Espoon kaupunki - Esbo stad

Asiakkaat ovat tyytyväisiä Espoon kaupungin terveyspalveluihin – Aukiolojen laajennusta toivotaan

Jaa

Terveyspalvelujen sijainti julkisten liikenneyhteyksien varrella, helppous mennä omalla autolla ja palvelujen aukiolo arkisin klo 20 saakka oli useimpien toiveena. Suunnitelmissa on, että laajennettuja aukioloaikoja kokeillaan ensin Matinkylässä.

Helmikuussa tehdyn kyselyn mukaan valtaosa espoolaisista on sitä mieltä, että Espoon kaupunki tarjoaa asukkailleen kaikki heidän tarvitsemansa terveyspalvelut (71 %), kaupungin terveyspalvelut tekevät elämästä turvallisen (74 %) ja että näissä palveluissa on helppo asioida (71 %).

– ”Haluamme tarjota espoolaisille Suomen parhaat terveyspalvelut. Sellaiset, jotka laadukkaasti ja sujuvasti vastaavat Espoon asukkaiden tarpeisiin ja toiveisiin”, terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn kiteyttää.

Ilta- ja viikonloppuaukiolot asiakkaiden toiveena

Kyselyssä keskeisiksi toiveiksi nousivat terveyspalvelujen sijainti sujuvien julkisten liikenneyhteyksien varrella (76 % pitää tärkeänä), helppous mennä omalla autolla (71 %) ja palvelujen aukiolo arkisin klo 20 saakka (70 %). Myös lauantai-aukioloja toivottiin (57 %).

– ”Pyrimme viemään palvelujamme asiakkaiden toivomaan suuntaan. Ja toki meidän kannattaa myös hyödyntää tilojamme mahdollisimman tehokkaasti. Espoo kasvaa ja terveyspalvelujen kysyntä lisääntyy jatkuvasti”, Sanna Svan toteaa.

Pitempiä aukioloaikoja kokeillaan ensin Matinkylässä: palvelut paranevat uusien järjestelyjen myötä

Suunnitelmissa on, että laajennettuja aukioloaikoja kokeillaan ensin Matinkylässä. Siellä tarvitaan uusia ratkaisuja, kun nykyinen Matinkadulla sijaitseva terveysasemarakennus poistuu käytöstä vuoden 2019 alkupuolella. Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää Matinkylän terveyspalvelujen järjestämisestä toukokuussa.

– ”Yksi vaihtoehdoista on se, että siirrämme Matinkylän terveysaseman Ison Omenan palvelutorille, jossa toimii nyt Oma Lääkärisi Iso Omena. Siinä tapauksessa tuomme palvelutorille kaupungin oman toimintamallin, jonka avulla olemme onnistuneet nopeuttamaan hoitoon pääsyä huomattavasti. Meillä on myös mahdollisuus ostaa lisäpalvelua Ison Omenan läheisyydestä. Yhteistuumin ja pidennetyin aukioloajoin pystymme tarjoamaan sujuvat ja laadukkaat palvelut Matinkylän asukkaille”, Sanna Svahn kertoo.

Asiakkailla hyviä kokemuksia hoidosta ja palvelusta

Espoolaiset arvostavat terveyspalvelujen henkilökunnan ammattitaitoa ja tuloksellista hoitoa. Myös se, että ajan saa nopeasti ja asiointi on vaivatonta ja helppoa, on tärkeää lähes kaikille.

Kaupungin terveyspalveluja käyttäneet ovat varsin hyvin tyytyväisiä saamaansa hoitoon ja palveluun. Heistä 94 prosenttia koki saaneensa ystävällistä palvelua ja 89 prosenttia oli tyytyväisiä saamaansa hoitoon. Asiakkaiden tyytyväisyys, kaavio

– ”Asiakaspalveluamme ja osaamistamme arvostetaan, ja se on ilahduttavaa. Eniten parantamisen varaa meillä on odotusaikojen ja ajanvarauksen hallinnassa, ja sen eteen teemme jatkuvasti töitä. Sähköinen ajanvaraus on laajentunut, ja esimerkiksi kiireellistä hoitoa tarvitseva voi nyt varata ajan netistä sekä terveysasemalle että hammashoitoon”, Sanna Svahn sanoo.

Kysely tehtiin puhelinhaastatteluna 12.–24.2.2018. Kohderyhmänä olivat 18–70-vuotiaat espoolaiset, ja aineisto edustaa espoolaista väestöä tässä ikäryhmässä. Vastaajia oli 1001. Tutkimukset toteutti Kantar Oy.

Lisätiedot

Terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn, p. 050 544 6535

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Konsernijaoston päätöksiä 20.5.201920.5.2019 09:50:55 EESTTiedote

Konsernijaosto merkitsi tiedoksi tammi - maaliskuun 2019 konserniraportin. Merkittävimpien tytäryhtiöiden liikevaihto kasvoi edellisestä vuodesta kaikilla muilla paitsi Omnialla, jolla se pysyi samalla tasolla. Espoon Asuntojen tuloksen ennustetaan olevan talousarviota parempi. Länsimetrolla ja Espoon Sairaalalla tuloksen ennustetaan olevan talousarvion mukainen ja Cateringilla sekä Omnialla hieman talousarviota heikompi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme