedote

Suun terveydenhuoltoon tarvitaan riittävät resurssit ja kaikilla tulee olla tasa-arvoiset mahdollisuudet päästä hoitoon. Ennaltaehkäisevää hoitoa on tarpeen vahvistaa nykyisestä, korostaen myös yksilön vastuuta omahoitamisesta. Vaikutamme Hammaslääkäriliiton hallitusohjelmatavoitteissa suunterveyden ja toimivien suun terveydenhuollon palvelujen sekä hammaslääkärien työn ja työhyvinvoinnin puolesta. Kannatamme myös terveysperusteista verotusta suunterveydeksi.

Suun terveydenhuollon resurssipula näkyy monella hyvinvointialueella27.1.2023 08:50:49 EET | Tiedote

Suun terveydenhuollon palvelujen resurssipula näkyy useilla hyvinvointialueilla. Terveyskeskusten työvoimatilanne on suun terveydenhuollossa monin paikoin vaikeutunut. Osalla alueista on pulaa sekä hammaslääkärivakansseista ja hakijoista että hammashoitajista ja suuhygienisteistä. Toisaalta alueiden välillä on isoja eroja. Samaan aikaan yksityishammaslääkärit voisivat monin paikoin hoitaa nykyistä enemmän potilaita. Tiedot selviävät juuri valmistuneesta hammaslääkärien työvoimaselvityksestä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme