Assemblin Oy

Assemblin-konsernissa positiivisia muutoksia vuonna 2017

Jaa

Vuonna 2017 Assemblinilla loksahtivat monet palaset paikalleen. Vuodenvaihteessa konsernin tilauskanta oli ennätyssuuri ja kaikilla liiketoiminta-alueilla oli havaittavissa positiivisia muutoksia.

Konsernin vt. toimitusjohtaja Lennart Petersson katsoo luottavaisin mielin kohti tulevaisuutta
Konsernin vt. toimitusjohtaja Lennart Petersson katsoo luottavaisin mielin kohti tulevaisuutta

Assemblinin liikevaihto kasvoi 15,5 prosentilla ja oikaistu liikevoitto koko vuodelta 2017 kasvoi 38,9 prosenttia. Konsernin vt. toimitusjohtaja Lennart Petersson katsoo luottavaisin mielin kohti tulevaisuutta:

- Vuosi 2017 oli erittäin vaiherikas, mutta monet asiat loksahtivat paikoilleen. Vaiherikas ajanjakso sisälsi paljon muutoksia, jotka vaikuttivat negatiivisesti tulokseemme. Nyt voimme kuitenkin nähdä erittäin positiivisen käännöksen kaikilla liiketoiminta-alueillamme, joka on erittäin miellyttävää.

Vuosi lyhyesti:

  • Liikevaihto kasvoi 8 169 MSEK:iin (noin 800 MEur) verrattuna edellisvuoteen 7 076 MSEK (noin 700 MEur).
  • Oikaistu liikevoitto (EBITA) kasvoi 176 MSEK:stä (noin 16,5 MEur) 245 MSEK:iin (noin 23 MEur). Tämä vastaa liikevoittoprosentin paranemista 2,5 prosentista (%) 3 prosenttiin (%).
  • Vuoden 2017 aikana suoritettiin loppuun Skanska Installaation ja Deltin integraatiot Assembliniin, jotka hankittiin vuonna 2016. Vuoden 2017 aikana hankitut uudet yritykset ovat Ivarssons Rörläggeri, Söderby Rör ja Kylkompanjon.

Sekä hallitukselle että konsernihallinnolle tehtiin useita muutoksia. Vuoden lopussa hallituksessa oli kuusi jäsentä: Carl Johan Falkenberg, Leif Gustafsson, Mats Jönsson, Young Kim, Anders Thulin ja Mats Wäppling (puheenjohtaja). Toimitusjohtaja on Lennart Petersson (1.5.2018 asti, Mats Johansson aloittaa toukokuun 2017 aikana).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Konsernin vt. toimitusjohtaja Lennart Petersson katsoo luottavaisin mielin kohti tulevaisuutta
Konsernin vt. toimitusjohtaja Lennart Petersson katsoo luottavaisin mielin kohti tulevaisuutta
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Assemblin Oy
Assemblin Oy
Sentnerikuja 1
00440 Helsinki

+358 20 198 4640http://fi.assemblin.com/

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on noin 800 miljoonaa euroa, ja palveluksessamme on noin 5 700 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla.

Lue lisää osoitteesta www.assemblin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Assemblin Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme