Assemblin Oy

Assemblin toteuttaa Pohjois-Porin monitoimitalon rakennusautomaatiourakan

Jaa
Pohjois-Porin yli 8 000 bruttoneliön kokoisesta monitoimitalosta tulee monikäyttöinen rakennus. Saman katon alta löytyy tulevaisuudessa niin koulu, päiväkoti, kirjasto kuin hammashuoltokin. Hankkeen rakennusurakoitsijana toimii Skanska Talonrakennus Oy. Assemblin Oy:n Porin rakennusautomaatiourakointi vastaa hankkeen rau-urakasta.
Kohteen havainnekuva: Arkkitehtisuunnittelu Mikko Uotila Oy
Kohteen havainnekuva: Arkkitehtisuunnittelu Mikko Uotila Oy

Porin Ruosniemen kaupunginosaan nousevan monitoimitalon rakennustyöt ovat alkaneet marraskuussa 2021. Assemblin aloittaa oman osuutensa rakennusautomaation parissa syksyllä 2022. Hankkeessa rakennetaan opetustilat noin 600:lle alakoulun oppilaalle, kahdelle varhaiskasvatuksen ryhmälle, lähikirjastolle, hammashuollolle sekä oppilashuollolle. Kiinteistö on tarkoitus ottaa käyttöön syyslukukaudeksi 2023. Hankkeessa on varauduttu myös 2. vaiheeseen, jossa toteutettaisiin noin 2 600 m2 kokoinen yläkoulu. Tällöin koulun koko oppilasmäärä kohoaisi noin 1 000 oppilaaseen.

Monitoimitalon tiloja voidaan käyttää myös nuoriso- ja yhteisötiloina, ja myös järjestöt sekä yhteisöt voivat käyttää tiloja. Rakennukseen voidaan sijoittaa myös Porin seudun kansalaisopiston toimintaa. Tavoitteena on talon korkea käyttöaste.

Monitoimitaloon tulee lähes 1 000 pisteen rakennusautomaatiojärjestelmä. Kohteesta valmistuu älykäs rakennus, jossa panostetaan etäkäyttöön ja toteutetaan tarkkaa olosuhdevalvontaa. Etäkäyttö on ajasta ja paikasta riippumatonta ja sen avulla rakennukseen pääsee käsiksi tietoturvallisesti. Kohde liitetään Assemblin Oy:n pilvivalvomoon Porin kaupungin toimesta.

Pohjois-Porin monitoimitalo tulee täyttämään Terve Talo -rakentamisen vaatimukset, joita tilaajan eli Porin kaupungin asettama valvoja seuraa tiiviisti viikkotarkastuksissa sekä asiakirjatarkastuksissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennusautomaatio
Varsinais-Suomi
Reima Nurmi
reima.nurmi@assemblin.fi
Puh. 050 469 5586

Kuvat

Kohteen havainnekuva: Arkkitehtisuunnittelu Mikko Uotila Oy
Kohteen havainnekuva: Arkkitehtisuunnittelu Mikko Uotila Oy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Assemblin Oy
Assemblin Oy
Sentnerikuja 1
00440 Helsinki

+358 20 198 4640http://fi.assemblin.com/

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on noin 1 MRD euroa, ja palveluksessamme on noin 6 300 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla. Lue lisää osoitteesta assemblin.fi.

Lue lisää osoitteesta www.assemblin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Assemblin Oy

Kanavaranta 1:ssä on käynnistetty useita taloteknisiä toimenpiteitä, joilla parannetaan merkittävästi kiinteistön energiatehokkuutta16.2.2023 08:47:28 EET | Uutinen

Alvar Aallon suunnittelema toimistotalo ”Sokeripala” on Suomen tunnetuimpia toimistorakennuksia. Yli 10 000 neliömetrin kokoinen historiallinen kohde sijaitsee Helsingin keskustassa ja kiinteistön historiallisenkin arvon vuoksi kohdetta ylläpidetään ja huolletaan pieteetillä. Loppuvuodesta 2022 kiinteistössä on käynnistetty useita taloteknisiä toimenpiteitä, joilla parannetaan merkittävästi kiinteistön energiatehokkuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme