Fingo ry – Suomalaiset kehitysjärjestöt

Asiantuntijoilta vahvat suositukset – YK:n kestävän kehityksen tavoite 4.7 toimeenpantava Euroopassa

Jaa

YK:n kestävän kehityksen tavoite 4.7:n mukaan kaikilla ihmisillä tulee olla tiedot ja taidot edistää kestävää kehitystä. 200 päättäjää, tutkijaa ja kansalaisjärjestöjen asiantuntijaa 54 maasta laativat marraskuun alussa Helsingissä järjestetyssä Envision 4.7 -konferenssissa tiekartan ja suositukset tavoitteen toimeenpanemiseksi Euroopassa.

Kansainvälisten asiantuntijoiden laatimalla tiekartalla pyritään edistämään YK:n kestävän kehityksen tavoite 4.7:n toimeenpanoa Euroopassa. Tiekartta luotiin kehitysjärjestöjen kattojärjestö Fingon koordinoiman Bridge 47:n, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä ulkoministeriön järjestämässä Envision 4.7 -konferenssissa.

”YK:n kestävän kehityksen tavoite 4.7 on avain kestävämpään tulevaisuuteen. Jos onnistumme saavuttamaan sen, olemme pitkällä paremman huomisen ja myös kaikkien muiden Agenda 2030:n tavoitteiden saavuttamisessa. Tämän takia on ensiarvoisen tärkeää, että tavoitteen toimeenpanoa vauhditetaan Euroopassa. Tähän mennessä merkittäviä poliittisia panostuksia ei ole vielä tehty”, sanoo Fingon vaikuttamistyön johtaja ja Bridge 47:n perustaja Rilli Lappalainen.

Kansainvälisten asiantuntijoiden laatimassa tiekartassa korostetaan muun muassa, että Euroopassa tulee luoda vuoteen 2021 mennessä kokonaisvaltainen strategia tavoite 4.7:n saavuttamiseksi. Tiekartassa alleviivataan myös, että tavoitetta tulee edistää poliittisilla päätöksillä kaikilla koulutusasteilla ja formaalin opetuksen ulkopuolella.

Tavoite 4.7:n mukaan jokaisella oppijalla tulee olla vuoteen 2030 mennessä tiedot ja taidot edistää kestävää kehitystä esimerkiksi ihmisoikeuksia, sukupuolten tasa-arvoa ja maailmankansalaisuutta arvostavan koulutuksen kautta. Suomi on yhdessä muiden valtioiden kanssa sitoutunut tavoitteen toimeenpanoon osana YK:n kestävän kehityksen Agenda 2030 -toimintaohjelmaa.

Bridge 47:n projektipäällikkö Nora Forsbacka muistuttaa, että Envision 4.7 -konferenssissa laaditun tiekartan valmistuminen on tärkeä, mutta vasta ensimmäinen askel tavoitteen saavuttamisessa.

”Nyt tiekartta ja sen suositukset täytyy toimeenpanna. Paremman huomisen saavuttaminen on mahdotonta, jos emme muuta ajattelutapaamme ja käytöstämme. Siksi koko Euroopan tulee toimia kiireisesti tavoite 4.7:n eteen”, Forsbacka sanoo.

Envision 4.7 -konferenssin järjestivät 6–7.11. Helsingissä Fingon koordinoima Bridge 47, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä ulkoministeriö osana Suomen EU-puheenjohtajuuskautta. Konferenssin avasi opetus- ja kulttuuriministeri Li Andersson.

Materiaalipankki ja kuvia.

Yhteyshenkilöt

Rilli Lappalainen, vaikuttamistyön johtaja, Fingo

+358 50 5613 456

rilli.lappalainen@fingo.fi

Nora Forsbacka, projektipäällikkö, Bridge 47

+358 43 824 1167

nora.forsbacka@bridge47.org

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Fingo ry – Suomalaiset kehitysjärjestöt
Fingo ry – Suomalaiset kehitysjärjestöt
Elimäenkatu 25-27, 5krs.
00510 HELSINKI

358 50 317 6690http://www.fingo.fi

Suomalaisten kehitysjärjestöjen yhteistyöjärjestöön Fingoon kuuluu 300 suomalaista järjestöä, jotka toimivat kehitysyhteistyön, kestävän kehityksen tai globaalikasvatuksen parissa. Me viestimme, koulutamme, kasvatamme, tuemme ja vaikutamme, jotta maapallon kaikkien asukkaiden ääni kuuluisi päätöksenteossa – Suomessa ja maailmalla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fingo ry – Suomalaiset kehitysjärjestöt

Järjestöt: Suomen ja EU:n uudistettava kauppapolitiikkaansa tasa-arvoisemmaksi30.8.2019 08:13:47 EESTTiedote

Suomen ja EU:n tulee uudistaa kauppapolitiikkaansa tasa-arvoisemmaksi ja huomioida siinä paremmin naisten oikeudet, esittävät 14 järjestöä ”Kohti tasa-arvoa tukevaa kauppapolitiikkaa” -julkilausumassa. Kansainvälisen kaupan säännöt ja rakenteet sekä kauppasopimuksiin sisältyvät säännökset vaikuttavat monin tavoin naisten taloudellisiin oikeuksiin, toimeentuloon ja hyvinvointiin eri puolilla maailmaa.

Innovaatioilla voidaan vähentää köyhyyttä maailmalla – osallistaminen tärkeää ratkaisujen löytämisessä15.7.2019 17:14:08 EESTTiedote

Kehitysjärjestöjen kattojärjestö Fingon maanantaina 15.7. järjestämässä SuomiAreenan keskustelutilaisuudessa ”Loppuuko köyhyys maailmasta innovaatioilla” pohdittiin, kuinka innovaatiot voivat auttaa köyhyyden vähentämisessä. Keskustelijat korostivat paikallisten ihmisten ja yhteisöjen osallisuuden merkitystä ratkaisujen löytämisessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme