Assemblin Oy

Assemblin oli toteuttamassa vaativaa Kansalliskirjaston peruskorjausta

Jaa

Kansalliskirjastoa on sanottu yhdeksi Suomen kauneimmista rakennuksista. Engelin suunnittelema kirjasto peruskorjattiin hiljattain ja automaation toteutuksesta vastasi urakassa Assemblinin Automaatiopalvelut.

Kansalliskirjasto
Kansalliskirjasto

Työ toteutettiin tiiviissä yhteistyössä Museoviraston kanssa. Urakassa oli omat haasteensa juurikin Museoviraston tarkkojen arkkitehtuuristen kriteereiden kautta. Esimerkiksi uusitun automaation piti sopeutua täydellisesti olemassa olevaan arkkitehtuuriseen kokonaisuuteen. Talotekniikkaa piilotettiin esimerkiksi kirjahyllyihin, ja iv-koneet hajautettiin ullakolle sekä kellariin.

-Toteutimme kirjaston kupolisaliin kosteutta ja lämpötilaa anturoivan huoneilmanseurannan langattomilla lähettimillä. Rakentamisen aikaisia olosuhteita, kuten huonekosteutta, monitoroimme väliaikaisen VAK:n kautta etäseurantana koko projektin ajan, kertoo Assemblin Automaatiopalveluiden projektipäällikkö Juho Jaakonsaari.

Kohde huomioitiin Helsingin kaupungin rakennuslautakunnan Rakentamisen Ruusunkunniamaininnalla. Palkinto tai kunniamaininta jaetaan projekteille, jotka edistävät tai toteuttavat rakennettua ympäristöä ja matkailua.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kari Kumpulainen
p. 040 550 1424
kari.kumpulainen@assemblin.fi

Kuvat

Kansalliskirjasto
Kansalliskirjasto
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Assemblin Oy
Assemblin Oy
Sentnerikuja 1
00440 Helsinki

+358 20 198 4640http://fi.assemblin.com/

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Assemblin suunnittelee, asentaa ja huoltaa LVISAK-järjestelmiä niin toimistoissa, urheiluhalleissa, kauppakeskuksissa, asunnoissa kuin teollisuudessakin. Assemblinin tukena on monipuolisen konsernin voimavarat ja paikallisen yrityksen henkilökohtainen läsnäolo. Liikevaihto on noin 800 miljoonaa euroa, ja meillä työskentelee melkein 6 000 työntekijää yli sadalla paikkakunnalla Pohjoismaissa. Katso lisätietoja: www.assemblin.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Assemblin Oy

Assemblinilta vahvaa teollisuuden olosuhdehallintaa ja energiatehokkuusosaamista Salossa12.3.2018 08:49Tiedote

Salossa toimiva Jame Shaft Oy on alansa johtava kone- ja laiterakennusteollisuuden toimija, jonka osaaminen keskittyy tuotteiden valmistamiseen alusta loppuun omassa tuotantoyksikössään. Kappaleiden hionta ja lämpökäsittely vaativat työskentelyolosuhteilta paljon, ja siksi yritys lähti syksyllä 2016 yhdessä Assemblin Oy:n kanssa miettimään nykyisten olosuhteiden parantamista ja mahdollisia energiansäästömahdollisuuksia Assemblinin ainutlaatuisen teollisuuden ilmanvaihtoratkaisun avulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme