Assemblin Oy

Assemblin mukana Jakomäen sydämessä

Jaa

Helsingin kaupunki ja NCC toteuttavat allianssimallilla Helsingin Jakomäkeen uuden palvelurakennuksen. Assemblin on mukana kohteessa toteuttamalla kohteen IV- ja RAU-urakat.

Assemblin on aloittanut Jakomäen sydämessä työt toukokuussa 2019 ja kohde valmistuu syksyllä 2020.
Assemblin on aloittanut Jakomäen sydämessä työt toukokuussa 2019 ja kohde valmistuu syksyllä 2020.

Jakomäen sydän -palvelurakennus sijaitsee Jakomäen nykyisen yläkoulun ja uimahallin yhteydessä Sommerpolku 6:ssa Helsingissä. Kohteen uusia tiloja tulevat käyttämään nykyiset Jakomäen peruskoulu, leikkipuisto Jakomäki, päiväkoti Kotilo, päiväkoti Naava, Jakomäen nuorisotalo ja tilaa varataan myös mahdolliselle kansalaistoiminnalle. Rakennusta on suunniteltu yhdessä tulevien käyttäjien kanssa ja kohde toteutetaan allianssimuotoisena hankkeena. Allianssin muodostavat Helsingin kaupunki, NCC Suomi päätoteuttajana, suunnittelutoimisto Optiplan sekä Auer & Sandås Arkkitehdit ja Arkkitehtitoimisto Opus. Assemblin on mukana kohteessa NCC:n aliurakoitsijana.

Assemblin on aloittanut Jakomäen sydämessä työt toukokuussa 2019 ja kohde valmistuu syksyllä 2020. Automaation ja ilmanvaihdon osalta työt ovat edenneet suunnitellusti. Tällä hetkellä IV:n osalta kohteessa työskennellään muun muassa C -lohkon 1 kerroksessa sekä A-lohkon IV-konehuoneessa, seuraavan vaiheen työt alkavat ensi viikolla C-lohkon 2 kerroksessa ja A-lohkon 1 kerroksessa . Automaation puolella kohteessa toteutetaan tällä hetkellä toteutussuunnittelua ja hankintoja.

- Jakomäen sydämessä ilmamääräsäätimet tulevat Modbus-väylään, jonka ansiosta muuntojoustavuus on helpompaa, toteaa kohteen automaatiosta vastaava projektipäällikkö Tapani Siltanen.

Kohteen alueella olevat vanhat rakennukset puretaan ja näiden tilalle on suunniteltu aikanaan rakennettavaksi uusia asuintaloja. Helsingin kaupunki kertoo, että näiden muutoksien yhteydessä kohentuvat merkittävästi Jakomäen alueen virkistysalueet sekä liikennejärjestelyitä muutetaan entistä turvallisemmiksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marcus Raitis
Talotekniikka-asiantuntija
NCC Suomi Oy
p. 050 411 8785

Jukka Jäppinen
Talotekniikka
jukka.jappinen@assemblin.fi
p. 050 390 1436

Kuvat

Assemblin on aloittanut Jakomäen sydämessä työt toukokuussa 2019 ja kohde valmistuu syksyllä 2020.
Assemblin on aloittanut Jakomäen sydämessä työt toukokuussa 2019 ja kohde valmistuu syksyllä 2020.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Assemblin Oy
Assemblin Oy
Sentnerikuja 1
00440 Helsinki

+358 20 198 4640http://fi.assemblin.com/

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on noin 917 miljoonaa euroa, ja palveluksessamme on noin 5 900 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla. Lue lisää osoitteesta assemblin.fi.

Lue lisää osoitteesta www.assemblin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Assemblin Oy

Opus Business Parkissa panostetaan energiatehokkuuteen ja tilojen olosuhteisiin9.6.2020 09:25:11 EESTTiedote

Opus 2 Business Park on osa kolmen toimitilakiinteistön kokonaisuutta Helsingin Herttoniemessä. Kiinteistössä on valmistunut keväällä 2019 kokonaisvaltainen energiaremontti, jonka tavoitteena oli kehittää kiinteistön energiatehokkuutta ja parantaa vuokralaisviihtyvyyttä sekä modernisoida talotekniikkaa. Hankkeen suunnittelusta, toteutuksesta ja nyt käynnissä olevasta seurantavaiheesta on vastannut Assemblin Oy.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme