HKL

Asetinlaitteen vaihtotyö edennyt koeajovaiheeseen

Jaa

Metron uuden asetinlaitteen vaihtotyö on sujunut hyvin ja sunnuntai-iltapäivään mennessä HKL on päässyt käynnistämään omat koeajonsa kantametron osuudella. Koeajoilla kuormitetaan järjestelmää mahdollisimman paljon todellista matkustajaliikennettä vastaavasti.

Koeajojuna lähestymässä Herttoniemeä sunnuntaina.
Koeajojuna lähestymässä Herttoniemeä sunnuntaina.

- Mikäli täysin ennakoimattomia yllätyksiä ei tule, päästään liikennöinti aloittamaan huomenna maanantaina normaalisti, kertoo HKL:n infra- ja kalustoyksikön johtaja Artturi Lähdetie.

Tähän mennessä lauantaina tehtiin asetinlaitteen tarvitsemat kytkennät ratalaitteisiin, ja asetinlaitteen toimittaja Mipro Oy aloitti laitteiston testaukset ja sunnuntaina koeajot. HKL:n omat koeajot aloitettiin sunnuntaina iltapäivällä ja niitä jatketaan iltaan asti.

Asetinlaite on metron liikenteenohjausjärjestelmän perusta: se esimerkiksi ohjaa opastimia ja vaihteita sekä antaa ajantasaisen tiedon junien sijainnista radalla. Asetinlaite varmistaa, että junalle on vapaa kulkureitti ja junien välillä säilyy turvallinen etäisyys.

- Liikennöintikatkosta merkittävä osa kuluu koeajoihin. Koeajoissa varmistetaan asetinlaitteen virheetön toiminta kaikissa eri tilanteissa joita metroliikenteessä voi tulla vastaan, kertoo Lähdetie.

Tähän asti metrolinjalla on ollut käytössä kahden eri valmistajan asetinlaitteita. Yhtenäisellä asetinlaitteella pystytään parantamaan metroliikenteen häiriönhallintaa ja nopeuttamaan häiriöistä palautumista.

Yhteyshenkilöt

Asetinlaitteen vaihto:
HKL, infra- ja kalustoyksikön johtaja Artturi Lähdetie, p. 040 673 1602

Metron liikennöinti ja korvaava liikenne:

HSL, ryhmäpäällikkö Mika Häyrynen, p. 040 505 5294

Kuvat

Koeajojuna lähestymässä Herttoniemeä sunnuntaina.
Koeajojuna lähestymässä Herttoniemeä sunnuntaina.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 53250
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

HKL vastaa raitiovaunujen ja metrojen liikennöinnistä, kaupunkipyöristä sekä joukkoliikenneinfran eli ratojen, asemien ja varikoiden hoidosta ja kehittämisestä. HKL – kaupungin paras liike.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Kutsu medialle: Raide-Jokerin toteutus etenee kaupunkien päätöksentekoon16.1.2019 15:15Kutsu

Raide-Jokeri-pikaraitiotien lopullinen kustannusarvio on valmistunut. Kustannusarvio perustuu allianssin kehitysvaiheessa tarkentuneisiin suunnitelmiin ja laskelmiin. Kustannusarvio etenee Helsingin ja Espoon kaupunkien hyväksyttäväksi kevään 2019 aikana. Päätöksenteko alkaa Helsingissä HKL:n johtokunnasta ja Espoossa kaupunginhallituksesta. Tämän jälkeen päätöksenteko etenee Helsingissä kaupunginhallitukseen ja kaupunginvaltuustoon, Espoossa kaupunginvaltuustoon. Raide-Jokeri-projekti kutsuu median edustajat tutustumaan uuteen kustannusarvioon sekä tarkentuneisiin rakentamisen ja päätöksenteon aikatauluihin. Tilaisuudessa ovat paikalla: HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski Espoon kaupunkitekniikan johtaja Harri Tanska Raide-Jokerin tilaajan projektijohtaja Juha Saarikoski Raide-Jokerin allianssin projektipäällikkö Ari Bergström Mediatilaisuus järjestetään maanantaina 21.1.2019 klo 11–12 Raide-Jokerin Big Roomissa (Valimotie 1 B, 2. krs.). Ilmoittauduthan tilaisuuteen viestintäsuunn

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme