Arts Management Helsinki Oy

Asematilassa nähdään elävä valokuvanäyttely 31.3.-2.4.

Jaa
Huopalahden Asematilassa nähdään live-säestetty elävä valokuvanäyttely, joka on ensimmäinen osa Wilma-Emilia Kuosan Geisha teoskonseptia. Teoskonsepti huipentuu tanssikonserttiin, jonka ensi-ilta nähdään Helsingissä loppuvuodesta. Asematilassa nähtävässä valokuvanäyttelyssä valokuvat herätetään eloon POP UP-esityksillä, jotka johdattelevat ja antavat esimakua tulevan tanssikonsertin maailmasta.

Geisha -teoskonsepti tarkastelee nuorten naisten asemaa nykypäivänä käyttäen peilikuvanaan myyttisiä geishoja. Fuusio on japanilaisen tradition innoittama, ammentaen siitä visuaalisen ulkomuotonsa, inspiraation äänimaailmaansa ja liikekieleensä. Se päästää ääneen nuoret naiset, jotka ovat kasvaneet ohi ulkonäköpaineista ja yli altavastaajan roolista. Millaisia ovat tämän päivän geishat?

Jazztanssitaiteilija Wilma-Emila Kuosa vastaa esityskonseptin koreografiasta yhdessä nykytanssitaiteilija Meeri Altmetsin kanssa. Yhdessä he houkuttelevat esiin geishojen herkkyyden ja hiljaisen vakaan pidättyväisyyden liikemaailmassaan, jossa jazztanssi kohtaa nykytanssin. Esityskonseptissa on vaihtuva vieraileva tanssija, joka sukeltaa geishan rooliin yhdessä Wilma-Emilian kanssa. Laulaja-säveltäjä Emma Salokoski antaa teoksessa äänensä nuorten naisten aseman puolesta ja säveltää teoksen äänimaailman käyttäen instrumenttina omaa kehoaan.

”Geishojen rooli japanilaisessa kulttuurissa on kiehtonut minua pitkään aina tapakulttuuria ja estetiikkaa myöten. Haluan peilata nykynaisen asemaa geishan roolia vasten ja herättää keskustelua tasa-arvon puolesta vahvasti sukupuolirooleja ja ikärakenteita palvelevassa yhteiskunnassamme. Loputon ylisuorittaminen, ulkonäköpaineet ja pakonomainen pärjääminen tuntuvat olevan elinehto työelämässä selviytyäkseen. Aion möyhiä tätä asetelmaa ja purkaa myyttejä naiskuvan ympäriltä Geisha-konseptilla” kertoo teoskonseptin luoja jazztanssitaitelija Wilma-Emilia Kuosa

Näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on avoinna:
Pe klo.18-20 (POP UP –esitys 18.30)
La klo.18-20 (POP UP –esitys 18.30)    
Su klo.15-17 (POP UP –esitys 15.30)

Asematila, Kylätie 25 A 3, 00320 Helsinki

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Lyhyt näyte (traileri)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Wilma-Emilia Kuosa
Jazztanssitaitelija ja teoskonseptin luoja sekä tuottaja
+358 445 666 965
wilma.emilia@gmail.com

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Arts Management Helsinki Oy
Arts Management Helsinki Oy
Iso Roobertinkatu 36
00120 HELSINKI

http://artsmanagement.fi

Arts Management Helsinki on edistyksellinen ja jatkuvasti kehittyvä taidekentän asiantuntijayritys, joka toimii freelancereiden, vapaiden taiteilijoiden ja taideyhteisöjen kumppanina ja työyhteisönä. Toiminnan fokuksessa on taiteilijoiden toimintaedellytysten parantaminen, uudenlaisten kumppanuuksien ja yhteistyömallien luominen sekä tuotannollisten rakenteiden vahvistaminen ja uudistaminen Suomessa.

Arts Management Helsinki on arvopohjainen asiantuntijayritys, joka on perustettu vuonna 2012. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Arts Management Helsinki Oy

Suomalainen tutkija ja taiteilija Mikko Ijäs mukana Harvardin yliopiston tutkimuksessa, joka tarkastelee Meksikon tarahumara-alkuperäisväestön juoksutraditioita1.7.2020 08:52:09 EEST | Tiedote

Chicagon yliopiston julkaiseman arvostetun akateemisen julkaisun Current Anthropologyn artikkelin “Running in Tarahumara (Rarámuri) Culture” (2020) mukaan tarahumara-kansan juoksijat kärsivät samoista vaivoista kuin kaikki muutkin juoksijat. Christopher McDougallin kirja ”Born to Run” (2009) teki tarahumara-kansan tunnetuksi ”lähes myyttisinä kivikautisina superatleetteina”, jotka asuivat Luoteis-Meksikon etäisissä kanjoneissa ja juoksivat uskomattomia matkoja haastavassa maastossa ilman mitään ongelmia. Kirja teki suurelle yleisölle tunnetuksi myös tämän uuden artikkelin kirjoittajan, Harvardin yliopiston evoluutiobiologian ja antropologian professorin Daniel Liebermanin. Uusi artikkeli nostaa ensimmäistä kertaa tarahumara-kansan juoksutraditiot osana heidän muuta kulttuuria, kuten väsytysmetsästystä, kilpajuoksua, tanssia ja fyysistä työtä. Artikkeli nostaa esille myös tarahumaroihin liitetyn yli-inhimillisen näkökulman, jonka vuoksi heidän kohtaamiaan haasteita ei ole ymmärretty oik

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye