Aalto-yliopisto

Asiantuntijat parantaisivat Suomen kilpailuasemia energiasektorin täysremontilla – tule kuulemaan keinot 28. marraskuuta!

Jaa

23 asiantuntijan kokoama raportti luovutetaan tilaisuudessa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäselle, joka kommentoi tuoreeltaan sen ehdotuksia.

Kutsun teksti on julkaisuvapaa 28. marraskuuta klo 06.30!

Aika: tiistaina 28. marraskuuta. Tiedotustilaisuus klo 14.30–15.00 ja seminaari klo 15.00–18.00

Paikka: Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, Runeberginkatu 14–16, 00100 Helsinki

Energiajärjestelmän murros koskettaa kaikkia suomalaisia, ja siitä tehtävät päätökset edellyttävät asiantuntemusta energia-alaa laajemmalta alueelta. Siksi Aalto-yliopisto ja Sitra päättivät järjestää Murrosareenan, joka toi yhteen 23 suomalaista asiantuntijaa, vaikuttajaa ja visionääriä yhteiskunnan eri sektoreilta. Erityisesti hallitukselle ja muille päättäjille suunnatut toimenpide-ehdotukset koottiin loppuraportiksi, joka luovutetaan ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäselle 28. marraskuuta.

Raportissa peräänkuulutetaan Suomen ilmasto- ja energiapolitiikkaan huomattavasti rohkeampia toimia, kuten minimihinnan asettamista päästöille ja kaukolämpöverkkojen avaamista kilpailulle. Toimivien kotimarkkinoiden luominen älykkäille energiaratkaisuille ja ratkaisujen viennin vauhdittaminen vaatisivat puolestaan innovaatio- ja energiapolitiikan yhdistämistä. Asiantuntijat korostavat myös, että fossiilisten polttoaineiden korvaaminen bioenergialla ei johda muutokseen, jota yhteiskunnan hiilivapaus edellyttää. Bioenergiaan keskittyminen haaskaa myös valtavat vientimahdollisuudet, joita uusien energiateknologioiden globaalit markkinat Suomelle tarjoavat.

Murrosareenan puolesta raportin luovuttavat ministerille Aalto-yliopiston professori Sampsa Hyysalo ja Sitran Hiilineutraali kiertotalous -teeman johtaja Mari Pantsar. Toimittajat voivat esittää kysymyksiä ministeri Kai Mykkäselle sekä Murrosareenan edustajille.

Tiedotustilaisuuden jälkeen toimittajat voivat siirtyä Murrosareenan tulosten julkistusseminaariin ja kysyä lisää Murrosareenan ehdotuksista. Kysymyksiin vastaavat Aalto-yliopiston professori Armi Temmes, joka toimi raportin yhtenä kirjoittajana, sekä eduskunnan Energiaremontti-ryhmän puheenjohtaja Harri Jaskari.

Tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilmoittautuminen tiedotustilaisuuteen ja lisätietoja
Karoliina Auvinen, Smart Energy Transition -hankkeen vuorovaikutusjohtaja
p. 050 462 4727
karoliina.auvinen@aalto.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopisto
Aalto-yliopisto
PL 18000
00076 AALTO

09 47001, viestinta@aalto.fihttp://aalto.fi

Aalto-yliopisto. Kohti parempaa maailmaa. Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Tunnistamme ja ratkaisemme yhteiskunnan suuria haasteita ja rakennamme innovatiivista tulevaisuutta. Yliopistossa on kuusi korkeakoulua, 11 000 opiskelijaa ja 400 professoria. Kampuksemme sijaitsevat Espoossa ja Helsingissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme