Assemblin Oy

Assemblin oli toteuttamassa vaativaa Kansalliskirjaston peruskorjausta

Jaa

Kansalliskirjastoa on sanottu yhdeksi Suomen kauneimmista rakennuksista. Engelin suunnittelema kirjasto peruskorjattiin hiljattain ja automaation toteutuksesta vastasi urakassa Assemblinin Automaatiopalvelut.

Kansalliskirjasto
Kansalliskirjasto

Työ toteutettiin tiiviissä yhteistyössä Museoviraston kanssa. Urakassa oli omat haasteensa juurikin Museoviraston tarkkojen arkkitehtuuristen kriteereiden kautta. Esimerkiksi uusitun automaation piti sopeutua täydellisesti olemassa olevaan arkkitehtuuriseen kokonaisuuteen. Talotekniikkaa piilotettiin esimerkiksi kirjahyllyihin, ja iv-koneet hajautettiin ullakolle sekä kellariin.

-Toteutimme kirjaston kupolisaliin kosteutta ja lämpötilaa anturoivan huoneilmanseurannan langattomilla lähettimillä. Rakentamisen aikaisia olosuhteita, kuten huonekosteutta, monitoroimme väliaikaisen VAK:n kautta etäseurantana koko projektin ajan, kertoo Assemblin Automaatiopalveluiden projektipäällikkö Juho Jaakonsaari.

Kohde huomioitiin Helsingin kaupungin rakennuslautakunnan Rakentamisen Ruusunkunniamaininnalla. Palkinto tai kunniamaininta jaetaan projekteille, jotka edistävät tai toteuttavat rakennettua ympäristöä ja matkailua.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kari Kumpulainen
p. 040 550 1424
kari.kumpulainen@assemblin.fi

Kuvat

Kansalliskirjasto
Kansalliskirjasto
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Assemblin Oy
Assemblin Oy
Sentnerikuja 1
00440 Helsinki

+358 20 198 4640http://fi.assemblin.com/

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Assemblin suunnittelee, asentaa ja huoltaa LVISAK-järjestelmiä niin toimistoissa, urheiluhalleissa, kauppakeskuksissa, asunnoissa kuin teollisuudessakin. Assemblinin tukena on monipuolisen konsernin voimavarat ja paikallisen yrityksen henkilökohtainen läsnäolo. Liikevaihto on yli 750 miljoonaa euroa, ja meillä työskentelee yli 5 000 työntekijää yli sadalla paikkakunnalla Pohjoismaissa. Katso lisätietoja: www.assemblin.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Assemblin Oy

Yhteistoiminnallisemmat mallit vaativat aitoa ennakkoluulottomuutta ja luottamusta - miten luottamus rakentuu allianssimalleissa?5.12.2017 08:43Tiedote

Rakennusteollisuus on tällä hetkellä suuren myllerryksen keskellä. Media repii otsikoita kustannushaasteista, tehottomuudesta ja epäonnistuneista projekteista. Yhdeksi ratkaisuksi rakennusteollisuuden monimuotoisiin haasteisiin on esitetty entistä yhteistoiminnallisempia toteutusmuotoja kuten esimerkiksi allianssimallia. Allianssin periaatteena on tehdä asiat yhdessä sovitun sopimuskehyksen puitteissa. Tällaisissa malleissa yhtenä tärkeimpänä tukijalkana toimii luottamus. Miten luottamusta voidaan rakentaa allianssimallissa? Mitkä tekijät rakentavat luottamusta ja miten luottamus näkyy tulosviivan alla?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme