Yliopiston Apteekki

Asiantuntijan vinkit siitepölyallergian hoitoon

Jaa
Joka viides suomalainen saa siitepölystä allergisia oireita. Asiantuntijamme kertoo vinkit siitepölyallergian hoitoon.

Siitepölyallergia tuntuu erityisesti nenän limakalvoilla. Yleisin siitepölyallergiaoireiden aiheuttaja on koivu, jonka kukinta alkaa yleensä toukokuun alussa. Jos allergiaoireet vaivaavat, kannattaa kysyä apteekista neuvoa oireiden hoitoon.

”Parhaan tehon allergialääkkeistä saa, kun hoito aloitetaan ajoissa ja lääkkeitä käytetään säännöllisesti”, apteekinhoitaja, proviisori Emilia Laakkonen Yliopiston Apteekista sanoo.

Yleinen ohjenuora on, että allergiaoireita kannattaa hoitaa siellä, missä niitä on. Tehokkaimman avun saa useimmiten paikallishoitovalmisteista.

”Allergiseen nuhaan auttavat kortisonia sisältävät nenäsumutteet. Jos taas siitepölyallergia tuntuu silmissä, avuksi kannattaa ottaa antihistamiinia sisältävät silmätipat. Apteekkihenkilökunta osaa auttaa sopivan tuotteen valinnassa”, Laakkonen kertoo.

Jos allergiaoireiden paikallishoito ei auta riittävästi, kannattaa rinnalle ottaa antihistamiinitabletti. Niistä on apua myös silloin, jos kärsii useista allergiaoireista. Antihistamiinitabletit tukevat nenäsumutteen ja silmätipan vaikutusta.

Myös nenähuuhtelukannua voi kokeilla lisäapuna allergiaoireiden hoidossa paikallisesti hoitavien tuotteiden ohella. Suolavesiliuos puhdistaa nenän limakalvot siitepölystä ja hoitaa limakalvoja. Huuhtelu helpottaa tukkoista oloa, poistaa limaa ja voi lievittää allergiaoireita.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Yliopiston Apteekki
Yliopiston Apteekki
Valimotie 7
00380 HELSINKI

09 542 046http://www.yliopistonapteekki.fi

Yliopiston Apteekki on huolehtinut suomalaisten hyvinvoinnista jo yli kaksi ja puoli vuosisataa. Palvelemme asiakkaita apteekeissa ja verkkoapteekissa ya.fi kaikkialla Suomessa. Tarjoamme myös terveydenhuollon toimijoille laajan valikoiman palveluita aina lääkkeiden valmistuksesta annosjakeluun. Olemme Helsingin yliopiston omistama yritys, jonka tuotto käytetään koulutukseen ja tutkimukseen. Asioidessasi Yliopiston Apteekissa olet mukana huolehtimassa huomisen yhteiskunnasta kanssamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yliopiston Apteekki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme